Hvorfor ble millioner av AT&T-kunder frakoblet? Vi har et svar

0
23
Mobilantennehøyde Ayman Zaid/Getty Images

Millioner av AT&T-kunder over hele USA var ikke i stand til å ringe eller motta anrop, sende tekstmeldinger eller få tilgang til internett i store deler av torsdagen på grunn av et stort strømbrudd som startet torsdag morgen, og vi vet endelig hvorfor.

< p>Torsdag kveld sa AT&T: “Basert på vår første gjennomgang, tror vi at dagens strømbrudd var forårsaket av påføring og utførelse av en feil prosess brukt mens vi utvidet nettverket vårt, ikke et cyberangrep.”   

I følge sporingssiden Downdetector ble det først rapportert om strømbrudd rundt klokken 03:30 ET. Kunder som forsøkte å ringe ble møtt med en feilmelding som sa “Mobilnett er ikke tilgjengelig.” 

AT&T er det største telekommunikasjonsselskapet i USA, og står for en markedsandel på 47 % av trådløse abonnementer, eller 241,5 millioner kunder. 

Også: De beste telefonene å kjøpe

Mens millioner av kunder ikke kunne sende tekstmeldinger, ringe eller tilgang til 5G-internett, rapporterte noen AT&T-kunder å ha teksttilgang.

Etter at tjenesten ble gjenopprettet tidlig på ettermiddagen, sa AT&T: “Vi har gjenopprettet trådløs tjeneste til alle våre berørte kunder. Vi beklager oppriktig til dem. Å holde kundene våre tilkoblet er fortsatt vår høyeste prioritet, og vi tar skritt for å sikre våre kunder ikke oppleve dette igjen i fremtiden.”

Aktivering av Wi-Fi-anrop løste angivelig problemet for noen, men mange brukere (inkludert meg selv) ble møtt med et spinnende hjul og en eventuell feilmelding da de prøvde for å slå på denne funksjonen, slik at de fortsatt er frakoblet. 

Den største bekymringen var selvfølgelig 911 nødetatene. Hvis du har teksttilgang, tillater 10 stater – Arizona, Connecticut, Delaware, Indiana, Iowa, Minnesota, Maine, New Hampshire, North Dakota og South Dakota – innbyggere å sende meldinger til 911 i en nødssituasjon. 

Også: De beste mesh Wi-Fi-ruterne

Noen Verizon- og T-Mobile-kunder rapporterte også om problemer, men disse selskapene sa at nettverkene deres var fine, og disse problemene var mest sannsynlig knyttet til kunder som forsøkte å nå noen på AT&T-nettverket.