Meta har angiveligt lagt planer om smartwatch med to kameraer

0
238

Meta har stoppet udviklingen af ​​et smartwatch med to indbyggede kameraer, rapporterer Bloomberg. Enheden – kodenavnet “Milan” – var angiveligt planlagt til udgivelse i foråret 2023 til en pris på omkring $349. Tekniske problemer samt generelle omkostningsbesparelser hos Meta er angiveligt skylden for aflysningen. Eksistensen af ​​uret var tidligere blevet rapporteret af The Verge sidste år.

De fleste smartwatches, inklusive Apple Watch, har i øjeblikket ingen kameraer overhovedet, så Meta havde håbet, at tilstedeværelsen af ​​ikke et men to kameraer kunne have differentieret dets bærbare på et konkurrencepræget marked. Det første ville have været et 5-megapixel frontvendt kamera indeholdt i et lille skærmhak til brug med videoopkald, mens et 12-megapixel kamera placeret nedenunder ville blive brugt til at tage billeder og optage video, når uret var løsnet fra håndleddet .

Det andet kamera forårsagede tekniske problemer

Meta stod angiveligt over for problemer med dette andet kamera, som forstyrrede urets evne til at opfange nervesignaler fra håndleddet. Det er vigtigt, fordi Meta havde håbet, at enheden ikke bare ville fungere som et almindeligt smartwatch, men også ville være i stand til at fungere som controller for separate augmented reality-briller (AR) og andre metaverse-initiativer. I et blogindlæg sidste år talte Meta om at bruge håndledsmonterede enheder til at opfange nervesignaler og bruge dem som digitale input med en teknik kendt som elektromyografi.

“Signalerne gennem håndleddet er så tydelige, at EMG [elektromyografi] kan forstå fingerbevægelser på kun en millimeter. Det betyder, at input kan være ubesværet. I sidste ende kan det endda være muligt at fornemme blot intentionen om at flytte en finger,” skrev virksomheden dengang.

Den bærbare enhed ville også have været spækket med typiske smartwatch-funktioner som GPS , mobilforbindelse, aktivitetssporing, musikafspilning og integration med Meta-tjenester som WhatsApp og Instagram. Holdet havde håbet, at uret ville tilbyde 18 timers batterilevetid på en opladning. Fra sidste år søgte Meta også at arbejde sammen med andre virksomheder om at bygge tilbehør til uret, som ville have gjort det muligt at fastgøre det til ting som rygsække til brug som kamera.

Selvom udviklingen af ​​uret er blevet aflyst, rapporterer Bloomberg, at Meta stadig arbejder på flere andre håndledsbaserede enheder. Det er en del af Meta CEO Mark Zuckerbergs plan om at tilbyde mere forbrugerhardware i sig selv og at reducere afhængigheden af, at brugere skal gå gennem Apple og Google for at bruge deres tjenester.