De beste lesebrettene i 2024: Eksperttestet og anbefalt

0
17

Hvis du er syk og (fysisk) lei av de evige ryggsmerter som følger med en tung boklast i sekken, kan vi foreslå en e-leser i stedet? 

Også : Beste Kindle-lesere i 2024

E-lesere lar deg lagre hele biblioteker (inkludert bøker, magasiner og til og med avisabonnementer) i en elegant og lett enhet. Selvfølgelig kan du plukke opp de fleste nettbrett, som en iPad, for å lese en bok, men ikke alle nettbrett og e-lesere er skapt like. Det er derfor vi har samlet de beste nettbrettene for lesing hvis du er klar til å dykke ned i neste bok på listen eller spare plass i ryggsekken.

Hva er det beste lesebrettet akkurat nå?< /h2>

Vi kompilerte denne listen ved å bruke de beste nettbrettene på markedet i stor grad, med tanke på pris, lagring og spesialfunksjoner i testingen vår. Gjennom dette kåret vi Kindle Paperwhite til det beste lesebrettet generelt for justerbar belysning, ytelse og batterilevetid. 

De beste lesebrettene i 2024

Kindle Paperwhite (11. generasjon)

Beste lesebrett totalt sett

Kindle Paperwhite mot trebakgrunn Nina Raemont/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros IPX8 vanntett for lesing ved bassengkanten eller i badekaret Justerbart varmt lys for nattlesing Rask ytelse Nedeler Lyssensoren kan være treg å justere Flere detaljer

Kindle Paperwhite&nbsp ;spesifikasjoner: Skjerm: 6,8-tommers 300 ppi e-ink-skjerm| Batteritid: Opptil 10 uker (ved 30 minutter per dag) | Vekt: 7,23 unser | Lagring: 8 GB eller 16 GB

Denne Kindle har ikke blitt oppdatert av Amazon siden 2021, men funksjonene, som det justerbare varme lyset for komfortabel lesing om natten og  en langvarig batterilevetid på opptil 10 uker gjør den sammenlignbar med de fleste e-lesere på markedet i dag. Amazon-kunder som har kjøpt denne Kindle, liker også dens unike funksjoner som å lage kategorier for å organisere bøkene dine, laste opp dine egne fonter for å bruke mens du leser, og muligheten til å slå opp ord/setninger midt i teksten og kunne referere til tidligere søk.&nbsp ;

Skjermen har Amazons signatur e-ink-teknologi, mye annerledes enn den skinnende skjermen du finner på en iPad. E-ink gir en papirlignende, matt skjerm takket være 300 piksler per tomme (ppi) og 17 lysdioder foran. 

Anmeldelse: Amazon Kindle Paperwhite: En klassisk, nå moderne e-leser takket være USB-C og trådløs lading

ZDNET-bidragsforfatter, Jason Cipriani, anmeldte Kindle Paperwhite og sa at boos i ytelse er merkbare i den siste generasjonen. “Ifølge Amazon har den nye Paperwhite 20 % raskere ytelse når det kommer til å snu siden i en bok,” skrev Cipriani. “Det er nesten ingen forsinkelse etter å trykke på skjermen før teksten oppdateres med neste side, klar til handling.”

Den er også vanntett (hvor mange nettbrett kan si det?), slik at du kan lese ved bassenget eller i badekaret uten å bekymre deg for sprut. Hvis du vil oppgradere for å ha den automatiske lysfunksjonen og 32 GB lagringsplass, vil Kindle Paperwhite Signature Edition koste deg $50 mer. 

Se nå på Amazon

Kindle Scribe

Beste nettbrett for lesing og notater

kindle-scribe-81 Matthew Miller/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Imponerende batterilevetid Inkludert penn for håndskrevne notater Kompatibel med Microsoft Word Ideles Ikke vanntett Premium pennoppgradering vil koste deg mer Støtter ikke notattaking av magasiner eller aviser Flere detaljer

Kindle Scribe spesifikasjoner: Skjerm: 10,2-tommers 300 ppi Paperwhite-skjerm| Batteritid: Opptil 12 uker (ved 30 minutter per dag) | Vekt: 15,3 unser | Lagring: 16 GB, 32 GB eller 64 GB

Kindle Scribe er kanskje det perfekte eksemplet på en del e-leser, en del nettbrett for å tilfredsstille dine lese- og notatbehov. Den har de samme funksjonene du har lært å kjenne og elsker i en Kindle, som 300 ppi blendingsfri skjerm, uker med batterilevetid og justerbart varmt lys. Den er også kompatibel med Amazons Basic eller Premium Pen, slik at du kan ta håndskrevne notater eller understreke viktige sitater i boken du leser. 

