NASA sammensætter et forskerhold til at studere UFO'er

0
679

I dag annoncerede NASA, at de sammensætter et uafhængigt team af forskere til efteråret for at studere observationer af uidentificerede luftfænomener, eller UAP'er, det opdaterede udtryk, der nu bruges til at referere til UFO'er. Rumagenturet siger, at det planlægger at studere disse observationer fra et videnskabeligt perspektiv, men understregede også, at “der er ingen beviser for, at UAP'er er udenjordisk af oprindelse.”

Undersøgelsesholdet, der skal ledes af astrofysiker David Spergel, vil forsøge at identificere, hvilke data der findes på UAP'er og finde ud af, hvordan man bedst kan fange data på UAP'er i fremtiden. NASA bemærkede, at begrænsningerne i observationer gør det svært at komme til logiske konklusioner om, hvor UAP'er kommer fra. Forskerne vil også forsøge at identificere, hvordan “NASA kan bruge disse data til at flytte den videnskabelige forståelse af UAP'er fremad,” ifølge et NASA-blogindlæg. Undersøgelsen vil være åben og uklassificeret, ifølge Thomas Zurbuchen, associeret administrator for videnskab ved NASA.

“Vi viger ikke tilbage fra omdømmerisiko.”

NASA siger, at undersøgelse af UAP-observationer stemmer overens med rumagenturets interesser, selvom rumvæsener sandsynligvis ikke er kilden til nogen UAP'er. At skelne mellem UAP'er forårsaget af naturfænomener eller måske en slags teknologi er afgørende for et af NASAs mindre kendte mål: at beskytte flysikkerheden. Selvom NASA er kendt for sin indsats inden for rumudforskning, står det første “A” i NASA trods alt for luftfart. “Den måde, vi tænker om dette på på NASA, er i overensstemmelse med vores principper om åbenhed, gennemsigtighed og videnskabelig integritet,” sagde Zurbuchen under en livestreamet tale på National Academies of Sciences' Space Studies Board-møde. “Vi viger ikke tilbage fra omdømmerisiko.”

Nyheden om denne undersøgelse kommer efter mange års hype og dækning af UAP-observationer i medierne. I 2017 afslørede en New York Times-rapport, at Pentagon havde et klassificeret program kaldet Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP), som angiveligt undersøgte observationer af UAP'er, som ofte blev foretaget af militærpiloter. En hvirvelvind af interesse fra lovgivere og medier fulgte, og i 2020 oprettede forsvarsministeriet Unidentified Aerial Phenomena Task Force, eller UAPTF, inden for flåden for bedre at forstå oprindelsen af ​​UAP'er.

Mens NASA endnu ikke havde vadet ind i UAP-debatten i en officiel egenskab, har NASA-administrator Bill Nelson fremsat adskillige kommentarer om disse observationer, og endda antydet, at der måske er en anden verdslig forklaring på, hvad der bliver set. “Jeg har talt med de piloter, og de ved, at de så noget, og deres radarer låste sig fast på det,” sagde Nelson under en livestream-chat arrangeret af University of Virginia. “Og de ved ikke, hvad det er. Og vi ved ikke, hvad det er. Vi håber, at det ikke er en modstander her på Jorden, der har den slags teknologi. Men det er noget.”

Efter mange års hype og dækning af UAP-observationer

I juni sidste år udgav Pentagon sin egen rapport om den potentielle oprindelse af UAP'er, der oplistede fem mulige forklaringer på, hvad piloter har set i himlen. Mens mange af forklaringerne var mere godartede – såsom luftbåren rod og naturligt atmosfærisk fænomen – opførte Pentagon også en femte klassifikation af “andet” for begivenheder og observationer, som den ikke kunne forklare.

Den 17. maj afholdt et underudvalg af Husets Efterretningskomité en høring for at tjekke ind på UAP Task Force, første gang Kongressen havde holdt en offentlig høring om UFO'er i mere end 50 år. Under høringen hævdede Scott Bray, vicedirektøren for den amerikanske flådeefterretningstjeneste, at UAP Task Force havde indsamlet 400 rapporter om UAP-observationer. Han præsenterede også to videoer af UAP'er, hvoraf den ene var blot et par sekunder lang, og viste et lille sfærisk objekt, der bevægede sig hurtigt hen over kameraet. Bray brugte det som et eksempel for at vise, hvor lidt detaljer piloter kan få under UAP-observationer nogle gange.

Men Bray argumenterede også for, at rumvæsener ikke var svaret. “Når det kommer til materiale, som vi har, har vi intet materiale – vi har ikke opdaget nogen udstråling inden for UAP Task Force, der tyder på, at det er noget ikke-jordisk af oprindelse,” sagde Bray.

Endnu et slide præsenteret af Zurbuchen med begrundelser for undersøgelsen. Billede: NASA

NASA siger, at deres undersøgelse ikke er tilknyttet UAP Task Force eller efterfølgeren til programmet, Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG). Men da Zurbuchen annoncerede undersøgelsen i dag, bemærkede Zurbuchen også, at UAP udgør en trussel mod national sikkerhed og kontraintelligens, to områder, der ikke ligefrem falder ind under NASA's kompetence. “Det er ikke det, vi lever af,” sagde Zurbuchen. “Og det kommer vi ikke ind på hos NASA. Det er, hvad andre mennesker lever af. Men som en nation, som en regering er det klart, at der er flere ting, der betyder noget her, og der er en håndfuld af dem, der ser ud til at demonstrere avanceret teknologi.”

NASA siger undersøgelsen vil tage omkring ni måneder at gennemføre. I sidste ende mener Zurbuchen, at de data, som NASA har indsamlet ved både at observere nattehimlen for potentielt farlige asteroider eller ved at observere Jorden fra rummet, kunne være nyttige til bedre at forstå UAP'er. “Kan vi bruge datasæt, der er der, og bruge metoder til at finde begivenheder, der er forbigående – den slags flugter, nogle gange overlappende, med nogle af disse andre observationer?” sagde han.