Sådan får du mest ud af Sonys WH-1000XM5 hovedtelefoner

0
215

Sonys WH-1000XM5 er virksomhedens seneste flagskibs støjreducerende hovedtelefoner. Og som vores anmeldelse kan bevidne, er de måske det mest komfortable, bedst lydende sæt i 1000X-serien indtil videre.

Som et resultat kommer du uundgåeligt til at se dem meget – på fly, på kaffebaren osv. – i løbet af de næste mange år. Og skulle du selv ende med et par, er det værd at kende til nogle af deres mere avancerede funktioner og tricks, som ikke altid er indlysende i almindelig daglig brug. Her er nogle, der er værd at prøve, mens du udforsker dine nye hovedtelefoner.

Sådan styrer du WH-1000XM5-hovedtelefonerne

Ligesom deres forgængere styres WH-1000XM5-hovedtelefonerne ved hjælp af berøringsbevægelser på overfladen af ​​den højre ørekop.

 • Tryk to gange for at afspille/pause.
 • < li id="iYs5Hn">Stryg fremad for at springe til næste nummer eller stryg tilbage for at vende tilbage til den forrige sang. Stryg og hold i begge retninger for at spole det aktuelle spor hurtigt frem eller tilbage.

 • Skub fingeren opad på berøringsfladen for at øge lydstyrken, eller skub ned for at mindske den. Du kan også stryge og holde i begge retninger for at foretage større lydstyrkejusteringer uden at skulle gentage bevægelsen igen og igen.

Sådan forbinder du WH-1000XM5 til to enheder på én gang

Sony tilføjede multipoint, muligheden for at parre med to enheder over Bluetooth samtidigt, til de tidligere WH-1000XM4 hovedtelefoner – og denne praktiske funktion er tilgængelig igen med XM5s. Men ud af boksen er den deaktiveret som standard, og du vil kun være i stand til at oprette forbindelse til en enkelt lydkilde. Heldigvis er det ret nemt at ændre dette og aktivere multipoint.

Der er en uheldig afvejning, der følger med multipoint, som kan have betydning for audiofile med Android-telefoner: du kan ikke nyde musik ved at bruge den højere- kvalitets LDAC Bluetooth-codec, når funktionen er aktiveret. Dette er ikke et offer for iPhone-ejere, da LDAC ikke er tilgængelig på Apples produkter.

 • Åbn Headphones Connect-appen, og tryk på fanen System.
 • Øverst vil du se en kontakt til Opret forbindelse til to enheder samtidigt. Tryk på dette for at aktivere multipoint-funktionen i WH-1000XM5-hovedtelefonerne.
 • Når du har gjort det, skal du bare parre din anden enhed på samme måde, som du gjorde den første: Hold strømmen nede knappen i flere sekunder, indtil du hører “parring” gennem hovedtelefonerne.

Sådan hører du kortvarigt dine omgivelser i en fart

Hvis du har brug for at høre noget som en meddelelse om en lufthavn eller togstation, vil Sonys “Quick Attention”-funktion være praktisk. For at aktivere den skal du holde din hånd over hele den højre ørekops berøringsflade. Lydstyrken på din musik skrues ned, og omgivende lyd kommer ind i hovedtelefonerne, så du kan høre, hvad der sker.

Når du ikke længere behøver at være opmærksom, skal du bare fjerne hånden fra ørekoppen, og både din lyd og høretelefonernes aktive støjreduktion vil vende tilbage til normalen.

Den højre ørekop bruges til bevægelseskontroller og funktioner som Quick Attention. Foto af Chris Welch/The Verge

Sådan lader du dine hovedtelefoner justere indstillinger automatisk baseret på din placering eller aktivitet

En af de mest oversete funktioner ved Sony-hovedtelefoner hedder Adaptive Sound Control. Du kan bruge dette til at få Headphones Connect-appen til at registrere hyppige aktiviteter eller steder og automatisk skifte til dine foretrukne hovedtelefonindstillinger i hvert scenarie. For eksempel kan du få WH-1000XM5 til automatisk at aktivere omgivende lyd, når den registrerer, at du går eller løber – eller slå den aktive støjreduktion op, når du sidder. Du kan også få disse indstillinger til at ændre sig baseret på, hvor du er: du kan indstille forskellige præferencer for hjemmet og kontoret.