Notatene dine blir automatisk organisert på ett sted for hver bok, slik at du kan bla gjennom, se gjennom og eksportere dem via e-post. Kindle Scribe kommer også med forhåndsinnstilte maler som hjelper deg med å lage notatbøker, journaler og lister, og du kan lage klistrelapper i Microsoft Word og andre kompatible Word-dokumenter. 

Gjennomgang:&nbsp ;Amazon Kindle Scribe

ZDNET-bidragsforfatter, Matthew Miller, gikk hands-on med Kindle Scribe og kalte den “nær perfekt.” “Jeg bruker min Kindle Scribe daglig som min primære notatenhet, og vanen med å bære den har også resultert i at jeg har lest flere bøker enn jeg har gjort på mange år,” skrev Miller. “Det er en utmerket e-bok-enhet, samtidig som den fungerer som et funksjonsdyktig nettbrett.”

Kindle Scribe kommer med Basic-pennen, men for de mer avanserte funksjonene som et dedikert viskelær og snarveiknappen, trenger du Premium-pennen, som koster $30 ekstra. Amazon-kunder som har anmeldt Kindle Scribe sier imidlertid at premiumpennen er verdt å betale ekstra for, spesielt siden den har et viskelær og en knapp som lar deg bytte spissen fra skriving til utheving.

Se nå på AmazonView nå på Målrett flere kjøpsvalg

Apple iPad Mini (6. generasjon)

Beste lesebrett for Apple-brukere

ipad -mini-6th-gen-2.jpg Jason Cipriani/ZDNet

Pros & Ulemper ProsSterk ytelse i A15 Bionic-brikke Pikseltett skjerm gir skarp tekst True Tone-teknologi Ulemper Mest dyrt alternativ Flere detaljer

Apple iPad Mini spesifikasjoner: Skjerm: 8,3-tommers Liquid Retina-skjerm (326 ppi) | Batteritid: 10 timer | Vekt: 10,4 unser | Lagring: 64 GB eller 256 GB 

Du trenger selvfølgelig ikke å ha en dedikert e-leser for å kunne lese på et nettbrett. iPad Mini er et kraftig nettbrett med flotte applikasjoner, og den fungerer som en flott leseenhet takket være dens lette vekt og skarpe skjerm. Den har en 8,3-tommers flytende retina-skjerm med 326 ppi, som er en høyere oppløsning sammenlignet med Kindles. Som et resultat ser teksten spesielt skarp ut på skjermen, og sammen med Apples True Tone-teknologi (som justerer fargen og intensiteten på skjermen for å matche omgivelseslyset), gir det en naturlig leseopplevelse. 

Gjennomgang: Apple iPad Mini (6. generasjon)

Cipriani testet også Apple iPad Mini og ga den stor ros og sa: «Jeg ville lyve hvis jeg sa at jeg ikke var helt fascinert av den .” “Med iPad Mini, som leveres med iPadOS 15, satte jeg opp en ny fokusmodus som automatisk slås på hver gang jeg åpner Kindle-appen,” skrev han. “Den blokkerer alle varsler og meldinger fra å vises mens jeg leser og slår seg deretter av når jeg forlater appen.”

Apples anti-reflekterende skjermbelegg gjør det også mindre sannsynlig at du fanger sollys når du leser ute på en solrik dag. En Best Buy-anmelder bemerker at skjermbelysningen “er ganske myk for øyet – for ikke å snakke om allsidig også.”

Med iPad Mini får du også Apples kraftige A15 bioniske brikke, et ultrabredt 12 MP frontkamera, støtte for 2. generasjons Apple Pencil for å ta notater, 80 % raskere grafikk enn den forrige modellen, Touch ID og mer. 

Se nå på AmazonSe nå på Best BuySe nå hos Apple flere kjøpsvalg

Amazon Fire HD 8 Kids Tablet (12. generasjon)

Beste lesenettbrett for barn

< figur> Amazon Fire HD 8 Kids Tablet Maria Diaz/ZDNET

Pros & Ulemper Fordeler To års bekymringsfri garanti Inkluderer ett års abonnement på Amazon Kids+ Undeler< /strong> Amazon Kids+-abonnement vil koste ekstra etter gratis prøveversjon Ikke like god skjermkvalitet som andre alternativer Flere detaljer

Amazon Fire HD 8 Kids Tablet spesifikasjoner: Skjerm: 8 -tommers HD-skjerm, 1280 x 800 (189 ppi) | Batteritid: Opptil 13 timer | Vekt: 1,14 pounds | Lagring: 32 GB eller 64 GB

For et barnevennlig lesebrett er Amazons Fire HD 8 Kids-nettbrett verdt å sjekke ut. Ikke bare har den et barnesikkert etui bygget for å tåle bruk av barn i alderen 3 til 7 år, men det kommer også med et gratis ettårsabonnement på Amazon Kids+. Abonnementet gir deg tilgang til tusenvis av barnevennlige reklamefrie bøker, samt filmer, spill og annet pedagogisk innhold barnet ditt vil elske.

