Slik oppdaterer du apper i MacOS: To alternativer

0
17
 fullscreen-1-4-24-7-23pm

Skjermdeling på MacOS Sonoma

Jason Perlow/ZDNET

Hver gang jeg ser tilgjengelige oppdateringer for mine MacOS-maskiner, bruker jeg dem umiddelbart. Hvorfor? Fordi disse oppdateringene ofte inneholder sikkerhetsoppdateringer som holder datamaskinene mine trygge. Disse oppdateringene kan også inneholde nye funksjoner for apper eller forbedringer av ytelse og pålitelighet. Uansett synes jeg disse oppdateringene er en viktig del av å opprettholde sikkerheten til enhetene mine og holde tankene mine rolige.

Også: Hvordan jeg fjernet over 175 GB med filer fra Mac-en min på under et minutt (og du kan også)

Når jeg går for å oppdatere en MacOS-enhet, vet jeg at det er mer enn én måte å nærme seg oppgaven på – fra App Store (via MacOS GUI) eller fra kommandolinjen. Fordi jeg har brukt flere tiår på å jobbe med Linux, er jeg 100 % komfortabel med å bruke kommandolinjen, så jeg vil noen ganger åpne terminalappen, se etter oppgraderinger og deretter kjøre dem når de er tilgjengelige. Eller, hvis jeg føler meg litt lat, går jeg bare App Store-ruten.

La meg vise dere begge tilnærmingene.

Hvordan oppdaterer du MacOS-apper fra appen Lagre

Dette trenger du: Det eneste du trenger er en Apple-enhet (en MacBook eller iMac) og en gyldig brukerkonto på maskinen. Det er det. La oss komme til oppdateringene.

1. Åpne App Store

Den raskeste måten å sjekke og se om det er noen tilgjengelige oppdateringer, er ved å klikke på Apple-knappen i øvre venstre hjørne, der du kan se noe sånt som to oppdateringer oppført (som indikerer at du har to apper som har oppdateringer tilgjengelig). Klikk på den oppføringen for å åpne App Store.

MacOS Apple-menyen.

Jeg har to tilgjengelige oppdateringer på min MacBook Pro.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

figur>

2. Oppdater appene dine

Når App Store åpner, kan du enten oppdatere appene individuelt (ved å klikke på Oppdater-knappen knyttet til den aktuelle appen) eller oppdatere alle på en gang (ved å klikke Oppdater alle). Under oppdateringsprosessen kan du bli bedt om å lukke en app (eller til og med en relatert app) hvis den blokkerer oppdateringen fra å fortsette. Hvis det er tilfelle, lukker du den aktuelle appen, går tilbake til App Store og klikker på Fortsett fra popup-advarselen.

Apple App Store er åpen for oppdateringer-delen.

Disse to appene på min MacBook Pro har ventende oppdateringer.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET< /figure>

Når oppdateringen er fullført, lukk App Store og du er ferdig.

Slik oppdaterer du MacOS-apper fra kommandolinjen

Dette er litt mer komplisert av to grunner: For det første må du finne ut hvilke apper som er tilgjengelige for oppdatering, og for det andre – som med Linux – skiller appnavnene mellom store og små bokstaver.

1. Åpne Terminal-appen

For å kjøre kommandoer må du først åpne terminalappen, noe som kan gjøres fra Launchpad. Klikk på Launchpad-ikonet i Dock og skriv deretter terminal. Klikk på startprogrammet for å åpne Terminal-appen.

2. Se etter tilgjengelige oppdateringer

Deretter må du kjøre kommandoen for å se etter oppdateringer. Kommandoen det gjelder er softwareupdate og brukes til både å sjekke og kjøre oppdateringene. For å se etter tilgjengelige oppdateringer, utfør kommandoen:

sudo softwareupdate -l

Du vil bli bedt om ditt sudo-passord (som er ditt MacOS-brukerpassord). 

Også: Slik oppdaterer du alle Apple-enheter (iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, mer)

Alternativet -l står for liste. Dette vil skrive ut alle tilgjengelige appoppdateringer, og om nødvendig vil det informere deg om en omstart er nødvendig for å fullføre nylige OS-oppdateringer. Hvis du ser en slik advarsel, sørg for å gjøre omstarten for å fullføre prosessen.

3. Oppdater appene

La oss si at kommandoen viser at Apple Mail har en oppdatering tilgjengelig, som bør være oppført som Mail (husk, skille mellom store og små bokstaver). Før du oppdaterer appen, sørg for å lukke den først. Når den er lukket, oppdater appen med en kommando som denne:

sudo softwareupdate -i Mail

Etter at du har skrevet inn sudo-passordet ditt, fortsetter oppdateringen. Når oppdateringen er fullført, må du kanskje ikke starte maskinen på nytt. (Du vil bli informert om en omstart er nødvendig.) Du kan deretter gjenåpne appen du nettopp oppdaterte og nyte de nye funksjonene eller sikkerhetsoppdateringene som oppdateringen brukte.

Også: Apple-produktene du bør ikke kjøpe denne måneden 

Dette er en omtrent like enkel metode som du vil finne for å holde MacOS-maskinene i gang jevnt og sikkert. La aldri en appoppdatering ligge igjen fordi den ofte inneholder sikkerhetsoppdateringer, som kreves for helsen og velværet til operativsystemet ditt.