Twitter vil give Elon Musk 'firehose'-dataadgang til at afgøre bot-klager

0
226

Twitter forbereder sig på at give Elon Musk hidtil uset adgang til platformsdata i et forsøg på at imødegå hans bekymringer om automatiserede konti, rapporterede The Washington Post onsdag. Rapporten citerer en person, der er bekendt med virksomhedens tankegang, og siger, at Twitter forbereder sig på at give Musk adgang til den såkaldte “firehose” API, der indeholder hvert tweet, som det bliver postet.

I april forpligtede Musk sig lovligt til at købe Twitter, men er blevet mere og mere vokal om mulig botaktivitet på platformen, i hvad nogle ser som et forsøg på at annullere eller genforhandle aftalen på mere favorable vilkår.

“Mr. Musk mener, at Twitter åbenlyst nægter at overholde sine forpligtelser”

I en SEC-ansøgning mandag anklagede Teslas administrerende direktør Twitter for at bryde april-aftalen ved ikke at give ham tilstrækkelige data om automatiserede konti, og afviste virksomhedens tilbud om at give flere detaljer om dets interne undersøgelser af problemet.

“Twitters seneste tilbud om blot at give yderligere detaljer vedrørende virksomhedens egne testmetoder… er ensbetydende med at afvise hr. Musks dataanmodninger,” sagde Musks repræsentanter i ansøgningen. “På dette tidspunkt mener hr. Musk, at Twitter åbenlyst nægter at overholde sine forpligtelser i henhold til fusionsaftalen.”

Set som en helhed viser Twitters firehose API, hvad en bruger ville se, hvis de fulgte hver konto på Twitter – selvom den store mængde data er umulig at opnå eller analysere uden automatisering. Ikke desto mindre er det en af ​​virksomhedens mest tætte ressourcer, delvist på grund af dets værdi for annoncemålretning og platformsovervågning. Flere virksomheder og organisationer har eller har haft adgang til feedet i realtid, inklusive MIT-forskere og Google for mange år siden.

Men mens brandslangedata kan være uhyre værdifulde som råmateriale for en undersøgelse af automatiseret aktivitet gør det store omfang af dataene det uhåndterligt, og at udføre en fuldstændig undersøgelse af automatiseret aktivitet ville kræve betydelig tid og ressourcer. Ikke desto mindre vil levering af data være politisk nyttige, da Twitter forsøger at afværge Musks bekymringer og sikre, at han overholder den indledende buyout-aftale.

Twitter reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar.