Google Pixel 8 Pro-anmeldelse: Fem måneder senere, fortsatt AI-telefonen til å slå i 2024

0
18
dsc09990.jpg

Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro

4/5 Veldig bra

fordeler og ulemper

Pros Strålende lyse og smørglatte skjermer Vaskeliste med morsomme, ofte nyttige AI-funksjoner Fortsatt de mest tilgivende kameraene på markedet Syv år med OS-oppgraderinger IdelesPrisøkning på $100 for begge modellene Eksklusivitet på Pro-en er skuffende $999 på Amazon $999 på Best Buy$999 på Målrett flere kjøpsvalg

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert 11. oktober 2023 og ble oppdatert 22. februar 2024.< /p>

ZDNETs kjøpsråd

Med Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro består Googles tilnærming til å lage en smarttelefon, og skyver konvolutten litt etter litt gjennom algoritmer og maskinlæring – og denne gangen utnytter den AI alle steder: Søk, bilder, telefonen og kameraapper, et cetera. Det betyr at du mer enn noen gang vil spørre deg selv: “Trenger jeg AI for å hjelpe meg?” fra når du tar bilder til å kommunisere med de rundt deg.

Google har gitt sine nyeste flaggskiptelefoner nok oppgraderinger til å rettferdiggjøre oppladingen på $100. Faktisk, selv til den nye startprisen på $699, vil jeg hevde at standard Pixel 8 er den beste telefonen du kan kjøpe i sub-premium-markedet, spesielt med den forbedrede 120Hz-skjermen. Når det gjelder Pixel 8 Pro på $999, skiller den seg til slutt ut fra konkurrentene med det mest tilgivende kamerasystemet på markedet – hvis du ikke liker et bilde du har tatt, fiks det i posten. Pixel 8 Pro støtter også alle Gemini Nano-drevne AI-funksjoner nevnt i denne anmeldelsen, som for mange burde tilby nyttig hjelp til daglige gjøremål.

Spesifikasjoner

td>

Google Pixel 8

Google Pixel 8 Pro

Pris

$699

$999

Skjerm 6,2 tommer 6,7 tommer
Oppløsning 2.400 x 1.080 piksler, 20:9-forhold, 424 PPI 3.120 x 1.440 piksler, 20:9-forhold, 513 PPI

Kameraer

Bakside: 50 MP hoved + 12 MP ultravid, foran: 10,5 MP 

Bak: 50 MP hoved + 64 MP ultravid + 48 MP telefoto, foran: 10,5 MP

Lagring

< p>128GB/256GB 

128GB/256GB/512GB

RAM/lagring 8GB/12GB med 128GB/256GB 12GB/16GB med 128GB/256GB/512GB/1TB
Batteri 4.355mAh 4.950mAh
Vann- og støvbestandighet IP68  
< /td>

IP68  

Hvordan jeg testet Google Pixel 8 Pro

Jeg har brukt fem måneder med Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro, med mitt primære SIM-kort (T-Mobile) i Pro-modellen og et eSIM (Mint Mobile) i ikke-Pro-modellen. Mens jeg tok en liten pause i midten av januar for å teste Samsung Galaxy S24-serien, brukte jeg også den tiden på kamerasammenligninger og AI-tester mellom den og Pixel-telefonene. 

Min daglige bruk inkluderte å lytte til podcaster om morgenen og kvelden, bruke Android Auto/GPS-navigasjon under pendlingene mine, kommunisere ofte via tekstmeldinger, e-poster og Slack, ta en og annen mat/naturskjønne bilder fordi #newyorkcity, og bruke en god to timer på Reddit og YouTube. Jeg tok også mange bilder og videoer med Pixel 8 Pro under kinesisk nyttår, med fyrverkeri og løvedanser som satte telefonens lydopptak på den ultimate prøven.

Hva er Pixel 8 Pros beste funksjoner?

Et kurvet design gjør hele forskjellen: Google gjorde noen subtile designskifter med årets Pixel-telefoner, og du må virkelig holde de to sammen med Pixel 7-serien for å forstå forskjellene. Begge modellene har nå mer avrundede hjørner som er mindre sannsynlig å grave seg inn i håndflatene dine når de holdes fast, og det hjelper absolutt at bakglasset buer seg inn i kantene for en rullesteinslignende håndfølelse.

Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro

Pixel 8 i Rose (til venstre) og Pixel 8 Pro i Bay (til høyre).

Kerry Wan/ZDNET

Jeg er spesielt glad i Googles materialvalg for Pixel 8 Pro, og velger for en sateng/matt finish kontra fjorårets glans. Denne endringen reduserer drastisk fingeravtrykksflekker, spesielt på Obsidian (svart) farge. Faktisk var min matt svarte misunnelse ekte da jeg så en medjournalist pakke ut anmeldelsesenheten sin like etter at vi hentet dem den første dagen.

