Hvordan ChatGPT (og andre AI chatbots) kan hjelpe deg med å skrive et essay

0
15
ChatGPT på en dataskjerm Sabrina Ortiz/ZDNET

ChatGPT er i stand til å gjøre mange forskjellige ting veldig bra, med en av De største kjennetegnene er evnen til å komponere all slags tekst i løpet av sekunder, inkludert sanger, dikt, sengetidshistorier og essays. 

Chatbotens skriveevner er ikke bare morsomme å eksperimentere med, men kan bidra til å gi hjelp til dagligdagse gjøremål. Enten du er student, profesjonell eller bare får ting gjort, tar vi hele tiden tid til å skrive e-poster, tekster, innlegg og mer. ChatGPT kan hjelpe deg med å hente noe av tiden tilbake ved å hjelpe deg med idédugnad og deretter komponere teksten du trenger. 

Hvordan bruke ChatGPT til å skrive: Kode | Excel-formler | Fortsett | Følgebrev 

I motsetning til hva mange tror, ​​kan ChatGPT gjøre mye mer enn å bare skrive et essay for deg fra bunnen av (som vil bli ansett som plagiat). En mer nyttig måte å bruke chatboten på er å la den veilede skriveprosessen din. 

Nedenfor viser vi deg hvordan du bruker ChatGPT til både å skrive og hjelpe, i tillegg til annen nyttig skriving tips. 

Hvordan ChatGPT kan hjelpe deg med å skrive et essay

Hvis du ønsker å bruke ChatGPT for å støtte eller erstatte skrivingen din, er det fem forskjellige teknikker du kan utforske. 

Det er også verdt å merke seg før du setter i gang at andre AI-chatboter kan levere de samme resultatene som ChatGPT eller er enda bedre, avhengig av dine behov.

Også: De beste AI-chatbotene i 2024: ChatGPT og alternativer

For eksempel, Copilot har tilgang til internett, og som et resultat kan den hente svarene fra nylig informasjon og aktuelle hendelser. Copilot inkluderer også fotnoter som lenker tilbake til den opprinnelige kilden for alle svarene, noe som gjør chatboten til et mer verdifullt verktøy hvis du skriver en artikkel om en nyere hendelse, eller hvis du vil bekrefte kildene dine.

< p>Uansett hvilken AI-chatbot du velger, kan du bruke tipsene nedenfor for å få mest mulig ut av forespørslene dine og fra AI-hjelp.

1. Bruk ChatGPT til å generere essayideer

Før du i det hele tatt kan begynne å skrive et essay, må du konkretisere ideen. Når professorer tildeler essays, gir de vanligvis studentene en oppfordring som gir dem spillerom for sitt eget selvuttrykk og analyse. 

Som et resultat har studentene i oppgave å finne vinkelen for å nærme seg essayet på egen hånd. Hvis du nylig har skrevet et essay, vet du at det å finne vinkelen ofte er den vanskeligste delen – og det er her ChatGPT kan hjelpe. 

Også: ChatGPT vs. Copilot: Hvilken AI chatbot er bedre for deg?

Alt du trenger å gjøre er å skrive inn oppgaveemnet, inkludere så mange detaljer du vil — for eksempel hva du tenker på å dekke — og la ChatGPT gjøre resten. For eksempel, basert på en papirforespørsel jeg hadde på college, spurte jeg:

Kan du hjelpe meg med å komme opp med en temaidé for denne oppgaven, “Du skal skrive en forskningsoppgave eller casestudie om et lederskapsemne du velger.” Jeg vil at det skal inkludere Blake og Moutons lederskapsnettverk, og muligens en historisk figur. 

Også: Jeg er en ChatGPT-proff, men dette hurtigkurset lærte meg nye triks, og du kan ta det gratis

I løpet av sekunder produserte chatboten et svar som ga meg tittelen på essayet, alternativer for historiske personer jeg kunne fokusere artikkelen min på, og innsikt i hvilken informasjon jeg kunne inkludere i oppgaven min, med spesifikke eksempler på en casestudie jeg kunne bruk. 

Hvordan bruke ChatGPT til å skrive et essay Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

2. Bruk chatboten til å lage en disposisjon

Når du har et solid emne, er det på tide å begynne å brainstorme hva du faktisk vil ha med i essayet. For å lette skriveprosessen lager jeg alltid en disposisjon, inkludert alle de forskjellige punktene jeg ønsker å berøre i essayet mitt. Prosessen med å skrive disposisjoner er imidlertid vanligvis kjedelig. 

Med ChatGPT er alt du trenger å gjøre å be den om å skrive disposisjonen for deg. 

Dessuten: Takket være mine 5 favoritt-AI-verktøy jobber jeg smartere nå

Ved å bruke emnet som ChatGPT hjalp meg med å generere i trinn én, spurte jeg chatboten om å skrive en disposisjon til meg ved å si: 

Kan du lage en disposisjon for en oppgave, «Undersøkelse av lederstilen til Winston Churchill gjennom Blake og Moutons Managerial Leadership Grid.”

Etter et par sekunder produserte chatboten en helhetlig disposisjon delt inn i syv forskjellige seksjoner, med tre forskjellige punkter under hver seksjon. 

