De beste Linux-bærbare datamaskinene i 2024: Eksperttestet og anmeldt

0
19

For mange år siden var vi heldige som hadde en eller to bærbare Linux-alternativer. Nå vil du bli overrasket over hvor mange bærbare datamaskiner som selges med Linux installert, noe som gjør det til en flott tid for programmerere å bruke åpen kildekode-alternativet til Windows og MacOS. Linux-baserte bærbare datamaskiner er også gode for videregående skole- og høyskolestudenter som ønsker å utvide sine kunnskaper og ferdigheter.

Med så mange alternativer kan vi nå være selektive med hvordan vi bruker pengene våre. På toppen av det trenger vi ikke lenger å gjøre omfattende undersøkelser på andre bærbare datamaskiner for å sikre at hver komponent vil fungere med Linux. For de av oss som hadde jobbet med Linux en stund, var det mer en plage enn et problem, men for andre var det en stor innsats for å spore opp brikkesettprodusenter og -modeller som gikk inn i en bestemt bærbar datamaskin. Disse dagene er for lengst forbi, og forbrukere kan nå ganske enkelt kjøpe en bærbar datamaskin som leveres med Linux installert, vel vitende om at den “bare vil fungere.”

Også: Dette er de absolutt beste Linux-distroene for programmering

Hva er den beste Linux bærbare akkurat nå?

ZDNET-teamet gikk hands-on med noen av de beste bærbare datamaskinene på markedet som kan kjøre Linux, og testet ytelse, batteri og funksjoner. Vårt valg for den beste Linux-laptopen totalt sett er Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2 takket være dens rimeligere pris og tilpasningsmuligheter. Ta en titt på resten av listen for å lese mer om våre andre toppvalg. 

De beste Linux-bærbare datamaskinene i 2024

Vis mindre Se nå hos B&H Photo-Video Pros God batterilevetid IPS- og OLED-skjermalternativer Svært konfigurerbare Full Linux-støtte Ulemper Ingen 4K-visningsalternativ Ikke alle CPU-alternativer støtter opptil 64 GB RAM Inkompatibel med diskrete GPUer

Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2

Beste Linux bærbare totalt sett

Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2-spesifikasjoner – CPU: Opptil AMD Ryzen 7 Pro | GPU: Integrert AMD Radeon-grafikk | RAM: Opptil 64 GB på Ryzen 7 Pro CPU | Lagring : Opptil 2 TB SSD | Skjermstørrelse: 13,3 tommer | Skjermtype: IPS eller OLED | Oppløsning: Opptil 2880 x 1800 | Batteritid: 14 timer   

Lenovo er ikke fremmed for å støtte Linux på deres bærbare og stasjonære, og ThinkPad Z13 Gen 2 tilbyr full støtte for operativsystemet. Og hvis du bestiller fra Lenovo, kan du konfigurere den bærbare datamaskinen slik at den passer akkurat dine behov. Verifiserte kunder bekrefter også at du kan laste Linux Fedora til den bærbare datamaskinen med minimale problemer eller rekonfigurering.

Du kan velge opptil en AMD Ryzen 7 Pro CPU med integrert Radeon-grafikk, og opptil 2 TB lagringsplass på en solid state-stasjon. Og hvis du ønsker Ryzen 7 Pro, kan den støtte opptil 64 GB DDR5 RAM, men mindre kraftige prosessorer vil bare støtte opptil 32 GB. Den 13-tommers skjermen er bygget med enten et IPS- eller OLED-panel for jevnere bevegelser eller forbedret farge og kontrast. Og med opptil 14 timers bruk på full lading, kan du tukle med kildekoden hele dagen. 

thinkpad-z13-gen-2-mainVis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på Best Buy Pros Tonnevis av konfigurasjonsalternativer OLED-skjerm tilgjengelig Anstendig batterilevetid Ulemper Dyrt ved høyere konfigurasjoner Ingen hurtigladefunksjon

Dell XPS 15

< h4 class="c-bestListProductListing_subhed">Beste konfigurerbare bærbare Linux-PC

Tekniske spesifikasjoner for Dell XPS 15 9530 – CPU: Opp til Intel Core i9-13900H | GPU : Opptil Nvidia GeForce RTX 4070 eller Intel Arc A370M | RAM: Opptil 64 GB | Lagring: Opptil 8 TB SSD |  Skjermstørrelse: 15,6 tommer | Skjermtype: LED eller OLED | Oppløsning:Opptil 3,5K | Batteritid: 7 timer   

Dell XPS 15 9530 er en bærbar datamaskin av forbrukerkvalitet som er et utmerket valg for Linux-nykommere så vel som erfarne brukere. Mens forhåndskonfigurerte bygg er tilgjengelig fra forhandlere som B&H Photo, kan du velge mellom en rekke CPU-, GPU- og lagringsalternativer hvis du bestiller direkte fra Dell. På denne måten kan du skreddersy den bærbare datamaskinen til akkurat dine behov. 