Dessuten: Googles nyeste farge for Pixel 8-serien overrasket meg på beste måte

Heldigvis har Bay (blå) fargen vokst på meg; du vil gjøre den livlige fargen en bjørnetjeneste hvis du legger noe annet enn en klar sak over den. Det er også sjelden å finne et Pro/Ultra/Max-håndsett med så lekne overflater i dag (les: Apples iPhone 15 Pro-farger er kjedelige).

Lyse og ultra-glatte Actua-skjermer: < /strong>Pixel 8 og Pixel 8 Pro har henholdsvis Actua og Super Actua-skjermer, med hovedfordelen er skjermens lysstyrke. Dette er en av de viktigste oppgraderingene med de nyeste piksler, gitt hvor mye mer avhengig jeg har blitt på smarttelefoner når jeg er utendørs. Fra å sikre riktig innramming av motiver i bilder til å skanne Google Maps mens jeg suser mellom møtene, en lysere og mer synlig skjerm kommer langt.

Google Pixel 8 Pro og Pixel 8 i hånden

Jeg er fortsatt imponert over hvor enkelt det er å designe startskjermer med Androids Materiale deg.

Kerry Wan/ZDNET

Pixel 8 Pro (2400 nits) blir lysere enn Pixel 8 (2000 nits), men jeg har ikke hatt problemer med å bruke sistnevnte i direkte sollys, noe jeg ikke kunne si om de forrige generasjonene av piksler, ikke engang $1800 en. Pixel 8 får også en økning i oppdateringsfrekvens, og flytter den lenger bort fra den billigere Pixel 7as 90Hz og i tråd med Pro-modellens 120Hz. Det er spesielt verdt å merke seg fordi Google tar 100 USD mer for disse nyeste piksler, så du vil ha alle oppgraderingene du kan få.

Subtile kameraforbedringer som betyr noe: Google Pixel har alltid vært det første kameraet, og Pixel 8 og 8 Pro kan absolutt gå mot hverandre med konkurrerende flaggskip. På maskinvarefronten forbedret Google lysfølsomheten til hver sensor, og ga hovedkameraet på 50 MP en f/1.7 blenderåpning, 48 MP ultravid en f/1.9 blenderåpning og 48 MP teleobjektivet – eksklusivt for Pro-modellen – en f/2.8 blenderåpning. Forvent i utgangspunktet flere detaljer og naturtro farger, spesielt i miljøer med lite lys. 

Også: Samsung Galaxy S24 Ultra vs Google Pixel 8 Pro: Hvilken telefon bør du kjøpe?

For eksempel tok jeg dette bildet på en bevegelig (og sjokkerende tom) New York City ekspressbuss mens den kjørte gjennom en svakt opplyst tunnel. Det som imponerer meg er hvordan Pixel 8 Pro var i stand til å fange de finere detaljene, som teksturen på setene fra første rad til bak og teksten på vindusklistremerkene. Husk at bussen ristet i alle retninger da jeg tok bildet, så kamerastabiliseringen og HDR-funksjonene vises her.

Et bilde av seteradene på en MTA ekspressbuss.

Tatt med Google Pixel 8 Pro med 50 MP hovedlinse< /p> Kerry Wan/ZDNET

Her er et annet bilde jeg tok, men med 48 MP ultravide linse. De nye Pixel-telefonene støtter makromodus, noe som betyr at du kan fange motiver så nært som bare to centimeter unna. På bildet nedenfor av en potteplanet liker jeg detaljene og senterfokuset og hvordan den ultravide linsen skaper en vridningseffekt på kantene. Det gir virkelig et ellers kjedelig bilde litt ekstra bluss.

Et makrobilde av en jordet planet, tatt på Google Pixel 8 Pro

Fanget med Google Pixel 8 Pro med sin 48 MP ultrawide objektiv i makromodus.

Kerry Wan/ZDNET

Og for noe enda morsommere, sjekk ut dette bildet fra en fugletur i min lokale park. Er det ikke bedårende? Bildet til høyre er forresten ikke et innzoomet bilde, men er i stedet kjølvannet av å flytte og endre størrelse på motiver med den nye AI-drevne Magic Editor, som gjør den lille fuglen til en skapning som tydeligvis har fått nok av. .alt.

Magic Editor som viser en fugl gå fra normal størrelse til ekstra stor.

Før Magic Editor (venstre) og etter Magic Editor (høyre)

Kerry Wan/ZDNET

Mitt forslag til Google er å automatisk gi motivene et snev av skarphet når de forstørres. På den måten vil for eksempel fuglen i det modifiserte bildet se mer realistisk ut med omgivelsene.

Google Tensor G3: Funksjoner som Magic Editor er muliggjort av Google Tensor G3-brikken, som driver standardoppgaver som app-surfing, multitasking og se på videoer, og AI-aktiverte tjenester som Google Assistant og Google Photos. På et ytelsesnivå har jeg ennå ikke opplevd noen større hikke på begge Pixel 8-enhetene, selv når jeg prøvde å presse Pro-modellen til dets grenser ved å redigere 360-graders opptak mens jeg spiller av en YouTube-video i bakgrunnen. < /p>

Også: Pixel-telefonen din kan snart automatisk tilpasse skjermen for regn og andre forhold

Faktisk var det den eneste gangen da Pixel ble varm å ta på. Jeg har ikke opplevd noen overoppheting når jeg lader telefonene eller bruker kameraene over lengre tid, noe som kan være en lettelse for nyere telefonkjøpere. Telefonene har også holdt meg komfortabelt gjennom dagene mine, og jeg anser meg selv som en stor bruker.