Også: Takket være mine 5 favoritt AI-verktøy jobber jeg smartere nå

Denne oversikten er grundig og kan komprimeres for et kortere essay eller utdypes for en lengre artikkel. Hvis du ikke liker noe eller ønsker å justere omrisset ytterligere, kan du gjøre det enten manuelt eller med flere instruksjoner til ChatGPT. 

Som nevnt før, siden Copilot er koblet til internett, hvis du bruker Copilot til å lage disposisjonen, den vil til og med inkludere lenker og kilder gjennom, noe som fremskynder essayskrivingsprosessen ytterligere. 

Skrive et essay ChatGPT Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

< h2>3. Bruk ChatGPT for å finne kilder

Nå som du vet nøyaktig hva du vil skrive, er det på tide å finne anerkjente kilder for å få informasjonen din. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, kan du bare spørre ChatGPT. 

Også: Hvordan får ChatGPT til å oppgi kilder og sitater< /p>

Alt du trenger å gjøre er å be AI om å finne kilder for essay-emnet ditt. For eksempel spurte jeg følgende: 

Kan du hjelpe meg med å finne kilder til en artikkel, “Undersøkelse av lederstilen til Winston Churchill gjennom Blake og Moutons ledernettverk for lederskap.”

Chatboten gir ut syv kilder, med et punkt for hver som forklarte hva kilden var og hvorfor den kan være nyttig. 

Også: Hvordan bruk ChatGPT til å lage diagrammer og tabeller

Det ene forbeholdet du vil være oppmerksom på når du bruker ChatGPT for kilder er at det ikke har tilgang til informasjon etter 2021, så det vil ikke være kunne foreslå de ferskeste kildene. Hvis du vil ha oppdatert informasjon, kan du alltid bruke Copilot. 

En annen fordel med å bruke Copilot er at den automatisk kobler til kilder i svarene. 

Skrive et essay ChatGPT Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

< h2>4. Bruk ChatGPT til å skrive et essay

Det er verdt å merke seg at hvis du tar teksten direkte fra chatboten og sender den inn, kan arbeidet ditt betraktes som en form for plagiering siden det ikke er ditt originale verk. Som med all informasjon hentet fra en annen kilde, bør tekst generert av en AI tydelig identifiseres og krediteres i arbeidet ditt.

Også: ChatGPT vil nå huske tidligere samtaler med deg (hvis du vil ha det) til)

I de fleste utdanningsinstitusjoner er straffene for plagiering strenge, alt fra sviktende karakter til utvisning fra skolen. En bedre bruk av ChatGPTs skrivefunksjoner ville være å bruke den til å lage et eksempelessay for å veilede skrivingen din. 

Hvis du fortsatt vil at ChatGPT skal lage et essay fra bunnen av, skriv inn emnet og ønsket lengde , og se deretter hva den genererer. For eksempel skriver jeg inn følgende tekst: 

Kan du skrive et essay på fem avsnitt om emnet “Undersøking av lederstilen til Winston Churchill gjennom Blake og Moutons lederskapsnettverk.”

I løpet av sekunder ga chatboten det nøyaktige resultatet jeg trengte: et sammenhengende essay på fem avsnitt om emnet. Du kan deretter bruke den teksten til å veilede din egen skriving. 

Også: ChatGPT vs. Microsoft Copilot vs. Gemini: Hvilken er den beste AI-chatboten?

På dette tidspunktet er det verdt å huske hvordan verktøy som ChatGPT fungerer: de setter ord sammen i en form de tror er statistisk gyldig, men de vet ikke om det de sier er sant eller nøyaktig. 

Som et resultat kan utdataene du mottar inkludere oppfunne fakta, detaljer eller andre rariteter. Utdataene kan være et nyttig utgangspunkt for ditt eget arbeid, men forvent ikke at det er helt nøyaktig, og dobbeltsjekk alltid innholdet. 

Eksempel på essay fra ChatGPT Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

5. Bruk ChatGPT til å samredigere essayet ditt

Når du har skrevet ditt eget essay, kan du bruke ChatGPTs avanserte skrivefunksjoner til å redigere stykket for deg. 

Du kan ganske enkelt fortelle chatboten hva du vil at den skal redigere. For eksempel ba jeg ChatGPT om å redigere essayet vårt på fem avsnitt for struktur og grammatikk, men andre alternativer kunne ha inkludert flyt, tone og mer. 

Også: AI møter AR som ChatGPT er nå tilgjengelig på Apple Vision Pro

Når du ber verktøyet om å redigere essayet ditt, vil det be deg lime inn teksten din i chatboten. ChatGPT vil deretter sende ut essayet ditt med korrigeringer. Denne funksjonen er spesielt nyttig fordi ChatGPT redigerer essayet ditt mer grundig enn et grunnleggende korrekturlesingsverktøy, siden det går utover bare stavekontroll. 

Du kan også redigere med chatboten og be den ta en se på et bestemt avsnitt eller en setning, og be den om å skrive om eller fikse teksten for klarhet. Personlig synes jeg denne funksjonen er veldig nyttig.