Hva er i Android 15? “Varsling nedkjøling” og andre nyttige nye funksjoner

0
18
Android 14 Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Den første forhåndsvisningen av Android 15 for utviklere har vært tilgjengelig i flere dager nå, og vi får endelig et innblikk i hvilke funksjoner den kan gi.

Først er delvis skjermopptak, som lar brukere ta opp eller dele bare et spesifikt appvindu i stedet for hele skjermen. Denne funksjonen begynte først å vises i Android 14, men den rulles nå ut i større skala.

For det andre får brukere mer kontroll over tastaturvibrasjoner takket være en ny bryter som lar dem deaktivere funksjonen universelt, og overstyrer innstillingen i spesifikke apper.

Også: De beste Android-telefonene du kan kjøp: Eksperttestet

Kontinuitet på sammenleggbare enheter vil bli oppgradert, og brukere får nå valget om å fortsette appene på frontskjermen. Nå kan frontdisplayet enten slå seg på når du slår sammen enheten, slå seg på bare for spill og videoer, eller aldri slå på og låse frontdisplayet når enheten er sammenslått.

På ytelsessiden kommer det små oppdateringer som lar apper samhandle bedre med telefonens varme- og strømsystemer, og gir bedre optimalisering for å sikre at enhetene ikke overopphetes.

Den tidlige stjernen i showet er imidlertid noe som kalles varslingsavkjøling, som gradvis senker varslingsvolumet når du får påfølgende varsler fra samme app. Hvis du noen gang har vært i en gruppetekst som dukket opp sent på kvelden eller på et ubeleilig tidspunkt, vil du innse hvor nyttig dette kan være. Brukere har muligheten til å bruke dette på alle apper eller bare samtaler.

Flere funksjoner forventes etter hvert som Android 15 nærmer seg lansering. 

Hvis du er interessert i å sjekke ut Android 15, er det viktig å merke seg at dette ikke er en offentlig beta. For offentlige betaversjoner kan brukere ganske enkelt melde seg på og laste ned oppdateringen. Utviklerforhåndsvisninger er beregnet på apputviklere og anses som veldig tidlige, uferdige versjoner som ofte er ustabile og ikke inneholder alle funksjonene som er planlagt for den fullstendige versjonen. I tillegg, som vanlig, er den bare åpen for Google Pixel-enheter, 6 og nyere. 

Også: Samsung Galaxy S24 Ultra anmeldelse: Fortsatt flaggskipet til Android-flaggskip

Siden forhåndsvisningen for utviklere ikke er ment for alle, gjør Google det litt vanskeligere, og krever at operativsystemet lastes ned fra Android Studio og sidelastes via en USB-tilkobling. 

En endelig utgivelse av Android 15 vil trolig bli annonsert i løpet av sommeren og fullt tilgjengelig til høsten sammen med Pixel 9-serien.