Google Assistant og AI

Det er mye å snakke om med den nye Google Assistant; hva den er i stand til å gjøre i dag og i nær fremtid. Fra og med Pixel 8-serien plasserte Google Android-enhetene sine omtrent som Microsoft hadde gjort med Windows-PCer, og satte den AI-drevne virtuelle assistenten i sentrum. 

Også: Den beste Pixel 8 og Pixel 8 Pro-tilfeller fra 2024

Du vil naturligvis komme over flere AI-funksjoner på Pixel mens du går gjennom dagen. For å holde ting ryddig, har jeg listet opp de beste nye AI-funksjonene nedenfor, sammen med karakteren min, basert på brukervennlighet og praktisk.

Oppsummering (6/10): Google Assistant kan nå oppsummere nettsider og artikler på sekunder. Denne funksjonen var spesielt nyttig da FEMA kjørte sin landsomfattende nødvarslingstest forrige uke, og jeg ville ha et øyeblikksbilde av hva det var, hvorfor det var viktig, og hvordan jeg kunne stoppe de brølende varslene. Problemet jeg har med Summarize er konsistens (eller mangel på sådan). Til tider var punktoppsummeringene for vage og ville gå glipp av de faktiske nøkkelpunktene i en artikkel, noe som overveier formålet med det hele.Les høyt (10/10): Les høyt er en annen Google Assistant-funksjon som skanner teksten på skjermen og dikterer den med en naturlig stemme. Da jeg testet funksjonen på en ZDNET-artikkel, ble jeg veldig imponert over hvor menneskelig assistenten hørtes ut, og mer av hvordan den visste å uttale publikasjonen som “ZEE-DEE-NET” og ikke “ZDUH-NET” eller “ZEE-DEE-NEE-EE-TEE”.

Google Pixel 8 Assistant Summarize

Google Assistant kan nå oppsummere artikler og dokumenter, med kresne nøkkeltekst fra annonsetekst og logoer.

Kerry Wan/ZDNET

Samtalescreening (8/10): Den nye og forbedrede samtalescreeningen på Pixel har en mer kontekstbevisst chatbot som lytter etter anroperens grunn og gir deg raske svar. For eksempel, da jeg utga meg for å være en leveringssjåfør i en falsk samtale, ga Pixel meg svaralternativer som “Gi meg et øyeblikk”, “Du kan la det være hos naboen” og “Fortell meg mer”. I likhet med høytlesing svarer assistenten på dine vegne i en naturlig tone, selv om den bruker det som ser ut til å være en forhåndsinnstilt stemmerespons for hver forespørsel i stedet for å generere nye linjer hver gang.

Også: Lei av å vente på holde? En av Pixels beste funksjoner kommer til Google Søk-brukere

Audio Magic Eraser (9/10): Den samme støyreduksjonsteknologien spiller en rolle i den nye Audio Magic Eraser-funksjonen, som skiller stemmer, musikk og andre lyder i et videoklipp og lar deg senke eller heve volumnivåene for hver. Jeg testet Google Foto-verktøyet med en video av noen som spilte piano på gaten, og måten Pixel skjønte utøveren fra de travle lydene i NYC var ganske bemerkelsesverdig.Best Take (7/10): Til slutt lar Best Take deg velge alternative ansiktsuttrykk i gruppebilder, så lenge du har flere bilder som ser lignende ut som er sikkerhetskopiert til Google Foto-appen din. Mens funksjonen fungerte som beskrevet for meg, kom jeg over to problemer: 1) Brukere som ikke abonnerer på Google Cloud kan få lagringsproblemer når de sikkerhetskopierer flere bilder for å bruke funksjonen, og 2) Best Take vises bare når den oppdager nok alternative bilder til å analysere, noe som betyr at med mindre du er typen som tar flere bilder om gangen, vil du ikke alltid få muligheten til å remikse ting i innlegget.

Siste tanke  

Etter fem måneder med begge Pixel-modellene forblir kjøpsrådet mitt det samme: Kjøp Pro-modellen hvis du er ute etter Googles beste, mest idiotsikre kamerasystem og de nyeste AI-funksjonene, inkludert Video Boost og Summarize in Recorder . Hvis den generelle programvareopplevelsen til en Pixel-telefon er øverst på prioriteringslisten din, vil Pixel 8, til $699, tjene deg like bra og for $300 mindre. Begge modellene er ofte rabattert med $100 til $200, så hold øye med disse tilbudene også.  

Kjøp Google Pixel 8 Pro

Kjøp Google Pixel 8 Pro

$799 på Best Buy

Alternativer å vurdere 

Se på SamsungView på Amazon