(Bemærk, at for at bruge Adaptive Sound Control, skal du give Headphones Connect-appen “til enhver tid” placeringsadgang, hvilket nogle mennesker måske ikke er fortrolige med.)< /p>

Åbn Headphones Connect-appen, og vælg fanen Status.
 • Tryk på afsnittet Adaptiv lydkontrol, som er slået fra som standard.
 • På denne skærm finder du forskellige muligheder såsom Detektering af handlinger, Læring af steder, du besøger og Registrerede steder.
 • Eksperimenter med hver enkelt for at lande på dine ideelle indstillinger. Sektionen Registrering af handlinger giver dig mulighed for at vælge forskellige ANC/ambient-indstillinger for fire scenarier: at lytte, mens du er stille, gå, løbe eller pendle.
 • Du kan lade Headphones Connect-appen forsøger at gætte dine hyppige placeringer med Læring af steder, du besøger, men jeg tror, ​​det er nemmere blot at registrere forskellige steder som hjemme eller kontoret manuelt.
 • Sådan begynder du hurtigt at afspille din foretrukne Spotify-playliste med et par knaptryk

  WH-1000XM5-hovedtelefonerne understøtter Spotify Tap, som giver dem mulighed for straks at begynde at afspille lyd fra den populære streamingtjeneste med en praktisk knapgenvej.

  • I Headphones Connect-appen skal du gå til fanen Tjenester.
  • Her får du se muligheden for Spotify Tap: Hurtig adgang.
  • Tryk på den tekst, og du vil være i stand til at vælge at udløse Spotify Tap med enten to eller tre tryk på knappen for støjreduktion/omgivende lydtilstand. Jeg har en tendens til at vælge muligheden for tre tryk, da den er meget bevidst og svær at aktivere ved et uheld.
  • Når indstillingen er aktiveret, skal du bare trykke på knappen, uanset hvor mange gange du har valgt og Spotify vil straks genoptage afspilningen af ​​det, du sidst lyttede til.

  Sådan bruger du Sonys nyttige Speak to Chat-funktion

  Sonys nyere hovedtelefoner og øretelefoner inkluderer en Speak to Chat-indstilling, der, når den er aktiveret, kan registrere, når du taler højt. Når hovedtelefonerne genkender, at du taler, bliver lyden øjeblikkeligt sat på pause eller dæmpet, og omgivende lyd bliver højere, så du kan føre en samtale. Når du holder op med at tale i et tidsrum, der kan tilpasses, begynder din musik at spille igen. Se artiklen, der er linket til nedenfor for at få flere detaljer om brugen af ​​Speak to Chat.

  Relateret

  Sådan bruger du den nyttige Speak to Chat-funktion på Sony hovedtelefoner og øretelefoner

  Sådan skifter du til en anden stemmeassistent

  WH-1000XM5s lader dig vælge mellem flere stemmeassistenttjenester. Du kan bruge din enheds standard (Siri på iOS, Google Assistant på Android) eller vælge Alexa som et alternativ. Alexa-mobilappen skal være installeret på din telefon, hvis du vil bruge den til stemmekommandoer.

  • Vælg fanen System i Headphones Connect app.
  • Tryk på Voice Assistant og vælg din foretrukne mulighed.
  Sony giver dig mere end ét valg til stemmekommandoer på WH-1000XM5s. Skærmbillede af Chris Welch/The Verge

  Sådan sikrer du dig, at du får den bedste lyd

  I Headphones Connect-appen giver Sony dig mulighed for at vælge mellem to prioriteter, når hovedtelefonerne er tilsluttet en enhed: Du kan vælge en af ​​lydene kvalitet eller forbindelsesstabilitet. Min erfaring er, at jeg altid har valgt lydkvalitetsmuligheden her – og jeg er stadig ikke stødt på noget frafald eller forbindelsesbrud med de fleste Sony-hovedtelefoner. Men hvis du befinder dig et sted med betydelig trådløs interferens, er det altid godt at have mulighed for kort at prioritere Bluetooth-stabiliteten.

  • I Headphones Connect-appen skal du vælge Lyd-fanen.
  • Rul ned til Bluetooth-forbindelseskvalitet, og vælg, om du vil prioritere lyd eller stabilitet.

  Det er blot nogle få nyttige tricks ud over det grundlæggende for at mestre Sonys allerbedste støjreducerende hovedtelefoner. Jeg vil opdatere denne artikel med andre funktioner, hvis virksomheden tilføjer flere muligheder i de kommende måneder.