Google Maps hjælper dig nu med at finde frisk luft

0
233

Google Maps på både iOS og Android har et nyt luftkvalitetslag, der kan være nyttigt, når du planlægger din næste vandre- eller cykeltur i gode tider, eller til at planlægge din flugt fra smog og røg i dårlige tider.< /p>

Det nye lag viser en luftkvalitetsindeks (AQI) overlejring direkte på kortgitteret ved hjælp af regeringsdata indsamlet fra agenturer som EPA i USA for at vise, hvor sund luften generelt er. Endnu bedre, det præsenterer også data indsamlet fra PurpleAirs netværk af sensorer for at rapportere hyperlokale forhold på gadeniveau. Ved at klikke på AQI-aflæsningerne spredt rundt i Google Maps får du flere oplysninger om sundhedspåvirkningen af ​​luftkvaliteten, tidspunkt og kilde for den sidste læsning, og links til at lære mere.

PurpleAirs relativt billige sensorer måler partikler ved hjælp af laserpartikeltællere. “Du skinner dybest set med en laser gennem luften, og så reflekterer partiklerne i luften lyset, og detektoren opfanger disse refleksioner,” forklarede PurpleAir-grundlæggeren Adrian Dybwad til The Verge tilbage i 2020, da hans virksomheds sensorer blev en populær måde at spore på. røgen produceret af katastrofale skovbrande, der raser over vestkysten. Sidste år tilføjede Google Maps et naturbrandlag for at spore den voksende trussel.

En PurpleAir PA-II udendørs luftkvalitetssensor. Billede: PurpleAir

Ud over PurpleAir beskæftiger Breezometer sig også med at kortlægge hyperlokal luftkvalitet. Cowboy e-cykelejere har stolet på virksomhedens data for at undgå forurening på deres pendler siden begyndelsen af ​​sidste år. Breezometer bruger imidlertid komplekse modeller – ikke fysiske sensorer – for at opnå en påstået dataopløsning på 5 meter (ca. 16 fod).