Jeg testet en av de billigste bærbare kraftstasjonene, og den gjorde biltur til en lek

0
28
Bluetti AC70

Bluetti AC70 kraftstasjon.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNETs viktigste alternativer

Bluetti AC70 er for øyeblikket tilgjengelig fra Amazon for $499, som er $200 av ordinær pris. En kraftig enhet, som er i stand til 1000W effekt for vanlig belastning, økende til 2000W for resistive belastninger, f.eks. som varmeovner og hårfønere.
Du må bruke en ledsager-app for å få tilgang til mer avanserte funksjoner.

Bærbare batteripakker har revolusjonert kraften. Glem støyende, stinkende bensingeneratorer eller etterfølgende skjøteledninger, disse pakkene er en praktisk måte å ta med deg strøm på farten.

Kraftstasjoner kommer i alle mulige former og størrelser, fra små enheter som enkelt kan passe inn i en ryggsekk til store enheter som må transporteres på hjul. Jeg foretrekker noe i midten — en kraftstasjon som er stor nok til å drive tunge laster i lengre perioder, men liten nok til å være lett å frakte rundt.

Også: De beste bærbare kraftstasjonene

I løpet av de siste ukene har jeg testet Bluetti AC70, en bærbar kraftstasjon som ikke vil knuse banken eller ryggen din. Pakken har nok strøm til å enkelt håndtere energikrevende enheter, som hårfønere, vannkoker og varmeovner. 

Se på Amazon

Bluetti AC70-funksjoner

Strøm: 1 000 W nominell effekt/2 000 W løfteeffektKapasitet: 768 Wh AC-lading: 950 W Turbo-lading, 45 minutter til 80 %Sollading: 500 W Rask solcellelading, fullading på to timerUtganger: AC: 2×120V/8,33A, 1000W totalt | USB-C: 2 × 100W maks | USB-A: 2 × 5VDC/2,4A 12W totalt | 12V DC: 1 × 12V/10ABatteri: LiFePO₄, vurdert for 3000+ ladesykluserApp: Smart fjernkontroll via BLUETTI-appenUPS-reaksjonstid : 20 msVekt: Omtrent 22,5 lbs/10,2 kgDimensjoner: 12,4 × 8,2 × 10,1 tommer/314 × 209,5 × 255,8 mmGaranti: Fem år 

Når jeg tester en kraftstasjon for gjennomgang, er det noen viktige aspekter jeg undersøker.

Først bekrefter jeg at enheten lever opp til påstandene på spesifikasjonsarket, som for kraftstasjoner inkluderer kapasiteten til batteriet og belastningene enheten kan håndtere. Jeg er også opptatt av å se hvordan kraftstasjonen takler belastninger som overskrider dens nominelle kapasitet, og ser etter at den slår seg elegant ned i stedet for å spytte og gnister og lage bråk.

AC70 besto alle testene mine med flyvende farger. Det er en godt laget, godt konstruert enhet som leverer nøyaktig det den lover.

Jeg er spesielt imponert over enhetens design for lang levetid. Bluetti har integrert LiFePO₄ (Lithium Iron Phosphate)-batterier i denne kraftstasjonen, som er kjent for sin holdbarhet. Cellene i denne enheten er klassifisert for 3000 ladesykluser før de må skiftes ut, noe som overgår de typiske 500 til 800 ladesyklusene for standard litium-ion-batterier.

Også: Hva er GaN? Alt du trenger å vite om galliumnitrid-basert ladeteknologi

Enheten kan lades fra et strømuttak, solcellepaneler eller fra et kjøretøys 12V-uttak. 

< figure class="c-shortcodeImage u-clearfix c-shortcodeImage-large c-shortcodeImage-hasCaption">Forsiden av AC70 er enkel, men funksjonell, med en lettlest skjerm og bare tre knapper

fronten på AC70 er enkel, men funksjonell, med en lettlest skjerm og bare tre knapper.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Sikkerhet er et hovedanliggende, spesielt varmehåndtering. Mens de fleste kraftverk håndterer varme godt, er noen varmt søppel. Jeg forventer at kraftstasjonene fra et premiummerke som Bluetti er fri for sikkerhetsproblemer, og AC70 skuffet ikke.