Den 15-tommers skjermen har både 3,5K OLED og 1920 x 1200 LED-alternativer, som lar deg velge mellom utrolig fargenøyaktighet, kontrast og detaljer for kreativt arbeid og streaming, eller et mer budsjettvennlig alternativ for programmerere og kodere på nybegynnernivå . ZDNETs June Wan byttet MacBook sin mot Dell XPS 15 for en måned, og berømmet 7-timers batterilevetid og en rekke tilkoblingsmuligheter. Verifiserte anmeldere som kjøpte den kunne også få mellom 7 og 8 timers bruk ut av sine XPS 15 bærbare datamaskiner.

Dell XPS 15 ved vinduet Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Best Buy-proffer Lett design 100 prosent DCI-P3 fargeområde OLED Utmerket kontrast og fargeforhold Ulemper ” Grøtete” tastatur Kan føles skjørt for noen brukere. Noe kort batterilevetid

Acer Swift Edge

Beste AMD-baserte Linux bærbare

Acer Swift Edge 16-spesifikasjoner – CPU: AMD Ryzen 7 7840U | GPU: AMD Radeon integrert grafikk |  RAM: 16 GB | Lagring: 1 TB SSD | Skjermstørrelse: 16 tommer | Skjermtype: OLED | Oppløsning: 3200 x 2000 | Batteritid: 7 timer   

Acer Swift Edge 16 er en utmerket, AMD-basert bærbar PC som støtter tre forskjellige versjoner av Linux: RHEL x86 64-bit, Ubuntu x86 64-bit og SLED/SLES 15. AMD Ryzen 7 7840U-prosessoren bruker merkevarens nye AI motor for bedre krafteffektivitet og ytelse, slik at du kan multitaske med færre problemer.  

ZDNETs Cesar Cadenas fikk gjøre noen praktiske tester med Acer Swift Edge 16, og berømmet dens utrolige skjerm og lette design. Han presset til og med CPU-en til det ytterste ved å åpne flere dusin faner i Google Chrome (en beryktet CPU-svin), og “ikke en gang opplevde [han] noen fall i bildefrekvensen; alt gikk jevnt.” Kunder som kjøpte Acer Swift Edge elsker også den store skjermen og den lette designen.

acer-swift-edge-16-main-image-1Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Amazon Pros Flere skjermstørrelser 1440p-oppløsning Høy oppdateringsfrekvens Svært konfigurerbar Cons Dyrt Ingen AMD-alternativ Ingen 4K- eller berøringsskjerm-visningsalternativer

MSI Stealth Studio

Beste bærbare Linux-bærbare for spill

MSI Stealth Studio-spesifikasjoner – CPU: Opp til Intel Core i9-13900H | GPU : Opptil Nvidia GeForce RTX 4090 | RAM: Opptil 64 GB | Lagring: Opptil 2 TB SSD | Skjermstørrelse: 14–17 tommer | Skjermtype: IPS | Oppløsning: 1440p | Batteritid: 4 timer   

Mens Linux-spillfellesskapet er lite, tilbyr flere og flere utviklere støtte for populære versjoner som Ubuntu. MSI Stealth Studio er en utmerket gaming-laptop som også tilbyr støtte for Linux, slik at du kan kjøre et dual-boot-system for fiksing.  

Skjermen er tilgjengelig i 14, 15 og 17-tommers størrelser; som alle tilbyr flott 1440p-oppløsning og opptil 240Hz oppdateringsfrekvens for bedre detaljering og jevnere bevegelse. Du kan også konfigurere Stealth Studio med opptil 64 GB RAM og opptil 2 TB lagringsplass, noe som gir deg rikelig med lagringsplass og minne for programmeringsprosjekter så vel som store spillbiblioteker. Kunder som kjøpte MSI Stealth Studio er enige i testresultatene mine om at 4-timers batterilevetid er litt skuffende, men den bærbare datamaskinen veier mer enn opp for det med ren kraft.

Nærbilde av MSI Stealth Studio laptop Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på AmazonSe nå på B&H Photo-Video Pros Utmerket batteri Flott skjerm Svært konfigurerbar 2-i-1-design Ulemper dyrt Noe tykt og kraftig design

Microsoft Surface Laptop Studio 2

Beste batterilevetid i en bærbar Linux

Microsoft Surface Laptop Studio 2-spesifikasjoner – CPU: Opp til Intel Core i7-13800H | GPU: Opptil Nvidia GeForce RTX 4060 | RAM: Opptil 64 GB | Lagring: strong> Opptil 2 TB SSD | Skjermstørrelse: 14 tommer | Skjermtype: LCD | Oppløsning: 2400 x 1600 | Batterilevetid: 19 timer   

Microsoft Surface Laptop Studio 2 tilbyr en av de beste batterilevetidene på markedet, enn si for en Linux-kompatibel maskin. På full lading kan du få opptil 19 timers bruk. Dette betyr at du kan ta det på jobb med deg, takle arbeidsflyten din i Windows, og deretter starte opp i Linux hjemme og tukle med prosjekter frem til middag.  

