Slik gjør du iPhone klar for den landemerke iOS 17.4-oppdateringen

0
24
low-2-20 Skjermbilde av David Grober/ZDNET

Apples iOS 17.4-oppdatering er på trappene, med en frist på 6. mars for å oppfylle regulatoriske krav i EU (EU). Denne oppdateringen er viktig for iPhone-brukere, spesielt de i EU-land, siden den introduserer muligheten til å sidelaste apper for første gang i samsvar med EUs Digital Markets Act (DMA). Utover denne landemerkeendringen, gir oppdateringen flere sikkerhetsforbedringer og forbedringer i hvordan batteridata vises for brukere.

Også: Kan jeg sidelaste apper på iPhone uten å jailbreake?

Selv om de fleste brukere vil bruke oppdateringen blindt og ikke lider av problemer, foretrekker jeg å ta noen forhåndsregler for å sikre en jevn oppdateringsprosess og beskyttelse mot tap av data. Erfaringsmessig kan tap av data dempe spenningen til en ny iOS-versjon betydelig.

Her er hva jeg anbefaler deg å gjøre for å være forberedt:

Hvordan gjør du iPhone klar for iOS 17.4

1. Vil iPhone få iOS 17.4?

Hvis du kan kjøre iOS 17, får du iOS 17.4. Her er en fullstendig liste over iPhone-modeller som vil bli tilbudt oppdateringen:

iPhone 15 | iPhone 15 Plus | iPhone 15 Pro | iPhone 15 Pro MaxiPhone 14 | iPhone 14 Plus | iPhone 14 Pro | iPhone 14 Pro MaxiPhone 13 | iPhone 13 mini | iPhone 13 Pro | iPhone 13 Pro MaxiPhone 12 | iPhone 12 mini | iPhone 12 Pro | iPhone 12 Pro MaxiPhone 11 | iPhone 11 Pro | iPhone 11 Pro MaxiPhone XSiPhone XS MaxiPhone XRiPhone SE (2. generasjon eller nyere)

Dessuten: De beste iPhone-modellene du kan kjøpe akkurat nå (inkludert iPhone 15)

2. Bør du spille “vent-og-se”-spillet?

Nesten hver iOS-oppdatering ser ut til å ha en eller annen feil. Hvis du er en person som er avhengig av iPhone, kan du bli fristet til å utsette oppdateringen noen dager slik at du kan se hvor buggy denne utgivelsen er, eller kanskje til og med vente på iOS 17.4.1 feilrettingsutgivelsen som — uunngåelig — vil bli rullet ut kort tid etter.

Fordi iOS-oppdateringer vanligvis er fulle av sikkerhetsoppdateringer, anbefaler jeg ikke å vente. Hvis du insisterer på å ta denne handlingen, må du sørge for at iPhone ikke automatisk oppdaterer seg selv i løpet av den tiden. Trykk på Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering og slå av Automatiske oppdateringer til du er klar til å oppdatere.

3. Oppdater appene dine og frigjør plass

Jeg anbefaler å oppdatere alle appene dine hvis du er typen person som har deaktivert automatiske oppdateringer og glemmer å gjøre det manuelt. Å kjøre eldre apper på den nye utgivelsen kan føre til feil og problemer.

Det er også en god idé å frigjøre plass før du installerer en ny oppdatering. Forløpet til en ny iOS-versjon er et godt tidspunkt å kvitte seg med apper du ikke bruker lenger, og det er en god og smertefri måte å frigjøre plass på.

Også: 5 grunner til at jeg alltid bruker et MagSafe-telefondeksel (og du bør også)

Du trenger minst en gigabyte for å utføre en oppdatering; 2 GB eller 3 GB ledig plass er best fordi det vil øke hastigheten på oppdateringsprosessen. Med mindre plass enn dette, må iPhone-en din gjøre mye rengjøring for å skape den plassen. (iOS-oppdateringer kan slette apper for å gjøre plass til å installere oppdateringen og deretter laste ned appene på nytt, men dette gjør at oppdateringen tar mye tid.)

4. Lag en sikkerhetskopi

Jeg anbefaler å ha to sikkerhetskopier av dataene dine — én i skyen i tilfelle ting går dårlig og én på en PC eller Mac i tilfelle ting går virkelig dårlig.

Apple har et støttedokument som beskriver hvordan du lager effektive sikkerhetskopier til iCloud, på en Mac eller på en PC.

Tror du ikke du trenger å gjøre dette? OK, forestill deg at iPhone-en din er slettet akkurat nå. Alt er borte. Har du mistet noe viktig? Hvis svaret er ja, må du ta minst én sikkerhetskopi.

5. Kjenn iCloud-passordet ditt

Etter oppgraderingen må du skrive inn iCloud-passordet ditt for å kunne koble til alle dataene og appene og bildene dine igjen. Hvis du ikke har passordet for hånden – husk at det ikke fungerer på enheten du oppgraderer – så er dette et godt tidspunkt å fikse det.

Ikke gjør det. vet hva det er? Nå kan det være tid for å tilbakestille den.

Også: De beste iPhone powerbankene du kan kjøpe: Eksperttestet

Hvis den lokale sikkerhetskopien din er kryptert, må du huske at du trenger det passordet hvis noe går galt. Sørger for at den også er lagret et annet sted enn på iPhone.

6. Gjør disse to tingene til før du laster ned og installerer oppdateringen

Lad enheten din: Selv om du kan oppdatere iOS med bare 50 % batteri igjen, er det bedre å være trygg enn beklager og sette den på en lader, fordi det ikke er bra å gå tom for strøm midt i oppdateringen.

Sjekk tilkoblingen din: Og selv om det er mulig å oppdatere en iPhone over et skissert internett tilkobling, er det langt bedre og mindre frustrerende å utføre oppdateringen over en rask, pålitelig tilkobling.