Den føderale regerings Tesla Autopilot-undersøgelse bevæger sig ind i en ny fase

0
646

Den føderale regering opgraderer sin undersøgelse af over et dusin hændelser med Tesla-køretøjer, der bruger autopilot, der styrtede ind i udrykningskøretøjer. Sonden er nu udpeget som en “Engineering Analysis”, som er den anden og sidste fase af en undersøgelse før en eventuel tilbagekaldelse.

Denne næste fase vil involvere yderligere test og kollisionsanalyser “for at undersøge, i hvilken grad autopilot og tilhørende Tesla-systemer kan forværre menneskelige faktorer eller adfærdsmæssige sikkerhedsrisici ved at underminere effektiviteten af ​​førerens overvågning “, sagde National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) i dokumenter, der blev offentliggjort på sin hjemmeside torsdag.

Udforskning af, hvordan autopilot kan “forværre menneskelige faktorer eller adfærdsmæssige sikkerhedsrisici”

NHTSA udvider også antallet af Tesla-køretøjer, der kan blive berørt af undersøgelsen, fra 765.000 til 830.000. Sonden dækker Tesla Model S-, X-, 3- og Y-køretøjer, der blev frigivet fra 2014 til 2021.

Agenturet undersøger 16 ulykker, hvor Tesla-ejere, der brugte autopilot, kørte ind i en stationær udrykningskøretøjer, hvilket resulterede i 15 kvæstelser og et dødsfald. De fleste af disse hændelser fandt sted efter mørkets frembrud, hvor softwaren ignorerede scenekontrolforanstaltninger, herunder advarselslys, nødblus, kegler og en oplyst piletavle.

Undersøgelsen blev første gang lanceret i august 2021. Siden da har NHTSA anmodet om oplysninger fra Tesla samt 12 andre bilproducenter vedrørende deres niveau 2 førerassistentsystemer, hvor køretøjet samtidigt kan styre styring, bremsning og acceleration på specifikke vejtyper .

Agenturet søger data om kørte kilometer samt nedbrudsrapporter. Separat indsamler NHTSA også kollisionsdata fra en bredere gruppe af virksomheder, der fremstiller førerassistentsystemer og fuldt autonome køretøjer.

I sin foreløbige rapport sagde NHTSA, at størstedelen af ​​ulykkerne involverede udrykningskøretøjer, som ville have været synlige for føreren i gennemsnit otte sekunder før ulykken. “I gennemsnit i disse styrt afbrød autopilot køretøjskontrollen mindre end et sekund før det første sammenstød,” rapporterer agenturet.

Læs hele rapporten her:

INCLA-PE21020-5483 af ahawkins8223 på Scribd