For første gang fanger iPhones topp 7 plasseringer i globalt smarttelefonsalg

0
16
iPhone=14 Pro Maxpriority Apple/ZDNET

Som om vi trengte bekreftelse på Apples dominans på smarttelefonmarkedet, driver en fersk studie det hjem – folk elsker virkelig iPhones. I følge en fersk studie fra Counterpoint Research, er Apples allestedsnærværende håndsett ikke bare den bestselgende smarttelefonen i verden – iPhone-modeller inntar de syv øverste plassene.

Også: De beste telefonene å kjøpe, inkludert sammenleggbare og budsjettvalg

I 2023 var iPhone 14 den mest solgte telefonen, med USA og Kina alene som sto for halvparten av salget. < /p>

Det som er interessant er at den nåværende basismodellen – iPhone 13 – stod for 19 % av det totale iPhone-salget for året. Det er ned fra de 28 % som iPhone 13 logget på i 2022 da den var den bestselgende telefonen. Den største grunnen til det, sier Counterpoint Research, er at iPhone 14 var ganske lik iPhone 13, noe som førte til at folk tok i bruk Pro-modeller i stedet for å få nye funksjoner. 

    iPhone 14iPhone 14 Pro MaxiPhone 14 ProiPhone 13iPhone 15 Pro MaxiPhone 15 ProiPhone 15Galaxy A14 5GGalaxy A04eGalaxy a14 4G

14 Pro Max og deretter 14 Pro tok andre og tredje plassene, styrket av kunder som var på utkikk etter en ny telefon, men som ønsket nok en forskjell fra forrige generasjon.

2021s iPhone 13 holdt fortsatt stand sterk i antall plasser totalt sett, noe forskning viser i stor grad skyldes operatørkampanjer i Japan og verdifokuserte kunder i India.

De 15 Pro Max, 15 Pro og 15 ligger på 5 til 7 plassene , til tross for at den er tilgjengelig i mindre enn et kvartal av året.

Det er ikke før plass nummer åtte at en annen produsent kommer, med Galaxy A14 som endelig dukker opp på listen, etterfulgt av Galaxy A04e på niende plass og Galaxy a14 4G på 10. Det er verdt å merke seg at også disse er verdiorienterte telefoner, spesielt populære i fremvoksende markeder som Brasil, India, Mexico og Indonesia.

Også: 5 grunner til at jeg alltid bruker et MagSafe-telefondeksel

Også verdt å merke seg: Selv om disse topp 10 telefonene dominerer markedet, står de for bare 20 % av det totale salget, noe som viser at det er mye plass til andre spillere.

Bortsett fra Apple og Samsung, var det imidlertid ingen andre produsenter på listen, noe som har vært tilfelle siden 2021. 

Vil 2024s liste se omtrent lik ut? Counterpoint Research antyder at ettersom mange produsenter trimmer utvalg, er det sannsynlig at neste års topp 10 vil ta en større del av markedet totalt sett. I tillegg forventes telefoner fra kinesiske merker å komme inn på listen.