Apple-detailarbejdere i New York skifter fagforening

0
621

Apple-detailarbejdere i Grand Central-butikken i New York slutter sig sammen med Communications Workers of America (CWA) i stedet for Workers United som oprindeligt planlagt. Flytningen er en del af et bredt organiseringsfremstød hos Apple-detailbutikker over hele landet, hvor arbejdere i Maryland, Georgia og Kentucky har annonceret fagforeningskampagner. Hvis nogen af ​​butikkerne får succes, vil det repræsentere den første fagforening af Apple-ansatte i USA.

I en pressemeddelelse indrammede begge fagforeninger tiltaget som et positivt skridt i retning af at konsolidere arbejdernes magt over hele landet. “CWA har en national plan, der vil føre til tæthed og kollektiv magt for Apple Retail-medarbejdere,” sagde Lynne Fox, international præsident for Workers United. “Det er kontraproduktivt for fagforeninger at gå efter 'hot shops' til skade for kampagnens kollektive fordel.”

Tiltaget indsnævrer det samlede antal nationale fagforeninger, der offentligt arbejder på at organisere Apple detailarbejdere til to: CWA og International Association of Machinists and Aerospace Workers (IAMAW), som organiserer arbejdere i Towson Town Center-butikken i Maryland. Arbejdere i Towson har ansøgt om et fagforeningsvalg, der skal begynde den 15. juni.

Har du et tip om Apple? Kontakt Zoë fortroligt på 805-699-5607 eller zoeschiffer@protonmail.com

Selvom det ikke er uhørt, at flere fagforeninger repræsenterer arbejdere i én virksomhed, kan den nye strategi hjælpe CWA med at skubbe Apples anti-fagforeningstaktik tilbage mere effektivt, siger arbejdere. “Når vi tænker på det næste skridt i at mobilisere vores jævnaldrende til magten, kan vi kun bekæmpe den endeløse fagforeningsophugning og frygttaktik i større skala,” sagde Anthony Viola, medlem af organisationskomiteen i New York.

Allerede har Apple hyret anti-fagforeningsadvokater hos Littler Mendelson og udgivet en video, hvor vicepræsident for folk og detailhandel Deirdre O'Brien aktivt frarådede arbejdere at organisere sig.

CWA repræsenterer også arbejdere i Cumberland Mall-butikken i Atlanta, som indgav et fagforeningsvalg den 2. juni. Mindre end en uge før afstemningen skulle begynde, trak CWA sit bud tilbage med henvisning til ulovlig fagforeningsophævelse og en stigning i COVID-19-sager.

Alligevel har gruppen allerede rejst anklager for urimelig arbejdspraksis mod Apple for at holde fangede publikumsmøder i forbindelse med fagforeningen i Atlanta. I april afgjorde National Labour Relations Board, at sådanne taktikker er ulovlige.

“Ved at gå sammen med CWA har vi til hensigt at deltage med utallige andre butikker for at opnå arbejdstagerrettigheder på tværs af Apple Retail i USA, og vi tror på, at vi vil få succes,” sagde Viola.