Ford overrasker F-150 Lightning-ejere med tilbehør, der kan genoplade strandede Teslaer

0
198

Ford har været højtråbende omkring den nye F-150 Lightnings tovejs opladning, der gør det muligt for ejere at bruge den elektriske lastbils massive batteri til at oplade andre elbiler. Og nu inkluderer virksomheden tilsyneladende et nyt tilbehør, så disse barmhjertige samaritanske lastbilejere kan hjælpe strandede Teslaer.

Et medlem af et onlineforum for nye F-150 Lightning-ejere delte et billede af det nye tilbehør, en J1772-adapter til Tesla-køretøjer fra et el-opladningsfirma ved navn Lentz. Ejeren var overrasket, fordi adapteren ikke var opført blandt standardtilbehøret, der ville blive leveret med den nye lastbil.

Mens de fleste elektriske køretøjer har et standard J1772-opladningsstik, kræver Tesla et proprietært stik, der findes på virksomhedens Supercharger-netværk – selvom virksomheden for nylig annoncerede planer om at åbne sine opladere til ikke-Tesla EV'er.

“Vi kan hjælpe alle de stakkels døde Teslaer”

F-150 Lightning-ejere var positivt glade for tanken om at redde strandede Tesla-køretøjer. “Vi kan hjælpe alle de stakkels døde Teslaer,” skrev den originale plakat. Et andet forummedlem sagde, at de ville føje et kofangermærkat til deres lastbil, hvor der stod “Tesla Rescue Squad.”

Siden debuten for et år siden, har Ford højlydt udbasuneret F-150 Lightnings Pro Power Onboard-generatorfunktion. Alle varianter af lastbilen kan afgive op til 2,4 kilowatt fra en række forskellige udtag i kabinen, kabinen og sengen. Som en ekstra mulighed for visse trim øges kapaciteten til 9,6 kilowatt. Den højere output-version inkluderer en 240-volt, 30-amp-udgang i sengen, der kan bruges til en række forskellige behov for højere træk, herunder opladning af en anden EV med 7,2 kilowatt.

En talsmand fra Ford var betænkelig over den uventede medtagelse af Tesla-adaptere og nægtede overhovedet at nævne elbilfirmaet ved navn i en e-mail. “F-150 Lightning kan oplade andre elbiler ved at bruge dens tovejs opladningskapacitet, og vi sender vores første Lightnings med adaptere, så F-150 Lightning-kunder kan give en hånd med, hvis det er nødvendigt,” sagde talsmanden.