Microsoft Surface Laptop Studio 2 har også en 2-i-1-design som lar deg bruke den både som en tradisjonell bærbar PC og som et nettbrett. Og du kan konfigurere den med opptil 64 GB RAM, en 2TB SSD og opptil et Nvidia RTX 4060-grafikkort for all kraften, lagringen og minnet du trenger for kreative prosjekter, programmering og strømming. Verifiserte anmeldere som kjøpte Surface Laptop Studio 2 elsker dens ultraportabilitet samt 14-timers batterilevetid.

Microsoft Surface Laptop Studio 2 Vis ekspert Ta Vis mindre

Hva er den beste bærbare Linux-bæreren?

Mitt valg for den beste Linux-laptopen er Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2. Lenovo er ikke fremmed for å tilby Linux-støtte for sine bærbare og stasjonære, og ThinkPad Z13 tar kaken. Den tilbyr også flere konfigurasjonsalternativer for å hjelpe deg med å skreddersy den bærbare datamaskinen til dine spesifikke behov for arbeid, læring eller hobbyprogrammerer/koder. Den har også en rimeligere pris enn noen andre alternativer på markedet, og selges for rundt $1200. Dette gjør det til et flott alternativ for nybegynnere og hobbyister som kanskje ikke vil slippe mye penger på noe de kanskje ikke bruker mye.

< td>

$2800

Beste Linux bærbare

Pris

Prosessor/grafikk

Batteritid

Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2

$1250

Opp til AMD Ryzen 7 PRO/AMD Radeon 740M 

14 timer

Dell XPS 15 9530

Opp til Intel Core i9-13900H/Opp til Nvidia RTX 4070 eller Intel Arc A370M

7 timer

Acer Swift Edge 16

$950

AMD Ryzen 7 7840U/AMD Radeon integrert grafikk

7 timer

MSI Stealth Studio

$2791

Opp til Intel Core i9-13900H/Opp til Nvidia RTX 4090

4 timer

Microsoft Surface Laptop Studio 2

$3300

Opp til Intel Core i7-13800H/Opp til Nvidia RTX 4060

19 timer

>MSRP i skrivende stund. Vær oppmerksom på at faktiske utsalgspriser kan variere avhengig av selgeren samt tilgjengelige tilbud og kampanjer.

Hvilken Linux-bærbar PC passer for deg?

Det avhenger av hvor mye erfaring du har med å bruke Linux-operativsystemet. Hvis du nettopp har begynt, vil du velge en bærbar datamaskin med lavere komponenter og konfigurasjoner samt en lavere pris. Ved å velge mindre sofistikerte, rimeligere bærbare datamaskiner, kan du kutte tennene på Linux uten å tape massevis av penger hvis det viser seg å ikke være din kopp te. 

Men hvis du kjører med mer erfarne Linux-publikum, kan det være lurt å vurdere bærbare datamaskiner med kraftigere prosessorer og grafikkort for å hjelpe deg med å lage programmer eller arbeide med Linux-kildekode.

Kjøp denne beste bærbare Linux-bæreren…

Hvis du trenger…

Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2

< /td>

En godt avrundet bærbar PC for å jobbe i Linux. Lenovo tilbyr full Linux-støtte for ThinkPad Z13 Gen 2 samt tilpasningsmuligheter.

Dell XPS 15 9530

En svært konfigurerbar Linux bærbar PC. Dell XPS 15 9530 tilbyr flere konfigurasjonsalternativer for å skreddersy den bærbare datamaskinen til dine spesifikke arbeidsbehov.

Acer Swift Edge 16

En bærbar Linux med en utrolig skjerm. Acer Swift Edge 16 er bygget med et OLED-panel for forbedret farge og kontrast samt opptil 3,2K oppløsning.

MSI Stealth Studio

En Linux-kompatibel bærbar PC for spilling. MSI Stealth Studio tilbyr opptil en 17-tommers skjerm og opptil et Nvidia RTX 4090 grafikkort.

Microsoft Surface Laptop Studio 2

En bærbar Linux med lang batterilevetid. Microsoft Surface Laptop Studio 2 tilbyr opptil 19 timers bruk på full lading.

Hvilke faktorer bør jeg se etter på en bærbar Linux?

