GM giver flere glimt af den elektriske Cadillac Celestiq udstillingsbil

0
247

General Motors udgav nogle flere billeder af Cadillac Celestiq udstillingsbilen, og som du kan se, får vi stadig kun det absolutte minimum her.

Celestiq, som forventes at blive det næste helt elektriske luksusbil fra Cadillac, “repræsenterer det reneste udtryk for Cadillac-design, teknologi og ydeevne,” siger bilproducenten. Og her er et billede af et dørhængsel for at bevise det!

GM viste først Celestiq frem for en håndfuld journalister ved sin EV Day-begivenhed i begyndelsen af ​​2020, men den har endnu ikke offentliggjort nogen billeder af den fulde køretøj. Det er meningen, at den ultra-luksus sedan skal fungere som en følgesvend til Cadillac Lyriq, som netop er trådt i produktion tidligere i år.

Begge køretøjer vil blive bygget på GM's Ultium el-køretøjsplatform, som driver en bred vifte af køretøjstyper og størrelser, herunder GMC Hummer EV, Chevy Silverado EV og BrightDrop leveringskøretøjer.

Det er mere end et år siden, at de sidste teaserbilleder af Celestiq blev udgivet, inklusive det helt glas tag med fire-kvadrants modularitet – hvilket betyder, at hver person i køretøjet kan indstille deres eget niveau af gennemsigtighed.

I de mellemliggende måneder fik vi også nogle nye oplysninger om Celestiqs førerassistentfunktioner. EV'en, som forventes at få sin debut i 2023, vil være den første til at inkludere GM's nye Ultra Cruise avancerede førerassistentsystem, som bilproducenten hævder vil dække “95 procent” af kørselsscenarier. Systemet er også det første til at bruge Qualcomms nye Snapdragon Ride Platform, som vil have en processorkraft svarende til “adskillige hundrede” personlige computere.

Interessant nok fortsætter GM med at henvise til Celestiq som en “udstillingsbil”, hvilket indebærer, at det kun er et specialarbejde, der er beregnet til offentlig fremvisning og ikke til salg. Selvom det ikke betyder, at der vil være store forskelle, når først produktionsversionen er afsløret, er det stadig interessant, at GM finder det passende at foretage den sondring.