Hvordan Android Auto vil bruke AI til å oppsummere innkommende tekstsamtaler

0
22
android-auto-summaries Google

Da Samsung Galaxy S24 ble lansert forrige måned, kom den fullpakket med AI-drevne funksjoner, inkludert Magic Redaktør, Circle to Search, live språkoversettelse og mer.

Samtidig annonserte Google flere nye AI-funksjoner for Assistant – blant dem muligheten til å oppsummere lange meldinger og gruppechatter mens du er koblet til Android Auto.

Også: En smarttelefon uten apper? Denne AI-assistenten tar sikte på å erstatte dem alle

Denne funksjonen har ikke offisielt lansert ennå, men takket være et nytt støttedokument på hjelpesiden for Google-fellesskapet har vi en bedre oversikt over hvordan den er skal på jobb.

For det første tar Google opp et stort personvernproblem og forklarer at Assistant ikke vil logge meldinger eller sammendrag, og at interaksjoner ikke vil bli brukt til å trene store språkmodeller. Men siden AI brukes til å generere meldingssammendrag, innrømmet selskapet at det kan være feil. 

Når denne funksjonen er aktiv, må du velge å bruke den. Dette kan gjøres enten i Android Auto-innstillingene eller i varslingsmenyen under det tradisjonelle innstillingsområdet, og funksjonen kan slås av når som helst.

Du har også en mulighet til å slå på denne funksjonen første gang du mottar en melding som er lengre enn 40 ord mens du er koblet til Android Auto. 

Hva slags meldinger vil denne funksjonen oppsummere? Google forklarte at hvis du får en lang melding fra en enkelt person eller flere meldinger etter hverandre fra en enkelt avsender eller gruppetekst, vil disse meldingene bli oppsummert når du trykker på «Spill høyt». Ellers, bemerket selskapet, vil meldingene bli lest uten AI-oppsummering. Hvis du mottar flere meldinger fra flere samtaler, blir disse lest én etter én.

Også: 2024 kan være året AI lærer i håndflaten din

I et eksempel fra Google sender en kontakt en lang melding som spør om middagsplaner. I stedet for å lese opp hele meldingen, sier Android Auto ganske enkelt: “Her er sammendraget: Brianna spurte om du ville ha thai til middag og om du fortsatt var i stand til å lage det.” Flere raske svar er gitt. 

Det er ingen ord om når denne funksjonen vil rulle ut, men gitt at et støttedokument allerede eksisterer, bør det ikke være for langt frem i tid.