Første forhåndsvisning av Android 15 er ventet i dag. Her er hva du skal vite og hvordan du får det

0
15
Android 14 Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Brukere kan få sin aller første titt på Android 15 fra og med i dag.

I følge en kommentar fra en Google-utvikler på Android Open Source Project, skal en forhåndsvisning av det mobile operativsystemet for utviklere slippes torsdag 15. februar.

Også: De beste Android-telefonene du kan kjøpe: Eksperttestet

Når det gjelder Pixel-enheter, har det blitt spekulert i at Android 15 mest sannsynlig vil være tilgjengelig på alle Google-enheter Pixel 6 og nyere, som følger gitt at Pixel 6 bare ble lovet oppdateringer til høsten 2024. I tidligere Android-utgivelser fikk Pixel-enheter den første titten på forhåndsvisninger av utviklere, så det er sannsynligvis det samme her.

Ikke mye er kjent om Android 15 ennå, oppdateringen vil sannsynligvis inkludere Private Spaces-funksjonen som først ble avdekket i fjor høst. Denne funksjonen vil erstatte tredjepartsapper og introdusere et alternativ for å skjule fotomapper, apper eller annen sensitiv informasjon på et privat sted. Det har også blitt foreslått at Android 15 vil bringe en rekke nye tilgjengelighetsfunksjoner som gjør telefonene enklere å bruke.

Hvis du er interessert i å sjekke ut Android 15, er det viktig å merke seg at dette ikke er en offentlig beta. For offentlige betaversjoner kan brukere ganske enkelt melde seg på og laste ned oppdateringen. Utviklerforhåndsvisninger er ment for apputviklere og anses som veldig tidlige, uferdige versjoner som ofte er ustabile og ikke inneholder alle funksjonene som er planlagt for den fullstendige utgivelsesversjonen.

Siden utviklerforhåndsvisningen ikke er ment for alle, Google gjør det litt vanskeligere, og krever at operativsystemet lastes ned fra Android Studio og sidelastes via en USB-tilkobling. 

En endelig utgivelse av Android 15 vil trolig bli annonsert i løpet av sommeren og fullt tilgjengelig i høsten sammen med Pixel 9-serien.