Visjonsproffene sprekker uten noen åpenbar grunn: Her er hva du skal gjøre hvis din sprekker

0
22
Apple Vision Pro på lilla bakgrunn Jason Hiner/ZDNET

Hvis du brukte $3500 på Apples Vision Pro headset (eller $5000 for en maksimal versjon), du gjør sannsynligvis alt du kan for å behandle det med forsiktighet. Men hva om det går i stykker helt av seg selv?

Tilsynelatende skjer det med noen brukere, ettersom rapporter spredte seg om at enheten utvikler en sprekk i frontglasset til tross for at den ikke ble mistet eller støtet. For de fleste av disse brukerne er det den samme historien – enheten ble gjemt bort i ladedekselet, og da den ble fjernet, var det en tommer lang sprekk som rant fra nesebroen.

Også: Apple Vision Pro-anmeldelse: Fascinerende, mangelfull og må fikse 5 ting

På Vision Pro-subreddit skrev brukeren inphenite: “Som noen få andre har jeg nettopp oppdaget en lang sprekk i frontglasset på Vision Pro. Den har sittet pent i Apple-reisevesken, og den har vært utsatt for veldig lett bruk. et par timer om dagen – jeg har ikke droppet det eller lignende.”

Bruker dornbirn postet en lignende historie: “I går kveld polerte jeg fronten på headsettet, pakket det bort med dekselet på, og da jeg våknet i morges, ser jeg denne sprekken. Ingen fall, ingen stokking i saken.”

Totalt har minst et dusin brukere rapportert problemet – bare på Reddit.

< p>Så hva skjer? 

Så langt har ikke Apple gitt noen svar. Noen mennesker spekulerer i at det skyldes at headsettet lades mens det er i et etui, noe som fører til at glasset overopphetes, utvider seg og til slutt går i stykker. Andre teoretiserer at de berørte brukerne strammer stroppen for stramt, bøyer rammen rundt og bryter den ved nesen. 

Hva bør du gjøre hvis skjermen sprekker? 

Også: Mine 5 største takeaways fra iFixits Apple Vision Pro-nedrivning

Hvis du betalte de ekstra $500 for Apple Care, burde du ikke ha store problemer med å få en erstatning, forutsatt at du betaler egenandelen. Hvis du ikke gjorde det, kan ting være litt vanskeligere. En Reddit-bruker rapporterte at Apple i utgangspunktet ønsket at han skulle betale 800 dollar av lommen for en reparasjon, men til slutt ga han etter og erstattet enheten gratis. Likevel rapporterer andre at Apple ikke tilbyr noen hjelp i det hele tatt.

Men gitt at brukere rapporterer nøyaktig den samme sprekken på nøyaktig samme sted – alt uten grunn – virker dette som en problem som ikke er brukerens feil.

Uansett, å kontakte din lokale Genius Bar ser ut til å være stedet å begynne.