Er AT&T nede for deg? Millioner rapporterer strømbrudd over hele USA, men denne løsningen fungerer for noen

0
26
Mobilantennehøyde Ayman Zaid/Getty Images

Millioner av AT& T-kunder over hele USA kan ikke ringe eller motta anrop, sende tekstmeldinger eller få tilgang til internett på grunn av et stort strømbrudd som skjedde i morges. 

I følge sporingssiden Downdetector ble det først rapportert om strømbrudd rundt omkring 03:30 ET. Kunder som forsøker å foreta et anrop, blir møtt med en feilmelding som sier “Mobilnettet er ikke tilgjengelig.” 

AT&T er det største telekommunikasjonsselskapet i USA, og står for en markedsandel på 47 % av trådløse abonnementer, eller 241,5 millioner kunder. 

Selv om millioner av kunder er berørt og ikke kan sende tekstmeldinger, ringe, eller få tilgang til 5G-internett, rapporterer noen AT&T-kunder at de har teksttilgang, men kan ikke ringe.

AT&T har erkjent problemet og utstedt denne uttalelsen: “Noen av kundene våre opplever avbrudd i trådløse tjenester denne morgenen. Vi jobber raskt med å gjenopprette tjenesten til dem. Vi oppfordrer til bruk av WiFi-anrop til tjenesten er gjenopprettet.”

Aktivering av Wi-Fi-anrop løser angivelig problemet så lenge du er koblet til Wi-Fi, men mange brukere (inkludert meg selv) ble møtt med et spinnende hjul og en eventuell feilmelding da de prøvde å slå på denne funksjonen, slik at de fortsatt er frakoblet. 

Den største bekymringen er selvfølgelig 911 nødetatene. Hvis du har teksttilgang, tillater 10 stater, inkludert Arizona, Connecticut, Delaware, Indiana, Iowa, Minnesota, Maine, New Hampshire, North Dakota og South Dakota innbyggerne å sende meldinger til 911 i en nødssituasjon. 

Noen Verizon- og T-Mobile-kunder har også rapportert problemer, men disse selskapene sier at nettverkene deres er bra, og problemer er mest sannsynlig knyttet til kunder som prøver å nå noen på AT&T-nettverket.

Det er ingen ord om årsaken til strømbruddet, eller når tjenesten skal gjenopprettes. Foreløpig er det ingen indikasjon på at strømbruddet er et resultat av et nettangrep eller et hack.