Microsoft afvikler sin virksomhed i Rusland, fyrer mere end 400 personer

0
261

Microsoft siger, at det er “betydeligt” ved at nedtrappe sin forretning i Rusland, mere end tre måneder efter, at Rusland invaderede Ukraine. Softwaregiganten trak først stikket til “nyt” salg af produkter og tjenester i Rusland i begyndelsen af ​​marts, og nu rapporterer Bloomberg News, at virksomheden afskediger 400 ansatte i Rusland, da den begynder at afvikle sin forretning der.

“Som et resultat af ændringerne i de økonomiske udsigter og indvirkningen på vores forretning i Rusland, har vi truffet beslutningen om at nedskalere vores aktiviteter i Rusland betydeligt,” siger en Microsoft-talsmand i en udtalelse til Bloomberg News. “Vi vil fortsætte med at opfylde vores eksisterende kontraktlige forpligtelser med russiske kunder, mens suspensionen af ​​nye salg fortsat er gældende.”

Microsoft siger, at det “arbejder tæt sammen med berørte medarbejdere” i Rusland, da 400 medarbejdere vil blive påvirket af virksomhedens beslutning om at afvikle sin forretningsdrift. Det er ikke klart, hvor mange ansatte der i øjeblikket arbejder hos Microsoft i Rusland, og vi har kontaktet virksomheden for at kommentere. Microsofts finansdirektør Amy Hood afslørede tidligere i år, at Rusland tegner sig for mindre end én procent af Microsofts omsætning.

Microsoft er ikke det første store multinationale selskab, der suspenderer eller afvikler sin forretning i Rusland. . Mange vestlige virksomheder, herunder Dell, Apple, Nike og Adidas, afbryder båndet til Rusland, lukker butikker eller sætter salget på pause.