Anmeldelse: Jeg kjøpte dette Amazon nettbrettet for barn i stedet for en iPad og angret ikke 

ZNDET-skribent, Maria Diaz, fikk barna sine til å teste ut Fire HD 8 Kids-nettbrettet, og kalte det “et perfekt første nettbrett” bygget med barn i tankene. “Utholdenhet er virkelig hovedgrunnen til at enhver forelder bør kjøpe Amazon Fire HD 8 Kids,” skrev Diaz. “Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange ganger førskolebarna mine har mistet (eller kastet) deres [Amazon]-nettbrett og tråkket på dem “ved et uhell” i løpet av de siste tre årene, men skjermene har forblitt intakte.”

< p>Foreldre kan kontrollere skjermtid og sette pedagogiske mål for barna sine ved å bruke foreldrekontroll innebygd i nettbrettet for å sikre at barnet ditt faktisk leser eller lærer noe mens han bruker det. I tillegg har den 2 MP front- og bakovervendte kameraer med 720p HD-videoopptak med muligheten til å legge til temafiltre og morsomme rammer til bilder. 

Totalt sett vil 95 % av kundene som kjøpte dette lesebrettet på Best Buy anbefale det til andre foreldre, og gi det en samlet vurdering på 4,7 av 5 stjerner.

Se nå på AmazonView nå på Best BuySe nå på Målrett flere kjøp valg

Samsung Galaxy Tab A8.4

Beste Android-lesenettbrett

samsung-galaxy-tab-a8-4 Samsung/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Lys og skarp skjerm Utvidbart minne opptil 512 GB med et microSD-kort Cons Kjører på et eldre Android-system Flere detaljer

Samsung Galaxy Tab A8.4 strong> spesifikasjoner: Skjerm: 8,4-tommers WUXGA Display TFT (270 ppi) | Batteritid: 10 timer | Vekt: 10,93 oz | Lagring: 32 GB

Samsung Galaxy Tab A8.4 er kanskje mindre kjent sammenlignet med Tab S-motpartene, men dette lille, lette Android-nettbrettet er den perfekte håndholdte leseenheten.&nbsp ;

Den kommer med en skjerm på 1920 x 1200 piksler med 270 ppi (nær Kindles 300 ppi), slik at bilder og tekst ser lyse og skarpe ut på skjermen. 

Også: De beste Android-nettbrettene

Selv om den kjører på det utdaterte Android 9 Pie-operativsystemet, vil du fortsatt få flotte nettbrettfunksjoner som et 5 MP-kamera foran, et 8 MP-kamera bak med autofokus, et batteri med lang levetid og muligheten til å utvide lagringsplassen til opptil 512 GB med et microSD-kort (det er mange bøker!). 

En Amazon-bruker som vurderte dette Android-nettbrettet til 5 av 5 stjerner, kalte det det beste nettbrettet for prisen, og sa: “Jeg er en ivrig Kindle-leser, og jeg liker å høre på musikk mens jeg leser. Bruke wi-fi og Amazon Music Unlimited Jeg har det beste av alle verdener.”

Se nå på Amazon

Hva er det beste lesebrettet?

Det beste lesebrettet er Kindle Paperwhite med lesespesifikke funksjoner som f.eks. justerbart varmt lys, samt god batterilevetid og skjerm som er lett for øynene. Nedenfor er en oversikt over hvordan de beste lesebrettene sammenligner seg basert på pris, skjermstørrelse og batterilevetid: 

< /tr>

Lesenettbrett

Pris

Skjerm

Batteritid

Kindle Paperwhite

$140

6,8-tommers 300 ppi e- blekkskjerm

Opptil 10 uker

Kindle Scribe

$340

10,2-tommers 300 ppi Paperwhite-skjerm

Opptil 12 uker

iPad Mini

$469

8.3 -tommers Liquid Retina-skjerm (326 ppi)

10 timer

Amazon Fire HD 8 Kids

$75

8-tommers HD-skjerm, 1280 x 800 (189 ppi)

Opptil 13 timer

Samsung Galaxy Tab A8.4

$180

8,4-tommers WUXGA Display TFT (270 ppi)

10 timer

Hvilket lesebrett passer for deg?

< p>Selv om alle disse lesebrettene er gode alternativer, kommer det til slutt ned til noen få spørsmål. Vil du at nettbrettet skal være bare for lesing, eller vil du også ha det til andre ting som strømming og nettsurfing? Hvor stort vil du at nettbrettet skal være? Hvor mye lagringsplass trenger du og hvor mye er du villig til å bruke? 