Holdbarhet er også et avgjørende aspekt ved testingen min. Til tross for utfordringene med å standardisere tester i den virkelige verden, utsetter jeg alle kraftstasjoner for strenge forhold over flere uker. Denne strenge testingen inkluderer omfattende bruk, transport i biler og lastebiler og bevisst fall på harde overflater for å evaluere holdbarheten. 

Også: 5 enkle tips for å få mest mulig ut av solenergien din på kraftstasjonen. paneler

Jeg er spesielt bekymret for enhetens generelle integritet. Jeg er ikke ute etter å bryte pakken med vilje, men jeg vil like gjerne vite om plastbiter eller komponenter med delenummer løsner og begynner å rasle inne i enheten.

Nok en gang utmerket AC70 seg , bestått alle holdbarhetstester.

Til tross for en vekt på nesten 23 lbs, er det innebygde støpte håndtaket komfortabelt nok til å bære enheten i lengre perioder.

Til tross for en vekt på nesten 23 lbs, er det innebygde støpte håndtaket komfortabelt nok til å bære enheten i lengre perioder.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Endelig er det brukervennlighet. Jeg ser etter kontroller som er enkle å bruke, ledsaget av et display som viser all nødvendig informasjon uten å være rotete eller forvirrende.

AC70 utmerker seg også på dette området. Displayet er lyst og tydelig, supplert med bare tre bakgrunnsbelyste knapper, som gir den perfekte balansen mellom enkelhet og funksjonalitet. 

Også: De beste hjemmegeneratorene

For meg er AC70 den perfekte “Goldilocks”-kraftstasjonen. Mens jeg eier større enheter, ideelle for å drive betydelige oppsett utenfor nettet, og mindre, som er egnet for dagsturer, oppnår AC70 den ideelle balansen. Den er tilstrekkelig bærbar for enkel transport, men har nok kapasitet til å møte behovene til en liten gruppe i flere dager. Jeg har stolt på kraftstasjonen for å lade smarttelefonen, kameraene, dronene og bærbare datamaskinene mine effektivt.

Bluetti AC70 < p>Bluetti AC70 lader i bilen.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

AC70s allsidighet er spesielt forbedret av dets brede utvalg av ladealternativer, som inkluderer AC-inngang, solenergi og 12V DC. Jeg har funnet ut at det å lade stasjonen fra en bils 12V-uttak er spesielt effektivt for å holde enheten ladet, så lenge du unngår å la batteriet tømmes for mye. Denne funksjonen sikrer at pakken ikke krever en lang ladeperiode, noe som kan være upraktisk under reise.

I tillegg tilbyr Bluetti en app for å kontrollere de avanserte funksjonene til kraftstasjonene sine, for eksempel å justere ladehastigheten eller aktivere øko-modus. Selv om jeg personlig foretrekker den taktile tilbakemeldingen til fysiske knapper, som er et nikk til mine gammeldagse preferanser, erkjenner jeg appellen og bekvemmeligheten som smarttelefonkontroll gir mange brukere. 

ZDNETs kjøpsråd

h2>

Med tanke på de høye kostnadene for kraftstasjoner, den betydelige mengden strøm de lagrer og de alvorlige konsekvensene av batterifeil, anbefaler jeg på det sterkeste å investere i en enhet av høy kvalitet. Mine erfaringer med substandard produkter fra obskure merker har understreket viktigheten av å velge kraftstasjoner fra førsteklasses, veletablerte merker i bransjen.

Bluetti skiller seg ut som et av disse anerkjente merkene, og AC70 er et eksempel på engasjementet. til kvalitet. Gitt ytelsen og portabiliteten, kan jeg se denne kraftstasjonen følge meg på mange eventyr i løpet av 2024 og utover.

I tillegg er prispunktet utrolig tiltalende. Med en rabatt på $200 for øyeblikket tilgjengelig på Amazon, er prisen på Bluetti AC70 redusert til $499. Til denne prisen er det et absolutt røverkjøp.