Samsung samarbeider med Arm for å tilby Cortex-X CPU ved hjelp av GAA-prosess

0
23
Blå størrelse sankai/Getty Images

Samsung sa tirsdag at de vil tilby Arm Cortex-X CPU som er optimert til Samsung Foundrys siste gate-all-around (GAA) prosessnode.

Dette samarbeidet var det første av flere som kom mellom par som vil muliggjøre utviklingen av en “ny klasse av SoCs” med generative AI-egenskaper, sa den sørkoreanske teknologigiganten.

Samsung Foundry er Samsungs forretningsenhet for produksjon av kontraktbrikke, og GAA er dens mest avanserte prosessnode så langt som brukes til å lage de nyeste brikkene til kundene. Chip IP-firmaet Arm tilbyr sine navnebror brikkedesign og instruksjonssett som er mye brukt av brikkeprodusenter for å lage sine brikker. Cortex-X er den mest avanserte brikkearkitekturen som tilbys av Arm så langt og er utpekt for bruk ikke bare i smarttelefoner, men servere og datasentre.

Samsungs kunngjøring betyr at brikkeprodusenter uten fabrikker __ brikkeproduksjonsanlegg __ som er Samsung Foundrys kunder, kan få sin Cortex-X CPU designet og produsert mer fritt gjennom den sørkoreanske teknologigiganten.

Samsung sa samarbeidet med Arm har som mål å levere kundene sine produkter i tide, samtidig som de tilbyr fortreffelighet i kraft, ytelse og areal (PPA).

Paret valgte design-teknologi co-optimalisering for dette siste partnerskapet som tillot dem å drastisk maksimere PPA-fordelene med Arms nyeste design og Samsungs GAA-prosessnode, sa den sørkoreanske teknologigiganten.

De planlegger også å samarbeide om 2-nanometer (nm) GAA for å tilby noden for tilpassede brikker rettet mot ved neste generasjons datasenter og infrastruktur, sa Samsung. De planlegger også å tilby “banebrytende” AI-chipletløsninger for generative AI-applikasjoner på mobilmarkedet, la den sørkoreanske teknologigiganten til.

Samsung kommersialiserte først sin 3nm GAA-prosess tilbake i 2022, og det er brukes mye i dag for prosessorer på flaggskip-smarttelefoner. Teknologigiganten sa at den planlegger å starte masseproduksjon av 2nm-brikker i 2025, og starter med mobilapplikasjoner.