Her er en titt på de unike funksjonene for hvert av disse lesebrettene: 

Velg dette lesebrettet…

Hvis du vil…

Kindle Paperwhite

Det beste generelle alternativet. Dette lesenettbrettet har IPX8-vannbestandighet, 10 ukers batterilevetid og justerbart varmt lys.

Kindle Scribe

En e-leser som også fungerer som en notatskriver med enestående batterilevetid og en inkludert penn. Den er til og med kompatibel med Microsoft Word. 

iPad Mini

Et Apple-nettbrett som er kraftig, men likevel lett for lesing med True Tone-teknologi. Den pikseltette skjermen gir også skarpere tekst.

Amazon Fire HD 8 Kids

Et lesebrett med barnevennlige funksjoner som et Amazon Kid+-abonnement i ett år. Den er også super slitesterk og kommer med to års bekymringsfri garanti.

Samsung Galaxy Tab A8.4

Et Android-nettbrett med en lyssterk og skarp skjerm. Andre funksjoner inkluderer utvidbart minne på opptil 512 GB og et 5 MP frontkamera. 

Faktorer du bør vurdere når du velger de beste lesebrettene:

Enten du vil skrive notater mens du leser, ha et nettbrett med vanntetthet for surfing ved bassenget, eller investere i et barnevennlig alternativ, har vi dekket deg. ZDNET tok hensyn til pris, størrelse og spesialfunksjoner da vi tok de siste valgene våre.

Pris: En anstendig e-leser kan variere fra $100 til $500. Du kan enkelt finne en e-leser eller nettbrett innenfor ønsket prisklasse som tjener dine leseformål og tilbyr stort minne, langvarig batterilevetid og en lett følelse for ultimat portabilitet.  Størrelse: Hvis du velger en e-leser i stedet for fysiske bøker, vil du at enheten skal være lettere enn de romanene du drar rundt på. Vi vurderte hvor mye disse e-leserne og nettbrettene ville veie i den bokvesken din. Spesielle funksjoner: Noen e-lesere er vannavstøtende for lesing på stranden eller på badet, mens andre nettbrett har matte skjermer som er designet for enkel lesing på en solrik dag. 

Hvordan testet vi disse lesebrettene?

Når jeg valgte de beste nettbrettene for lesing, vurderte jeg min egen erfaring med noen av produktene, samt andre ZDNET-teammedlemmer som har gått praktisk med disse produktene. ZDNET foretar omfattende praktisk testing av lesebrett, inkludert bruk av nettbrettene både inne og ute, hvor lenge batterilevetiden varer ved lesing av en sidevendende bok, med mer. Vi tester disse i virkelige situasjoner, spesielt med fokus på leseopplevelse og visning. 

For lesenettbrettene vi har ikke gått praktisk med, vi gjør omfattende undersøkelser av forskjellige produkter og merker , tar hensyn til brukeranmeldelser (både gode og dårlige), konkurrentanalyser og mer.

Hva er den beste nettbrettstørrelsen for lesing?

Gjennomsnittlig størrelse bok er 6 x 9 tommer, så nettbrett som har en 7 til 10-tommers skjerm er omtrent det samme som å plukke opp og lese en faktisk bok. Vær imidlertid oppmerksom på hvor mye et nettbrett veier, siden du ikke vil at det skal være for tungt for størrelsen. 

Også: Den beste lille nettbrett du kan kjøpe

Du kan også teste ut hva som fungerer for deg ved å besøke en lokal elektronikkforhandler eller bokhandel. 

Er det bedre å lese på nettbrett eller en Kindle?

Hvis du er seriøs med å lese, er det sannsynligvis det beste alternativet å få en Kindle over et gjennomsnittlig nettbrett, siden de kommer med lesespesifikke funksjoner som justerbart varmt lys, vanntett design og knapper for sidevending.

< strong>Også: Hvilken Kindle e-leser passer for deg? Toppmodellene sammenlignet

Hvis du imidlertid vil ha et alt-i-ett-nettbrett, kan du velge et nettbrett som iPad Mini eller Samsung Galaxy Tab A 8.4 for å surfe på nettet , streame videoer, ta bilder og selvfølgelig lese bøker.

Er det sunt å lese på et nettbrett?

Som alle ting, gjøre noe for mye eller for lenge er aldri bra. Hvis du vil bruke et nettbrett til lesing, sørg for å ta hyppige pauser for å gi øynene hvile fra skjermen. Det er også en god idé å investere i et par briller som blokkerer blått lys hvis du planlegger å lese på et nettbrett om natten. 

Andre produkter vi har testet:

Denne e-lesere og nettbrett ovenfor passer til du leser (og sporadiske nettsurfing eller strømming) trenger, men les videre for å finne noen flotte e-leser- og nettbrettalternativer som vi også har testet. 

Se på AmazonView på Amazon