Glem MacBook Air: Dette Windows-alternativet er like lett og fullt av funksjoner

0
21
msi-prestige-13-main Cesar Cadenas/ZDNET

ZDNETs nøkkelalternativer

MSIs Prestige 13 AI Evo tilbyr utmerket ytelse takket være sin Intel Core Ultra-prosessor og støttende AI-teknologi. Dette resulterer i en datamaskin hvis ytelse overgår en M1 MacBook Pro for innholdsskaping. For prisen har den faktisk dets særheter, fra det mellomstore grafikkortet til buggy-programvare.

MacBook-er er noen av de mest roste bærbare datamaskinene blant forbrukere og teknologiindustrien. Det er en god grunn til dette. Apple lager konsekvent førsteklasses maskinvare. Selv når de er middelmådige etter Apple-standarder, er MacBook-maskiner solide valg uavhengig av særegenheter. Det er imidlertid et par problemer: A) de kan være dyre, og B) du er kanskje ikke kjent med macOS. Systemet kan være likt Windows, men det er fortsatt et annet digitalt miljø.

MSI, et merke som er fremtredende blant PC-spillere, ser ut til å være klar over disse problemene, noe som resulterer i at selskapet lager kraftige ultraportable bærbare datamaskiner med ytelse som kan sammenlignes med en MacBook, men uten en høy prislapp eller fremmed operativsystem. 

Også: HPs nye Spectre x360 er allerede en av mine favoritt bærbare datamaskiner for året. Her er grunnen

Dette bringer oss til MSIs siste utgivelse, Prestige 13 AI Evo AM1G; en bærbar datamaskin som jeg anbefaler for folk som leter etter en datamaskin som kan håndtere store arbeidsbelastninger samtidig som den veier bare litt mer enn to pund. 

Se på Newegg

Til å begynne med kjørte jeg Prestige 13 gjennom to benchmarking-tester. Dette er første gang jeg prøver ut en datamaskin med en Meteor Lake CPU, så jeg ønsket å se nøyaktig hva den var i stand til fra et objektivt synspunkt. Og resultatene ble bedre enn jeg trodde. 

En av testene var Cinebench, og der fikk Intel Core Ultra 5-prosessoren en poengsum på 536. I følge benchmark setter dette CPU-en rett over Apple M1-brikken når det gjelder ytelse. Når det gjelder Geekbench, oppnådde den en poengsum på 8 477, og ga den en plass mellom AMD Ryzen 7 Pro 6850HS og Ryzen 9 Pro 5945, noe som indikerer at den har en anstendig mengde kraft bak seg. Husk at jeg har den minste av de to Prestige-byggene. Jeg bør også nevne at disse tallene kommer fra den bærbare datamaskinen i ytelsesmodus, så den utløses på alle sylindre.

Også: Den beste bærbare kjølingen pads for å beskytte enheten mot overoppheting

Det som er interessant er at det ser ut til at MSI har gjort den bærbare datamaskinen i stand til å håndtere spill også. Prestige 13 kommer med Xbox-appen installert og et overraskende kraftig kjølesystem. Det er bedre enn viftene jeg har opplevd på noen bærbare spillmaskiner.

På bunnen ser du tre porter med en stor vifte inni. Når den er skrudd ut, kan viften gjøre en ubehagelig varm Prestige 13 til en perfekt kjølig maskin. Det var ganske imponerende. Mitt eneste problem med viftene er at de blir høye, nesten som en miniturbin.

Til tross for MSIs innsats, er dette ikke en gaming-laptop på slutten av dagen. Det fungerer bra, men kan ikke matche slike som et Nvidia GeForce RTX 40-serie grafikkort. Jeg spilte et par spill på Prestige 13 bare for å se hvordan de kjørte, og de fleste kjørte helt fint under lave grafiske innstillinger. Men i det øyeblikket jeg presset mot grafikk av høy kvalitet, fikk jeg ytelsesproblemer. Så hvis du bestemmer deg for å spille spill på dette, hold det lett.

På den positive siden er skjermen på MSI Prestige 13, som du vil bruke all tid på å stirre på, fantastisk. Det er en 13,3-tommers OLED-skjerm som gir et bilde på 2,8K oppløsning (2880 x 1800 piksler). Kombiner dette med støtte for DCI-P3-fargespekteret, og du har en datamaskin som kan vise frem visuelt innhold i enestående troskap. Det er et syn å se. 

Også: Lenovo laget et Mac Studio for Windows-brukere, og det kan til og med være bedre

På datamaskinen er en funksjon kalt Tobii Aware. Det den skal gjøre er å gjøre skjermen uskarp hver gang noen går bak deg for å opprettholde skjermens personvern. Selv om funksjonen høres nyttig ut i praksis, kunne jeg ikke få den til å fungere. Jeg prøvde å feilsøke, slå den av på Task Manager og starte Prestige 13 på nytt, men til ingen nytte. Det samme kan sies om Ambient Silent AI-verktøyet som skal stille kjøleviftene øyeblikkelig hvis de blåser for fullt. 

msi-prestige-13-ports Cesar Cadenas/ZDNET

Det er fullt mulig jeg har støtt på en tilfeldig feil og er ikke en indikasjon på Prestige 13. Det ville imidlertid vært en bjørnetjeneste fra min side hvis jeg ikke i det minste advarte deg om potensielle problemer du kan støte på.

Jeg klarte å få Smart Auto-funksjonen i gang. Den lar brukere omfordele ressurser fra forskjellige områder av datamaskinen til hvilken app du bruker på det tidspunktet for å øke ytelsen. Eller hvis du vil at en bestemt app skal få boostet til enhver tid, lar Smart Auto deg også målrette mot spesifikk programvare. Det var et pent lite verktøy som jeg fikk mye glede av. Du vil sannsynligvis også gjøre det.

ZDNETs kjøpsråd

Alt som sagt, jeg anbefaler faktisk MSI Prestige 13 AI Evo bærbar PC, spesielt for kreative fagfolk som leter etter en lett, rimelig enhet for å bære rundt til og fra jobb. Selv om du ikke er kreativt anlagt, er dette fortsatt en flott maskin å ha.

Også: Denne Lenovo ThinkPad er så nær ved å være den perfekte ultraportable bærbare datamaskinen

For den mindre, 13-tommers størrelsen som jeg testet, kan du kjøpe Intel Core Ultra i5-versjonen av Prestige 13 bærbar PC fra Newegg for $1049. Hvis du vil ha storebror-modellen, kan du kjøpe Intel Core Ultra i7-utgaven av Prestige 13 av Best Buy for $1299. Den er også utstyrt med 32 GB RAM og en full terabyte lagringsplass, som til den prisen er vel verdt det.