Vil du ha en Apple Vision Pro? Leveringen din kan være – overraskende nok – rask

0
15
Apple Vision Pro på lilla bakgrunn Jason Hiner/ZDNET

I går kveld la jeg endelig inn bestillingen min for Apple Vision Pro. Selv om jeg ennå ikke er overbevist om at det finnes frittstående produktivitetsbruk for denne tingen, har jeg lyst til å skrive om det, så jeg bet i det rene.

Anmeldelse: Apple Vision Pro: Fascinerende, mangelfull og må fikse 5 ting

Jeg nølte med å legge inn bestillingen fordi selv om jeg trenger den til jobb, er det prisen på en brukt Honda, med månedlige betalinger omtrent det samme som en bilbetaling for en ny Honda.

Da jeg logget på Apple.com-kontoen min, visste jeg ikke hvor lang tid det ville ta før jeg fikk enheten min når bestillingen ble lagt inn. Tilbake i januar estimerte Apple leveringsdatoer i mars, en leveringstid på to måneder.

Med et produkt som er så nytt og dyrt som Vision Pro, er alle virkelig nysgjerrige på hvor populært (eller upopulært) produktet er. Apple slipper selvfølgelig ingen tall. Med et fravær av leverandørlevert data, ser det ut til å være en del interesse for leveringstider og etterslep som proxyer for å måle popularitet.

En annen måte å måle popularitet på er returflyt. Apple har en 14-dagers returrett, så førstedagsbrukere hadde frist til 17. februar på å returnere gadgetkjøpet på $3500.

Også: 7 grunner til at folk returnerer Apple Vision Pro, ifølge Reddit

Ifølge Bloombergs Mark Gurman, som er en historisk pålitelig kilde til Apple-data, er avkastningen i gjennomsnitt eller over gjennomsnittet for Apple-produkter, avhengig av plasseringen. Han sier at noen mindre butikker ser en eller to returer om dagen, mens større butikker har sett så mange som åtte returer om dagen.

Så noen av de veldig tidlige brukerne returnerer enhetene sine, av ganske mange forskjellige grunner, som ZDNETs Maria Diaz rapporterer.

Men hva med tilgjengelighet? Hvis du vil ha en Vision Pro akkurat nå, hvor lenge må du vente? Det var det jeg fant ut.

Rikelig med lager i butikkene

Apple viser ikke tilgjengelighet eller leveringstider før du har gått gjennom bestillingsprosessen, helt til det punktet hvor du velger minnekonfigurasjonen til maskinen. Fordi det ikke er mulig å endre minnekonfigurasjonen, finnes det individuelle SKU-er for 256 GB, 512 GB og 1 TB enheter.

I likhet med Senior Review Editor Kerry Wan, gikk jeg med 512GB-enheten for en ekstra $200. Han begrunnet at han kommer til å laste ned og teste mange apper og videoer, og det er det samme bruksmønsteret jeg kommer til å ha.

Også: Apple Vision Pro: 9 grunner folk oppgir for å bestille hodesettet til USD 3500

Da jeg gikk gjennom bestillingsprosessen og valgte 512GB-alternativet, og tilgjengelighetsinformasjonen åpnet seg, var det bare tilgjengelighetsinformasjonen for 512GB-SKUene. Apple selger sannsynligvis flere 256 GB-enheter enn 512 GB-enheter, så det er en rimelig gjetning at enda flere av de rimeligere enhetene er på lager i butikkene. Likevel fant jeg ut at alle butikkene i Washington State og Oregon-området viste “Available Tomorrow” for 512 GB-enhetene.

Fordi jeg la inn denne bestillingen klokken 23.00, betyr «Tilgjengelig i morgen» egentlig at så snart du våkner, kan du kjøre til Apple Store du bestilte den fra og hente den med en gang.

butikker Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Bestillingsprosessen viste en lang liste over tilgjengelige butikker i både Washington State og Oregon, og som så langt jeg kunne bla, fant jeg “Tilgjengelig i morgen” for henting i butikk tilgjengelig.

