Google-værktøj viser, hvad der er på jordens overflade i realtid

0
532

Et nyt datasæt fra Google viser funktionerne på jordens overflade i næsten realtid, meddelte virksomheden torsdag. Værktøjet, kaldet Dynamic World, bruger dyb læring og satellitbilleder til at udvikle et landdækningskort i høj opløsning, der viser, hvilke stykker land der har funktioner som træer, afgrøder eller vand.

Landdækkekort tager normalt lang tid at fremstille, og der er store huller mellem det tidspunkt, hvor billederne tages, og hvornår dataene offentliggøres. De har ofte heller ikke en detaljeret opdeling af, hvad der er på jorden i et bestemt område – en by vil blive klassificeret som “bebygget” (en betegnelse for menneskeændrede landskaber), selvom der er store sektioner med parker, f. eksempel.

Dynamic World klassificerer landdækningstypen for hver 1.100 kvadratfod, sagde Google. Det viser, hvor sandsynligt det er, at sektionerne er dækket af en af ​​ni dæktyper: vand, oversvømmet vegetation, bebyggelse, træer, afgrøder, bar jord, græs, busk/krat og sne/is. Google detaljerede sit system, udviklet med World Resources Institute, i et papir offentliggjort i Nature Scientific Data.

A Dynamic World-skærmbillede for New York City og det omkringliggende område . Billede: Dynamic World-projektet

Ovenstående skærmbillede af New York City viser for eksempel, at det meste af området er bebygget (rødt). Men der er lommer med græs (grøn) og busk/krat (gul) til byens store parker.

Den dynamiske verden-modellen producerer over 5.000 billeder om dagen, og landdækningsdataene opdateres løbende. Det lader forskere og politiske beslutningstagere hurtigt se virkningerne af ting som brande eller orkaner og hjælpe bedre med at reagere på ændringer.

Land i El Dorado County, Californien, var grønt af træer før Caldor-branden i august 2021 og gul med busk/krat efter sig. Billede: Google og Dynamic World-projektet

“Hvis verden skal producere det, der er nødvendigt fra land, beskytte den tilbageværende natur og genoprette noget af det, der er gået tabt, skal vi have tillid til , næsten realtidsovervågning af hver hektar af planeten,” sagde Craig Hanson, vicepræsident for fødevarer, skove, vand og havet ved World Resources Institute, i Googles meddelelse.