PayPal får sin fulde New York BitLicense, og lader nu brugere overføre krypto til eksterne tegnebøger

0
225

PayPal har fået tildelt en fuld BitLicense fra New York Department of Financial Services, meddelte virksomheden i en pressemeddelelse. Dette gør PayPal til det første firma, der handler med en betinget BitLicense for den ægte vare.

New York introducerede sin BitLicense i 2015 som en måde at regulere virksomheder, der giver kunderne mulighed for at købe og sælge cryptocurrency i staten. Nogle kryptofortalere kritiserede dog politikken og sagde, at den potentielt kunne gøre det sværere for virksomheder at blive involveret i krypto. I 2020 lancerede New York en foreslået betinget BitLicense som svar, en angiveligt mere strømlinet proces til at få dokumentationen.

“Den betingede licens er nu en gennemprøvet ramme for licensudstedelse”

Virksomheder opfordres dog til at få en fuld BitLicense, da retningslinjer indikerer, at virksomheder med den betingede licens “vil bestræbe sig på til sidst at søge og opnå en fuld BitLicense.” PayPal ser ud til at have fulgt denne foreslåede vej, da den blev tildelt en betinget BitLicense i 2020, før den fik sin fulde licens to år efter.

“Den betingede virtuelle valutalicens giver virksomheder mulighed for at have velreguleret adgang til New Yorks markedsplads gennem partnerskaber med licenserede firmaer, hvilket sikrer, at newyorkere har adgang til en bred vifte af virtuelle valutaprodukter med passende forbrugerbeskyttelse,” New Yorks DFS Superintendent Adrienne Harris sagde i en e-mail-erklæring til The Verge.Med PayPals konvertering til en BitLicense er den betingede licens nu en gennemprøvet ramme for licensudstedelse.”

PayPal lader dig nu overføre kryptovaluta til eksterne tegnebøger. Billede: PayPal

Andrea Donkor, SVP for regulator og kundeoverholdelse hos PayPal, fortalte The Verge, at “fremtiden for sikker og ansvarlig innovation inden for krypto kræver et stærkt partnerskab mellem regulatorer og industri.” Et partnerskab med NYFDS har været “kritisk” for at hjælpe PayPal med at “give større inklusion og adgang” til kunderne, forklarede Donkor.

Ud over at annoncere sin BitLicense-godkendelse ruller PayPal også ud af flere nye måder for kunder at interagere med krypto på platformen. Udvalgte brugere i USA (undtagen Hawaii) har nu mulighed for at overføre understøttede kryptovalutaer, inklusive Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash og Litecoin, til PayPal, samt flytte krypto til eksterne tegnebøger og børser. PayPal siger også, at brugere kan sende krypto til venner og familiemedlemmer gennem PayPal “uden gebyrer eller netværksgebyrer.” Disse funktioner vil være tilgængelige for flere brugere i USA i “de kommende uger.”

PayPal begyndte først at lade brugere købe og sælge kryptovalutaer i 2020 – omtrent på samme tid, som det opnåede dens betingede BitLicense. Det udvidede senere funktionaliteten sidste år og tilføjede muligheden for, at brugere kunne betale med Bitcoin, Litecoin og Ethereum. Det PayPal-ejede Venmo begyndte også at understøtte kryptovaluta sidste år.