De beste VPN-ruterne i 2024

0
21

Når du ser etter et nytt Virtual Private Network (VPN)-oppsett, er det et valg å gjøre: programvare som må installeres individuelt på PC-er, mobile enheter og TV-er, eller du kan velge å installere en VPN direkte på ruteren for generell dekning.

VPN-er gir krypterte tunneler for å beskytte nettkommunikasjon, noe som gjør det vanskeligere å spore eller stjele informasjonen din. Å sette opp et VPN-miljø via ruteren din kan ta beinarbeidet ut av å beskytte de mange enhetene vi pleier å kjøre i disse dager, og det kan være mye enklere å gjøre enn du tror – så lenge du har en kompatibel ruter til å begynne med og er komfortable med å gjennomgå VPN-installasjonsprosessen. Andre vil også ha en VPN klar og venter på å gå, så alt du trenger å gjøre er å klikke på en knapp.

Også: De beste VPN-tjenestene (og tips for å velge den riktige for deg)

Hva er den beste VPN-ruteren akkurat nå?

ZDNET har mange års erfaring med å teste VPN-løsninger og maskinvare, og etter omfattende undersøkelser er ZDNETs anbefalte topp VPN-ruter ExpressVPN Aircove. Denne ruteren har en VPN allerede installert, noe som sparer deg for arbeidet med å sette opp og konfigurere programvaren. Den har imponerende hastigheter og dekning. Nedenfor finner du våre anbefalinger for alle de beste VPN-ruterne på markedet som gir god VPN-kompatibilitet, hastighet og dekning. 

De beste VPN-ruterne i 2024

Vis mindre Se nå hos Amazon Pros Innebygd VPN Enkelt oppsett Opptil 1600 sq ft dekning Ulemper VPN-eksklusivitet

ExpressVPN Aircove

Beste VPN-ruter totalt sett

ExpressVPN Aircove features: Wi-Fi 6 | Innebygd VPN | 802.11ax, 802.11ac | Ulike serverplasseringer | Inkluderer gratis prøveversjon

ExpressVPN Aircove er vårt beste valg basert på ruterens hastighet, enkle oppsett og sikkerhet. Ruteren tilbyr brukere dual-band-tilkobling for hjem eller kontorer, og gir dekning på opptil 1600 sq. ft.

Når du velger en VPN-klar ruter, må du fortsatt vurdere stabilitet og hastighet. Aircove administrerer hastigheter på opptil 1200 Mbps (600 Mbps/2,4 GHz) når VPN-en ikke er i bruk, selv om, som vi burde forvente, vil hastighetene synke når du er koblet til VPN-servere. 

En interessant funksjon er et alternativ for å diversifisere hvilke servere som brukes av hvilke enheter som er koblet til ruteren. For eksempel vil du kanskje ha en spill-PC koblet fra VPN, mens du vil at en bærbar datamaskin skal kjøres gjennom en amerikansk eller britisk VPN-server. 

Men i alle fall trenger du også et ExpressVPN-abonnement. En gratis prøveversjon er inkludert med ruterkjøpet. Kunder rapporterer at hastighet og ytelse er utmerket, selv om det kan være vanskelig å sette opp.

Les anmeldelsen: ExpressVPN-anmeldelse: En fin VPN-tjeneste, men er den verdt prisen?

ExpressVPN AircoveVis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Amazon Pros Rimelig Gratis sikkerhet Ulemper Intetsigende design Noen brukere rapporterer hastighetsproblemer

ASUS RT-AX1800S

Beste VPN-ruter for rimelige priser

ASUS RT-AX1800S features: Dual-band | 2,4GHz | Opptil 1 Gbps hastighet | Foreldrekontroll | AiMesh-kompatibel | Én Gigabit WAN-port, fire Gigabit LAN-porter | Innebygd VPN

ASUS RT-AX1800S er en rimelig VPN-løsning. Wi-Fi 6-modellen, tilgjengelig for kun $70 ($30 rabatt), opererer på 2,4GHz-frekvensen og tilbyr opptil 1Gbps hastighet, sammen med gratis IoT-enhetssikkerhet via ASUS AiProtection. Ruteren har en innebygd VPN, ASUS Instant Guard, som du bare trenger å klikke på en knapp for å aktivere.

Brukere anser denne ruteren for å gi mye for pengene, og mange er imponert over foreldrekontrollene og sikkerhetsfunksjonene som er tilgjengelige.

