6 måter ChatGPT kan gjøre hverdagen din enklere

0
17
ChatGPT på en MacBook Maria Diaz/ZDNET

ChatGPT har blitt et kjent navn på grunn av dets avanserte koding, skriving og chatting. Men bare fordi den er så dyktig til tekniske oppgaver, betyr det ikke at chatboten ikke kan gjøre mer. I stedet kan du bruke den generative AI-teknologien til daglige gjøremål, som sparer deg for tid og gjør livet ditt enklere. 

Også: De beste AI-chatbotene i 2024: ChatGPT og alternativer

ChatGPT kan øke produktiviteten din og løse problemer i den virkelige verden på mange måter, og det beste er at du ikke trenger å være en teknisk veiviser for å bruke disse triksene. Vi har samlet noen ChatGPT life hacks og testet dem for deg.

1. Utkast til e-poster

ChatGPT-utkast til e-poster Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

< p>Å utarbeide e-poster kan være en kjedelig, tidkrevende oppgave. Å sette sammen alle de riktige ordene for å få frem budskapet ditt, mens du fortsatt bruker riktig tone og bedriftssjargong, er vanskeligere enn det ser ut, spesielt hvis du er i en tidsklemme eller prøver å rydde opp i den overfylte innboksen din. ChatGPT kan hjelpe. 

Også: Takket være mine 5 favoritt-AI-verktøy jobber jeg smartere nå

Som et eksempel skrev jeg inn teksten: “Hjelp meg med å skrive en e-post til sjefen min og la henne få vite at jeg har en time hos lege i dag.” I løpet av sekunder ga chatboten ut en e-postmal som var perfekt egnet for situasjonen. Jo mer informasjon du inkluderer i forespørselen, jo mer skreddersydd vil ChatGPTs brev være. Alt du trenger å gjøre er å kopiere og lime inn utdataene i e-posten din, tilpasse den etter eget ønske og trykke send. 

2. Forbered deg på en stor oppgave

ChatGPT peptalk Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Å oppleve nerver eller uro før en stor oppgave er en normal del av den menneskelige opplevelsen. Noen ganger kan en god peptalk eller spilleplan hjelpe deg med å holde fokus og gi deg mulighet til å sette deg inn i oppgaven. I stedet for å spørre kollegene dine, familien eller til og med Google om den perfekte strategien før arrangementet, kan du spørre ChatGPT. 

Som et eksempel spurte jeg ChatGPT: “Jeg har en stor presentasjon foran meg, kan du gi meg en plan for å knuse den?” Som et resultat fikk jeg en 14-trinns handlingsplan for å lykkes. Rådene var relevante, innsiktsfulle, oppmuntrende og, viktigst av alt, nyttige. Det ga meg mulige ting jeg kunne gjøre for å sikre suksess. 

Også: ChatGPT vs. Copilot: Hvilken AI-chatbot er bedre for deg?

Du kan selvfølgelig skreddersy forespørselen til å være så motiverende eller nyttig som mulig. Hvis du vil ha en mer spesifikk, mindre motiverende plan, kan du inkludere så mange detaljer du vil i ChatGPT-forespørselen din. Du kan for eksempel si: “Jeg er i ferd med å skrive et essay; hjelp meg med å lage en disposisjon.”

3. Skriv lister

Innkjøpsliste ChatGPT Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

< p>Som noen som elsker lister, er denne funksjonen en game-changer. Lister er en enkel måte å bli organisert på og sikre at du ikke glemmer noe. Men å lage lister kan være en tidkrevende prosess som krever bakgrunnsforskning. Nå kan ChatGPT gjøre alt det vanskelige for deg. 

For eksempel, når jeg drar på ferie, i stedet for å skrive min egen pakkeliste fra bunnen av, ber jeg ChatGPT om å skrive den for meg, og Jeg kan be AI om å skreddersy listen til destinasjonen jeg skal til. 

Også: Hvordan bruke ChatGPT til å planlegge en ferie

Jeg spurte for eksempel ChatGPT: “Kan du lage meg en dagligvareliste med grunnleggende dagligvarer?” I løpet av sekunder hadde jeg en liste med 15 elementer med kjøkkenutstyr som gjorde en flott baseline. Etter å ha fått listen min, kunne jeg enkelt kopiere og lime den inn i notatene mine og skreddersy resultatene etter min smak. 