Forresten, jeg vil si noe om Apples plassering av sine butikker. Her i Oregon har Apple tre butikker, alle innenfor en 20-minutters kjøretur fra hverandre. De er alle i det nordvestlige hjørnet av staten.

Også: Slik returnerer du Apple Vision Pro

Kjøretiden herfra i Salem, hovedstaden i staten, til nærmeste Apple Store er omtrent en og en halv time. Andre store byer, som Eugene (2-timers kjøretur), Bend (3,5-timers kjøretur) og Medford (4,5-timers kjøretur) har ikke Apple Stores. Jeg vet at det er en stor befolkning i Portland-området, men ville det ha drept selskapet å spre tilgangen til butikkene sine, spesielt når butikkbesøk er så grunnleggende for mange kjøpsopplevelser?

I alle fall kjøper jeg ikke Vision Pro fra en butikk. Selv om Apple anbefaler størrelse i butikk, er det en måte å gjøre det hjemme for bestillinger på nettet. Jeg skal dekke det i min neste artikkel om Vision Pro.

Online tilgjengelighet er også ganske umiddelbar

Jeg la inn bestillingen min for levering fordi jeg ikke vil måtte gå inn i en Apple Store. Personlig elsker jeg ikke Apple Store-opplevelsen, så jeg har en tendens til å begrense Apple-kjøpene mine til The Online. For å være rettferdig er jeg ikke en stor fan av personlig shopping, så jeg kjøper det meste på nett.

Også: Jeg tok opp romlige videoer for å se på Vision Pro og Quest 3, og du kan laste dem ned

I alle fall oppga Apple leveringstiden min som fra 1. mars til 7. mars. Det er i utgangspunktet en uke til to uker unna.

levering Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Etter min erfaring er dette ganske normalt. Jeg har kjøpt mange Apple-produkter på nettet. For veletablerte produkter som ikke hadde noe etterslep, har bestillingene mine nesten alltid blitt levert innen én til to uker. Noen ganger, når jeg bestiller den nyeste hotte iPhonen, har jeg måttet vente lenger enn det fordi alle i verden ville ha en samtidig rett etter at den kom ut.

Er Vision Pro en feil?

Her er vi, knapt tre uker etter at Vision Pro startet levering, og tilgjengeligheten ser ut til å være ganske umiddelbar. Det er tydeligvis ikke det etterslepet vi ofte ser i nye Apple-produkter.

Også: 10 grunner til at Apple Vision Pro i hemmelighet er strålende

Men det er ikke uventet. Det er fortsatt ingen virkelig sterk brukssak for Vision Pro, utenfor folk som reiser eller i trange rom. Og det er hjerneblødende dyrt, spesielt for verdien (eller mangelen på umiddelbar verdi) det gir.

Dette er i hovedsak en konseptprototype rettet mot allmennheten for å bli kjent med og utforske. Noen av oss, spesielt de av oss som ønsker å skrive om det, eller utviklere som ønsker å skrive kode for det, vil helt klart velge å pådra seg kostnadene.

Men vanlige folk? Med mindre noen er en stor Apple-fan og har mye disponibel inntekt, kommer ikke vanlige folk til å kjøpe denne tingen.

Dessuten: Jeg brukte Apple Vision Pro for min 8-timers arbeidsdag, og det gjorde at jeg ønsket mer

I utgangspunktet vet vi at Apple bygde nok til å tilby enheter til de som vil ha dem, men den mengden av mennesker er langt mindre med Vision Pro enn for det typiske nye Apple-produktet.

Det er ikke en overraskelse.

Og med det, følg med. Jeg kommer til å gjøre mye praktisk utforskning av Vision Pro i løpet av de kommende månedene, og jeg vil dele det med deg her på ZDNET.

Så, hva med deg? Kjøpte du en Vision Pro? Har du returnert den? Fikk du det i en butikk eller fra nettbestillingssiden? Hvordan var opplevelsen din? Del det i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev på Substack, og følg meg på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>