ASUS RT-AX1800S Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Vis nå hos Amazon Pros Tri-band Ekstrem hastighet Ulemper Krever konfigurasjon Dyrt voluminøs design

TP-Link AX6600 Wi-Fi 6 spillruter (Archer GX90)

Beste VPN-ruter for strøm

Archer GX90 features: Tri-band | Høyhastigheter | 1,5 GHz Quad-Core CPU | Stråleforming | Spillakselerator | Foreldrekontroll

TP-Link AX6600 Wi-Fi 6 spillruter (Archer GX90) er et sett som bør vurderes hvis du vil ha hastighet og kraft først, og VPN etterpå. 

Tri-band Archer tilbyr brukere hastigheter på opptil 4804 Mbps (5GHz)/1201Mbps (5GHz)/574 Mbps (2.4GHz) og har blitt designet med spillere i tankene (4.8Gbps Game Band), og kombinerer en mengde WAN- og LAN-porter med en 1,5 GHz prosessor. Støtte for OFDMA og MU-MIMO er inkludert for å redusere problemer med ventetid og etterslep.

For å konfigurere denne ruteren med en VPN-tjeneste, må du imidlertid konfigurere enten OpenVPN eller PPTP VPN, så vær forberedt på å bruke litt tid innstille ruteren til dine behov. Mange kunder anser Archer GX90 for å være en solid, rask ruter, selv om designen ikke passer for alle.

TP-Link AX6600 WiFi 6 Gaming Router (Archer GX90) Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Amazon Pros VPN-fleksibilitet Gigabit Mesh-funksjoner Ulemper Uinspirert design

Synology RT2600ac

Beste VPN-ruter for VPN-fleksibilitet, eksternt arbeid

Synology RT2600ac-funksjoner: sterk>Multi VPN-kompatibilitet | Smart Connect-hastighet, kontrolladministrasjon | 1,7 GHz prosessor | foreldrekontroll

Synology RT2600ac er et annet toppalternativ hvis du vil ha fleksibilitet i VPN-valget ditt, med produktivitet og hjemmeliv i tankene. Den kraftige ruteren er utstyrt med en 1,7 GHz prosessor, dual-band-tilkobling og hastigheter på opptil 2,53 Gbps, trafikkovervåking, en Smart Connect-funksjon for balansering av hastighet og rekkevidde, og valgfri foreldrekontroll. 

Når det gjelder VPN-er, tilbyr ruteren VPN-implementeringsalternativer med WebVPN, Synology SSL VPN og SSTP VPN. Servere kan også konfigureres for eksternt arbeid og kontorformål.

Les anmeldelsen: Hvorfor jeg erstattet Google Wifi med Synologys mesh-nettverksutstyr (og hvorfor du kanskje også )

Selv om denne ruteren ikke er helt fantastisk når det gjelder design, er prislappen på $150 absolutt rimelig. Kunder anser Synology RT2600ac som en flott “gjør alt”-ruter, men noen brukere rapporterer skuffende Wi-Fi-rekkevidder. 

Synology RT2600ac Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Vis nå hos Amazon Pros Stilige spillmoduser AiProtection Pro Cons Konfigurasjon kreves

ASUS RT-AX82U (AX5400)

Beste VPN-ruter for sikkerhet

h4>

ASUS RT-AX82U (AX5400) ffunksjoner: Wi-Fi 6 | Dual-band | Mobilspillmodus | 160MHz-kanaler | Hastigheter på opptil 5400 Mbps | AiProtection Pro

For et mer stilig alternativ med tilpassede lyseffekter kan det være lurt å vurdere ASUS AX5400. 

Denne VPN-klare ruteren er designet innvendig og utad for spillere, for det første, og det er en interessant funksjon kalt Mobile Game Mode, som brukere kan velge for å redusere forsinkelses- og latensproblemer. 

ASUS AX5400 er en Wi-Fi 6-ruter med hastigheter på opptil 5400 Mbps og er kompatibel med 802.11ax og 160MHz kanaler, drevet av en 1,5GHz prosessor. Når det gjelder sikkerhet, kommer ruteren med Trend Micros AiProtection Pro-sikkerhetspakke og en ett-klikks delbar og sikker VPN kalt Instant Guard. 

Kundeanmeldelser antyder at VPN er et flott alternativ for spillere som håper på lave etterslep, og det er totalt sett utmerket nettverksytelse, selv om folk nevnte at du kan komme over fastvareproblemer.

ASUS RT-AX82U (AX5400) Vis ekspert Ta Vis mindre

Hva er den beste VPN-ruteren?