Hvis du lager et spesifikt måltid, kan du til og med be ChatGPT om å inkludere ingrediensene for det måltidet i listen ved å si noe sånt som “Jeg lager bakt ziti i kveld. Kan du legge til disse ingrediensene på listen?” Mulighetene for denne typen lister er uendelige.

4. Utvikle en strategi for sosiale medier

ChatGPT sosiale mediestrategi Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET< /figur>

Enten du lager innhold for en personlig eller profesjonell konto, kan du ha nytte av å spørre ChatGPT om å hjelpe deg med å finne bildetekster. Å finne en bildetekst som er kort og trendy, men som også gjelder bildet ditt, kan være utfordrende, spesielt for innhold som ikke er spesielt beskrivende, for eksempel selfies. Du kan mate en forespørsel inn i ChatGPT med så mange detaljer du vil om bildet ditt, og det vil generere den perfekte bildeteksten. 

Også: ChatGPT vil nå huske sine tidligere samtaler med deg (hvis du vil ha det)

Du kan for eksempel si noe sånt som “Jeg skal legge ut en selfie på Instagram; kan hjelper du meg med en bildetekst?” ChatGPT vil deretter generere bildetekstalternativer, som er morsomme, trendy, konsise og til og med inkluderer emojier.

ChatGPT kan også ta det et skritt videre og hjelpe deg med idédugnad om en kampanje og til og med planlegge innlegg for deg i detalj. Dette alternativet er der ChatGPTs assistanse i sosiale medier virkelig skinner. Du kan for eksempel si: “Kan du hjelpe meg med å planlegge de neste ni rutenettinnleggene for Instagramen min?” Deretter vil ChatGPT be deg om mer spesifikke detaljer om kontoen din og gi deg en plan, som gjør jobben som en sosial medieansvarlig eller koordinator. 

5. Lag en tilpasset treningsplan

ChatGPT-treningsplan Sabrina Ortiz/ZDNET

Hvis du vil begynne å trene på treningsstudioet, men trenger litt hjelp med å komme i gang, kan ChatGPT lage en skreddersydd treningsplan til dine spesifikke behov med en enkelt forespørsel. Alt du trenger å gjøre er å fortelle ChatGPT så mange detaljer om hva du ser etter i en treningsøkt som du ønsker, og det vil generere en plan for deg i løpet av sekunder. 

Også : Vil du jobbe i AI? Hvordan dreie karrieren din i 5 trinn

For dette eksemplet fortalte jeg ChatGPT at jeg ønsket en tredemølletrening som ville øke løpeutholdenheten min, og AI genererte en liste over fem forskjellige treningsøkter, som vist på bildet ovenfor. Boten kan til og med inkludere råd for å få de ønskede resultatene, for eksempel å varme opp og øke treningsøktene gradvis. 

6. Finn ut hva du skal lage til middag

ChatGPT-middag Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Å lage mat er bare halve kampen med å lage middag. Å finne ut hva du skal lage mat er ofte den mer utfordrende delen av arbeidet. Enten du prøver å spise sunnere eller bare vil bruke opp rester av ingredienser i kjøleskapet ditt, kan ChatGPT hjelpe. 

I stedet for å måtte lete på nettet etter en oppskrift som passer dine behov, kan du bare spørre ChatGPT i samtale om hjelp. For eksempel sa jeg: “Kan du hjelpe meg med å komme opp med en oppskrift på arkivmiddagen som bruker spinat, gulrøtter, løk og tomater,” som alle var ingredienser jeg tilfeldigvis hadde liggende i kjøleskapet mitt. ChatGPT ga meg umiddelbart en oppskrift som brukte alle disse ingrediensene. 

…men ikke glem!

AI-chatboter som ChatGPT tar en enorm mengde innhold fra andre steder. internett og deretter prøve å forme den informasjonen til noe som kan svare på spørsmålet du stiller. 

Disse robotene vet ikke om det de produserer er nøyaktig, og vi har liten måte å vite det om hvor informasjonen kommer fra. Det er mange eksempler på at disse robotene gir feil informasjon eller bare finner på ting for å fylle hullene. 

Dette problemet betyr at du ikke bør stole på hva disse robotene forteller deg uten å gjøre din egen due diligence også — akkurat som du ville gjort med et standard (gammeldags?) nettsøk.