Hva gjør en maskin verdig til å tilhøre den beste bærbare Linux-listen? Det er klart at det må fungere med Linux og ikke kreve at brukeren gjør noe av arbeidet for å få det til. Utover det, her er nøkkelfunksjonene vi vurderte når vi fullførte praktiske tester for å kompilere denne listen:

Ytelse: Jeg inkluderte bærbare datamaskiner med nåværende eller siste generasjons komponenter. Dette sikrer at du får den beste ytelsen ut av din nye Linux-laptop.Design: Ikke alle bærbare datamaskiner er utformet på samme måte. Jeg valgte bærbare datamaskiner med både iøynefallende, gamer-inspirert design, så vel som bærbare datamaskiner som passet inn i tradisjonelle kontormiljøer.Kostnad: Siden Linux kan kjøres på omtrent alle bærbare datamaskiner så lenge som maskinvaren støttes, du kan velge en eldre modell (eller til og med en brukt) for å laste operativsystemet på. Dette betyr at du kan spare penger på oppgraderinger, spesielt hvis du nettopp har begynt å lære Linux.Åpen kildekode-støtte: Linux er et operativsystem med åpen kildekode. Du kan finne tonnevis av nettsamfunn dedikert til å lære Linux, justere kildekoden og rapportere problemer.

Hvordan valgte vi disse bærbare Linux-PC-ene?

Mens vi undersøkte og testet hver Linux-kompatible bærbare datamaskin på denne listen, har vi disse kriteriene i bakhodet:

Merkeintegritet: Det kan være fristende å søke etter det ultrabillige, ukjente merket, men det du sparer, vil du ende opp med å betale for senere å prøve å håndtere lyssky kundeservice eller bytte ut defekte deler. Hver bærbar datamaskin på denne listen er valgt fra anerkjente merker med robuste retur- og byttepolicyer samt utmerket kundeservice.Dobbel oppstart: Mange Linux-entusiaster kan også trenge eller ønske å kjøre et sekundært operativsystem som Windows eller MacOS på datamaskinen for å fullføre visse oppgaver. Hver bærbar PC vi har valgt er verifisert for å kunne kjøre minst ett annet operativsystem bortsett fra Linux.Konfigurerbarhet:Ingen to brukere vil ha nøyaktig de samme behovene når de bruker en bærbar Linux. Hver modell valgt for listen vår har blitt verifisert for å tillate brukere å slippe inn nye komponenter, utvide minnet og legge til lagringsstasjoner.

Hva er Linux?

Linux er et åpen kildekode-operativsystem, laget av Linus Torvalds, som ikke bare er egnet for stasjonære og bærbare datamaskiner, men for servere i bedriftsgrad, container-distribusjoner, skyen , og mye mer. Linux er tilgjengelig som en distribusjon og kan lastes ned og installeres gratis på så mange maskiner du trenger.

Kan du kjøre Linux på en Mac?

Dette er litt av en komplisert svar.

Ja, du kan kjøre Linux-operativsystemer på MacBooks, Mac Minis og Mac-stasjonære datamaskiner. Men det er en hake: du må velge en eldre modell som bruker en Intel Core-prosessor i stedet for Apples egne M1- eller M2-brikker. Apples silisiumbrikker begynner å se Linux-amatører og proffer bygge støtte, men i skrivende stund er den eneste pålitelige måten å få Linux til å kjøre på en M1/M2 Mac å bruke en virtuell maskin som er en type emuleringsprogram .

Er det ulemper med å kjøre Linux i stedet for Windows eller MacOS?

De største hindringene du må møte når du bruker Linux over Windows eller MacOS er læringskurven og generell mangel på støtte fra merkevareselskaper. Siden Linux er et åpen kildekode-operativsystem, er det ikke en enkelt, enhetlig versjon slik det er for Windows 11 eller macOS Catalina. Dette betyr at det er mye vanskeligere å programmere programmer som spill, videospillere og til og med værapper til å fungere konsekvent på tvers av alle versjoner av Linux. Ulike versjoner betyr også at bare fordi du er kjent med Ubuntu, betyr det ikke at ekspertisen din vil være til nytte på en maskin som kjører en annen Linux dispo.

Også:

strong>Windows, Mac eller Linux? Vi sammenligner fordeler og ulemper med disse dataplattformene

Hva betyr “åpen kildekode”?

Når du snakker om programmering og koding, kan du komme over begrepet “åpen kilde.” Dette betyr bare at den originale koden for et program (som Linux eller VLC Media Player) er fritt tilgjengelig for allmennheten for nedlasting, distribusjon og modifisering.  

Linux er populært blant programmerere siden det er åpen kildekode, noe som betyr at det er enkelt å prøve å lage dine egne modifikasjoner eller kommandolister. Eller du kan jobbe sammen med Linux-fellesskapet for å løse vanlige feilproblemer eller lage nye støtteprogrammer for maskinvare som Apples M3 Silicon Chips. 

Flere Linux-bærbare datamaskiner å vurdere

Se på DellView på AppleView hos Malibal