Hvordan renessanseteknologer forbinder prikkene mellom AI og virksomhet

0
19
Gruppe av malt ovenfor tarmac, på forskjellige malte bilder fra unge voksne på overflate, ved soloppgang. Klaus Vedfelt/Getty Images

Den såkalte “fageksperten” har vært en stift for de fleste selskaper siden oppfinnelsen av brann. I det siste, men med mange enkle og ikke-så-enkle oppgaver som er gitt til AI, har ledere innsett at noen med en blanding av teknologi og forretningssans må styre ting i riktig – og forhåpentligvis lønnsom – retning . Kall det renessanseteknologen.

Dessuten: AI har forårsaket en renessanse for teknologiindustriens FoU, sier Metas sjef for AI-forsker

En analyse av selskaper som legger ut flest AI-jobber, viser at de “utviste en høyere etterspørsel etter AI-fagfolk som kombinerer teknisk ekspertise med lederskap, innovasjon og problemløsningsevner, og understreker viktigheten av disse kompetansene i AI-feltet,” ifølge en rapport. fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). Forskerne så på 32 000 unike ferdigheter innen ledende økonomier. 

Renessanseteknologen – enten de er innenfor eller utenfor IT-avdelingen – er et viktig spor for karriereutvikling, spesielt blant mennesker som designer, utvikler, og distribuere AI-baserte systemer. Denne rollen vil sikre at AI leverer det virksomheten trenger, samtidig som den undertrykker skjevhet, adresserer feil og opprettholder sikkerheten. Tross alt vil du ikke gjøre feil ting i sekundet hastighet. 

Følgende er noen av elementene som renessanseteknologer trenger å komme til syne i virksomhetene sine:

Hvilken virksomhet er vi i, hva ønsker vi å være i, og hvordan vil AI hjelpe oss å komme dit?Hva er den potensielle avkastningen på investeringen for denne innsatsen?Hvordan vil AI åpne nye perspektiver og ideer for folk?Hvordan vil AI øke folks karrierepotensial? Hva mangler konkurrentene med AI-muligheten? Tar systemet inn data som er relevante for ønsket resultat? Gir systemet innsikt som er relevant for retningen virksomheten ønsker å ta?

Teknologiledere og fagfolk blir stadig flere blir bedt om å svare på slike spørsmål. «I tillegg til grunnleggende tekniske ferdigheter og AI-ledelseskunnskap, vil bredere fagekspertise fortsatt være avgjørende på tvers av de ulike domenene som utgjør forretningsverdenen,» sier Ted Lango, senior visepresident i Intradiem. 

< strong>Også: Hvordan tekniske fagfolk kan overleve og trives på jobb i tiden med AI

Den nye renessanseteknologen “vil trenge ekspertise i å fremme et miljø der AI-verktøy og menneskelige arbeidere utfyller hverandre for å øke produktiviteten og ansattes velvære,” oppfordrer Lango. “Grunnleggende ferdigheter knyttet til emosjonell intelligens og problemløsning, og evnen til å kommunisere tydelig, tenke kritisk og samarbeide vil forbli like viktig som alltid.” 

Enkelt sagt: mindre koding og utviklingsarbeid, og mer fokus på virksomheten. Vi har hørt denne spådommen mange ganger i løpet av de siste par tiårene, men AI ser ut til å effektivt plukke opp slakken med heads-down programmering. 

“Tiden brukt på arbeid uten verdiskaping for å lage programvare – som å søke gjennom interne kunnskapssystemer – vil bli raskere gjennom AI, slik at ingeniører kan fokusere på mer verdifulle oppgaver,” sier Jonny LeRoy, teknologisjef på Grainger. For eksempel, forteller han, “Graingers siste interne hackathon var sentrert om å bruke AI for å oppnå produktivitet. Vinnerteamet opprettet en spørsmålsbesvarende agent som henter relevant intern Grainger-informasjon fra forskjellige systemer, inkludert Jira, Confluence og GitHub.”   

Også: Snart vil hver ansatt være både AI-bygger og AI-forbruker

Det er viktig at teknologiteam forstår forretningskonteksten «slik at de kan ramme problemet de prøver å løse med AI», sier LeRoy. “Hos Grainger oppfordrer vi til å “gå med” med våre selgere eller kundeserviceagenter, slik at teammedlemmene utdyper forståelsen av kundene våre, deres ønsker og behov.”

Det er ingen tvil om at teknologifagfolk og ingeniører bruker nye AI-verktøy for å skrive kode, feilsøke, lage APIer og definere testtilfeller raskere,” sier Ilya Goldin, dataforsker ved Phenom. “Men AI frigjør også fagfolk til å engasjere seg i arbeidet sitt på mer meningsfylte måter gjennom muligheter for kreativitet og innovasjon.”

Renessanseteknologer vil da lede an med “idégenerering, drevet av kunnskapen, ferdighetene og evnene til kreativt personell for å produsere nye løsninger,” illustrerer Goldin. “Generativ AI kan hjelpe med idégenerering, og finne svært komplekse problemer som teknologiske organisasjoner kan jobbe for å løse. Det kan også hjelpe med innholdsgenerering i tekst, bilder, video og kode.”    

Også: AI vil ha stor innvirkning på jobbene i år. Her er grunnen til at det kan være gode nyheter

Fremover krever suksess på teknologikarrierearenaen «tverrfaglig læring», sier Lango. “Kurs i AI og maskinlæring er selvfølgelig grunnleggende, men studier i psykologi, menneskelig atferd og etikk er også veldig relevante for utviklingen av teknologiarbeid.”

Opplæringsprogrammer “bør fokusere på å utvikle en helhetlig forståelse av hvordan teknologi påvirker menneskelig atferd og organisasjonskultur,” fortsetter Lango.

Hos Grainger er rask ingeniør en relativt ny jobbtittel, men AI åpner for en rekke potensielle karriereveier. “Vi prøver å gjøre flere ting,” sier LeRoy. “Vi har også ansatt store talenter som ofte bruker bredere titler som maskinlæringsforsker, og vi skiller de ML-spesifikke ferdighetene fra de mer ingeniørorienterte for å tillate fokus for eksperter og fungibilitet for generalister. Jeg forventer å se flere roller dedikert til kvalitet, sikkerhet og styring, som vil kreve et fascinerende sett med ferdigheter for å håndtere de nye risikoene rundt skjevhet, konfabulering og kvalitet.”   

Også: Agile Intelligence: AI gir teknologi- og forretningssamarbeid et sårt tiltrengt løft

I dagens selskaper dukker det opp flere titler som ” AI-etikkansvarlig, human-tech-integrasjonsspesialist og medarbeidererfaringsansvarlig,” sier Lango. “Disse rollene fokuserer på å sikre etisk bruk av AI, administrere integreringen av AI på arbeidsplasser og forbedre ansattes opplevelser i stadig mer teknologidrevne arbeidsmiljøer.”  

Renessanseteknologer vil bidra til å levere banebrytende innovasjon, som “er en kognitivt krevende oppgave som menneskelig intelligens sliter med å møte,” påpeker Goldin. “Det krever strategisk tenkning for å identifisere når kreative løsninger er nødvendig, og for å forutse konsekvensene av en bestemt løsning. Med AI som håndterer mer av ideen og innholdsgenereringen, kan tekniske fagfolk bruke mer tid på å bruke sine evner på elementer som problemidentifikasjon og idéevaluering.”