ZDNETs beste VPN-ruter er ExpressVPN Aircove. Denne ruteren har en VPN allerede installert, noe som sparer deg for arbeidet med å sette opp og konfigurere programvaren. Den har imponerende hastigheter og dekning.

Imidlertid kan det hende at ExpressVPN-eksklusiviteten ikke appellerer til deg, så du kan også velge et annet alternativ, som nedenfor.

< /tr>

VPN < strong>ruter

Pris

Byggeti VPN?

Hastighet

ExpressVPN Aircove

$190

✓ 

Opptil 1200 Mbps (frakoblet) | 180 Mbps

ASUS RT-AX1800S

$70

Opptil 1 Gbps

TP-Link Archer GX90

$250

x

4804/1201/574 Mbps< /p>

Synology RT2600ac

$150

x

2,53 Gbps (dobbel)

ASUS RT-AX82U (AX5400)< /p>

$145

Opptil 5400 Mbps

*MSRP i skrivende stund. Vær oppmerksom på at faktiske priser kan variere avhengig av tilgjengelige salg, tilbud, rabatter og kuponger.

Hvilken er den riktige VPN-ruteren for deg?

Det er mange faktorer du må vurdere når du kjøper en VPN-klar VPN. For å gjøre kjøpsbeslutningen enklere, vurder:

Velg denne VPN strong> ruter…

Hvis du vil…

ExpressVPN Aircove

En brukervennlig VPN-ruter med sterk dekning og hastighet. Selv om ruteren er eksklusiv for ExpressVPN-bruk, er den en av favorittene våre på grunn av pris, pålitelighet og enkle oppsett.

ASUS RT- AX1800S

En rimelig VPN-løsning. Denne modellen har svært positive kundeanmeldelser, og for prisen er den stjålet – spesielt når du vurderer dens innebygde VPN og ekstra sikkerhetskontroller.

TP-Link Archer GX90

En kraftig, kraftig ruter. Denne spillruteren tilbyr tri-band-tilkobling, og selv om den krever konfigurasjon, er Archer en fremtidssikker ruter som tilbyr utmerkede hastigheter.

Synology RT2600ac

VPN-allsidighet på jobb, enten det er på kontoret eller eksternt. Du kan sette opp forskjellige servere og velge WebVPN, Synology SSL VPN eller SSTP VPN.

ASUS RT-AX82U (AX5400)

Å fokusere på sikkerhet. Hvis du trenger fleksibilitet, men strenge sikkerhetstiltak for ruteren og VPN, er denne modellen for deg. 

Faktorer du bør vurdere når du velger en VPN-ruter

Når du vurderer en ny VPN-ruter, er det noen viktige punkter du bør tenke over før du tar en kjøpsbeslutning:

Gjør det selv?: Hvis du ønsker en VPN for hjemmenettverket ditt, bør du vurdere om du vil installere en VPN direkte på ruteren eller ikke. Hvis ikke, vurder en rutermodell med innebygd VPN.Rimelig pris: Det er tilgjengelige VPN-rutere som passer til en rekke budsjetter. Men hvis du kan, kan du vurdere en fremtidssikker VPN-ruter som kan støtte neste generasjons WI-Fi.VPN: Du må også ta hensyn til VPN-tjenesten du vil bruke. Hvis du har en foretrukket VPN, sørg for at ruteren du ønsker støtter den. Andre formål: VPN kan være det viktigste aspektet, men du bør også vurdere om andre funksjoner er viktige for deg eller ikke — for eksempel tri-band funksjonalitet, spilloptimalisering eller ekstra sikkerhetsfunksjoner. 

Hvordan valgte vi disse VPN-ruterne?

Mens vi bestemte oss for de beste VPN-ruterne i 2024, vurderte vi en rekke avgjørende faktorer, inkludert:

Hastighet

Hastighet

strong>: Det er ingen vits å investere i en ny ruter som er i stand til å håndtere VPN-miljøer med mindre den tjener sitt kjerneformål, som er å gi solide og stabile tilkoblinger til internett. VPN-støtte: Vi har inkludert en rekke modeller med innebygde VPN-er, VPN-støtte for frittstående VPN-tjenester og mobile produkter for VPN-beskyttelse mens du er på farten.Budsjetter: Vi ønsket å tilby en rekke alternativer egnet for forskjellige budsjetter, men våre prioriteringer var sikkerhet, hastighet og pålitelighet. Kundeanmeldelser: Vi har også undersøkt kundeanmeldelser i dybden, inkludert både positive og negative opplevelser. Leverandørens omdømme : Vi har husket omdømmet til ruterprodusenter, med tanke på popularitet, variasjon og produkttilgjengelighet. 

