Hva du bør vite om Mistral AI: Selskapet bak den siste GPT-4-rivalen

0
26
Mistral Ai Le Chat Sabrina Ortiz/ZDNET

Nylig har du kanskje gått fra å aldri høre om Mistral AI til å se AI-oppstart over hele nyhetsstrømmen din. Det er fordi Mistral den siste uken annonserte et partnerskap med Microsoft, en integrasjon med Amazon Bedrock, og den ga til og med ut sine nyeste AI-modeller. 

Også: Hva er en AI-PC ? (Og bør du kjøpe en?)

Hvis du lurer på hva selskapet har å tilby og hvordan du kan dra nytte av modellene deres, fortsett å lese for svarene på disse spørsmålene og mer. 

Hva er Mistral AI?

< p>Mistral AI er en fransk oppstart av kunstig intelligens. Selskapet, som ble grunnlagt av tidligere Meta-ansatte Timothée Lacroix og Guillaume Lample, og tidligere DeepMind-forsker Arthur Mensch, er ganske nytt. Den ble lansert i april 2023. 

Hva tilbyr Mistral AI?

Mistral AI har utviklet og gitt ut flere AI-modeller for ulike brukerbehov, med både kommersielle og åpne modeller.&nbsp ;

Dens åpne AI-modeller, som er tilgjengelig gratis med en fullt tillatende lisens, inkluderer dens originale Mistral 7B transformatormodell, dens mindre originale modell flytende på engelsk med et 8K innholdsvindu, og den mest kapable åpne modellen, Mixtral 8x7B med en 32K kontekst vinduet flyter engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk, kode, ifølge nettstedet. 

Også: De beste AI-chatbotene

De kommersielle modellene Mistral Small, Mistral Embed og Mistral Large, som nettopp ble lagt til denne uken, tjener forskjellige formål, varierer i kostnader og arbeidsbelastningsevner. Mistral Small og Mistral Large snakker flytende engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk og kode og har et kontekstvindu på 32K-tokens. Mistral Embed er bare tilgjengelig på engelsk foreløpig og er designet for å trekke ut representasjon av tekstutdrag.

Denne uken avduket Mistral også Le Chat, chatboten som er tilgjengelig gratis i beta. Chatboten kan bruke Mistral Large, Mistral Small eller Mistral Next, en prototypemodell som brukere kan veksle mellom. Mistral AI advarer om at den ikke har tilgang til internett. Alt du trenger å gjøre for å få tilgang til det er å registrere deg for betaversjonen.

Hvordan får jeg tilgang til Mistral AIs tilbud?

Du kan få tilgang til Mistral AIs åpne og optimaliserte modeller via nettsiden. Det er verdt å merke seg at disse modellene er rettet mot utviklere siden de er ment å integreres i å bygge dine egne AI-applikasjoner. Så til tross for det avanserte ferdighetssettet, hvis du håper å få tilgang til et AI-verktøy som ChatGPT, er disse modellene ikke for deg. I stedet for, sammenlignet med OpenAIs tilbud, vil det tilsvare tilgang til API-ene. 

Også: Utover programmering: AI skaper en ny generasjon jobbroller

Mistral AI lanserte imidlertid nylig sin egen AI-chatbot i beta — Le Chat. Chatboten fungerer omtrent som ChatGPT, og fungerer som en samtaleassistent som kan gi nyttige svar på mange forskjellige spørsmål. Et særtrekk ved chatboten er at den er flerspråklig og i stand til å forstå forskjellige språk, inkludert engelsk, fransk, spansk, tysk og italiensk, noe som gjør den mer tilgjengelig for et bredere publikum. 

Hvordan er Mistral AIs modeller sammenlignet med OpenAIs og andre konkurrenter?

Mandag avduket Mistral sin nyeste, mest dyktige flaggskipsmodell for tekstgenerering, Mistral Large. Da Mistral AI presenterte modellen, sa Mistral at den presterte nesten like bra som GPT-4 på flere benchmarks, og foran andre ledende språkmodeller som Claude 2, Gemini Pro, GPT 3.5 og LLamA 2 70B, som vist på bildet nedenfor. 

Mistral Large Mistral AI

Mistral Large snakker flytende engelsk, fransk, spansk, tysk og italiensk, mens GPT-4 bare kan forstå engelsk, en annen faktor som skiller den og gjør den til en sterk konkurrent mot OpenAIs mest kapable modell, som til nå har vært generelt ubeseiret.  

Hvem har Mistral AI partnerskap med?

Microsoft annonserte nylig et flerårig samarbeid med Mistral AI. I kunngjøringen avslørte ikke Microsoft hvor mye penger partnerskapet dreide seg om. Bloomberg rapporterte imidlertid at Microsoft avslørte investeringen beløp seg til 16,3 millioner dollar. Denne investeringen er spesielt bemerkelsesverdig fordi Microsoft også har investert en stor sum penger i OpenAI, angivelig 10 milliarder dollar over flere år. 

Også: Hvordan renessanseteknologer forbinder prikkene mellom AI og business

Selv om det ikke er et partnerskap, er det verdt å fremheve at Amazon annonserte Mistral 7B og Mixtral 8x7B vil snart være tilgjengelig på Amazon Bedrock.