Denne Harvard-oppstarten kan snart være ansvarlig for telefonens mest brukte sikkerhetsfunksjon

0
24
polar-id-title-screen -2048x1172 Metalenz

Tiden da du låste opp telefonen med tommelfingeravtrykk eller passord er forbi. I stedet finnes ansiktsgjenkjenningsteknologi på nesten alle smarttelefoner for å gjøre opplåsing av telefonen sømløs. Teknologien bak Face ID er imidlertid kostbar, så Metalnz sin Polar ID forsøker å løse dette problemet – og legge til andre fordeler også. 

På mandag, Metalenz, et optikkselskap basert i Harvard Labs, kunngjorde på Mobile World Congress (MWC) at de samarbeider med Samsung for å lansere Polar ID, en ansiktsdeteksjonssensor som er spesielt mindre, rimeligere og sikrere enn de nåværende som finnes på smarttelefonene våre.

Også: Jeg har testet 40 telefoner det siste året, og disse er de aller beste

Polar ID skiller seg fra den gjeldende ansiktsautentiseringsprosessen fordi den bruker meta-optisk teknologi for å fange opp hver persons unike “polarisasjonssignatur” i ansiktet ved å registrere lysets fulle polarisasjonstilstand. Denne teknikken krever en bildesensor som kan pares med Metalenz sin banebrytende polarisasjonsfølsomme meta-optikk, og Metalenz valgte Samsung Electronics' ISOCELL Vizion 931. 

“Utnytter ytelsen og skalaen til Samsungs ISOCELL Vizion 931 bildesensor lar våre Polar ID-kameraer raskt og effektivt bestemme polarisasjonsinformasjonen i en scene, hvorfra våre bildealgoritmer og maskinlæringsmodeller autentiserer Polar ID-bildene,” sa Rob Devlin, CEO og medgründer i Metalenz.

Også: Hva er dyp læring? Alt du trenger å vite

Partnerskapet gjør at Polar ID-teknologien kan være 50 % mindre og billigere enn tradisjonelle løsninger for ansiktslås, ifølge pressemeldingen. I tillegg vil Samsungs produksjonsskala bidra til å sikre at foto-ID raskt tas i bruk i smarttelefoner som en effektiv løsning for telefonlåsing.

“Samarbeidet vårt med Metalenz handler ikke bare om å kombinere teknologier; det markerer et sentralt fremskritt innen biometriske bildefunksjoner, som gjør løsninger for ansiktslås med forbedret sikkerhet og rimelig tilgjengelighet på global skala,” sa CY Lee, Samsungs VP for sensorsalg og markedsføring.

Også: De beste grønne telefonene: Bærekraftig og miljøvennlige smarttelefoner

Kostnads- og skalafordelene ved Polar ID betyr at selskaper som Samsung, Google og Apple potensielt kan bruke ansiktsgjenkjenningsteknologi lettere og skape fordeler for forbrukerne.

Disse selskapene kan deretter allokere ressurser til andre deler av telefonene sine, noe som ideelt sett fører til produksjon av mer innovativt design og bruk av materialer av bedre kvalitet.