Hva er en VPN?

Et virtuelt privat nettverk (VPN) er et nettverk av noder – eller servere – som omdirigerer internettrafikk for å maskere dens opprinnelige IP-adresse. VPN-er legger også til et lag med kryptering for å beskytte datapakker og nettkommunikasjon. 

Siden internett ikke var designet for å være iboende sikkert, ble VPN-er utviklet for å bygge bro over deler av sikkerhetsgapet. Selv om de ikke er en idiotsikker løsning, kan en pålitelig og pålitelig VPN bidra til å beskytte personvernet ditt på nettet.

Hvis du ønsker å forstå hvordan VPN-er fungerer mer detaljert, kan du sjekke ut veiledningen vår om alt du trenger å vite om VPN-er.

Er en VPN-ruter verdt det?

Hvis du vil installere en VPN direkte på en ruter, kan prosessen være mer problematisk enn bare å registrere deg for en app. Det kan imidlertid spare deg for tid i det lange løp ettersom enhver enhet – inkludert PCer og smarttelefoner – som kobles til ruteren din, vil bruke VPN og vil bli automatisk beskyttet. Spesielt kan dette være nyttig hvis du har Internett-tilkoblede enheter, inkludert TV-er og IoT-produkter, som ikke kan støtte en VPN på egen maskinvare. 

Du bør kanskje vurdere å sette opp en VPN på ruteren din hvis du har mange enheter som trenger beskyttelse og hvis du jobber hjemmefra. Men hvis du er en ekstern arbeider, kan enkelte organisasjoner kreve at du bruker deres egen VPN for å få tilgang til bedriftens ressurser.

En advarsel: noen nettplattformer, for eksempel strømmetjenester, vil oppdage når du bruker en VPN og kan blokkere deg. Hvis dette er tilfelle, må du kanskje deaktivere VPN-tjenesten for å gjenoppta seingen midlertidig.

Kan en hvilken som helst ruter være en VPN-ruter?

Mange rutere er nå smarte, intelligente enheter i stand til å gjøre langt mer enn bare å tilby en internettforbindelse. Du kan installere VPN-programvare på en rekke rutere i dag, og mange foreslår VPN-støtte som en funksjon. 

Men en advarsel: Hvis du installerer tredjepartsprogramvare på ruteren din, kan du ende opp med å annullere garantien – akkurat som jailbreaking av mobile enheter eller endring av fastvaren til en spillkonsoll kan føre til at en garanti blir ugyldig.  

Hvorfor ville noen bruke et VPN?

En VPN kan være et flott verktøy for å beskytte personvernet ditt. VPN-er bør i det minste brukes når du drar nytte av offentlige Wi-Fi-hotspots, men å bruke dem mens du er online som standard er det bedre alternativet for å konsekvent beskytte deg selv og informasjonen din. VPN-er er også fordelaktige for å omgå geolokaliseringsblokker og sensur.

Du bør imidlertid huske på at noen land enten forbyr VPN-bruk helt eller sterkt fraråder bruken av dem. Hvis bruk av en VPN er ulovlig, kan du bli utsatt for bøter eller straffeforfølgelse. I følge NordVPNs landsguide inkluderer land som forbyr VPN blant annet Hviterussland og Irak, mens regjeringer i Kina og Russland bare tillater bestemte VPN-er å operere. 

Sakter en VPN internettforbindelsen din?< /h2>

Vanligvis, ja, selv om en høykvalitets VPN — forhåpentligvis — ikke vil gjøre en merkbar forskjell. Det er forbehold; for eksempel bør du forvente en nedgang når du kobler til servere over lang avstand, for eksempel fra Storbritannia til Australia. Hvis du opplever alvorlig hastighetstap når du kobler til servere nærmere deg, for eksempel fra New York til Washington, kan dette imidlertid indikere et problem med enten VPN- eller ISP-tilkoblingen din.

Finnes det alternativer VPN-rutere verdt å vurdere?

Du kan sette VPN-programvare på en myriade av enheter, alt fra PC-er til mobile enheter og rutere. Selv om vi har vist frem det vi anser for å være de beste VPN-støttende ruterne i 2023, kan vi ikke fremheve alle verdige alternativer – og derfor kan du sjekke ut alternative produkter nedenfor, inkludert abonnementer:

Se på AmazonView på FlashroutersView på AmazonView på AmazonView på AmazonView på AmazonView på Invizbox