Den mest slående demoen på MWC var fra et merke jeg ikke hadde forventet å se

0
16
Human AI Pin ved MWC 2024 Kerry Wan/ZDNET

Nå trenger Humane Ai Pin ingen introduksjon. Det er en av de første maskinvareenhetene som går all-in på AI-assistentmani, og det er derfor jeg klør meg i hodet mens jeg skriver denne artikkelen og lurer på hvorfor jeg ikke et sekund forventet at selskapet skulle ha en tilstedeværelse på Barcelonas Mobile World Congress. 

Også: Er din neste hjemmeassistent et hologram? Disse MWC-konseptene tilbyr 3 muligheter

Kanskje var det det faktum at Humane faktisk ikke har en stand på messen. I stedet spredte den et team av ingeniører og designere for å demonstrere Ai Pin i områdene til partnerselskaper som SK Telecom og Qualcomm. Av og til kan Sai Kambampati og Liz Dorman, to av demonstrantene, bli funnet rundt på utstillingsgulvet, som om de sammenligner Pokémon-kortene sine med andre merker. Bare i dette tilfellet er det en AI-enhet i motsetning til det som mest sannsynlig er en annen AI-enhet. 

Jeg traff Humane-duoen mens jeg var omgitt av magenta-vegger, og resonnerte med T-Mobiles AI-konsepttelefon. Kontrasten mellom den hvite saken på Kambampati's Pin og den svarte Humane-hettegenseren hans gjorde det vanskelig å gå glipp av. Det var et av disse “hvis du vet, vet du”-øyeblikkene. 

Jeg har dekket Humane Ai Pin mye det siste året, og har fulgt merkevarens snikende oppvekst lenger, men dette var første gang jeg så dets debutforbrukerprodukt personlig. Så øynene og ørene mine var åpne, og demoen begynte.

Først den grunnleggende talekommandoen, med et langt trykk på overflaten av pinnen. “Hvor mange mennesker deltar på Mobile World Congress?”, spurte Kambampati. Pinnen, som var Bluetooth-paret til en minihøyttaler under hettegenseren hans, svarte kort tid med et tall som hørtes nøyaktig ut. I situasjoner som krever mer forskning, vil PIN-koden gi en buffererklæring som «Søker etter deltakere», ettersom den skraper nettet.

Også: Denne AI-oppstarten laget en gadget på $199 som erstatter apper med 'kaniner' – og det kan kanskje bare fungere

Jeg har to tanker her: 1) Jeg var imponert over hvor rask PIN-koden var når jeg svarte på enkle spørsmål. Hvis jeg går rundt i byen eller kjører bil og vil faktasjekke noe, håper jeg på korte og konsekvente responstider. I sammenheng med å svare på spørsmål på en travel messe, skuffet ikke Pinnen. 2) Hva med volumet til Pins innebygde lyd? Behovet for å sette inn en ekstra høyttaler ga meg ikke mye selvtillit, men igjen, jeg forventer ikke å kringkaste samtalene mine med den bærbare så ofte.

Humane AI Pin på MWC 2024

Pålens projeksjon var lys og klar.

Kerry Wan/ZDNET

Så kom den mordere funksjonen til Pin, Laser Ink Display som projiseres på brukerens hevede håndflate. Jada, å gjøre kroppen din om til et digitalt brukergrensesnitt gir deg all sci-fi street cred, men det er faktisk noe praktisk her. Når du har stilt et spørsmål, projiserer du svaret ved å utløse laserblekkskjermen i stedet for å la pinnen lese det høyt. Den er perfekt for alle pinlige spørsmål, som jeg som førstegangsmann i Barcelona har hatt mange av.

3D-sensoren og kartleggingen av det digitale grensesnittet var også spot-on, med projeksjonen forble sentrert selv om hver demonstrasjonshender flyttet rundt. Klem og lenende bevegelser ville føre til at det visuelle forvrengtes litt, men ikke til et punkt som gjorde det uleselig. 

Også: Jeg prøvde Samsung Galaxy Ring og den slår Oura på 2 meningsfulle måter

Til slutt, solgte live-demoene meg på Humanes ambisiøse nye wearable? På en måte. Jeg er fortsatt uklar på hvordan det ville vært å leve med en smarttelefon og Ai Pin, og verdiforslaget til et førstegenerasjonsprodukt på $699 med et abonnement på $24 per måned er fortsatt en tvilsom forpliktelse for mange mennesker, inkludert meg selv.  

Men de nesten friksjonsfrie interaksjonene med en alltid nærliggende AI-ledsager gir så mye mening i situasjoner der konteksten er uvurderlig. “Hvor mye er én euro i amerikanske dollar?”, “Hva er den beste ruten til Fira Barcelona Gran Via?”, “Er det et apotek i nærheten?”, er alle spørsmål jeg gjerne vil få svar på uten å måtte trekke ta ut telefonen fra lommen med glidelås, lås den opp og skriv deretter inn på Google manuelt for. I denne forbindelse er jeg helt for en enhet som Humane Ai Pin.