Hvordan dele posisjonen din med noen i MacOS – og hvorfor du ønsker det

0
11
16-716th Perez-Simons Media/Getty Images

Når du er på farten, og du vil dele posisjonen din med noen, bruker du sannsynligvis mobilenheten som standard, som er en enkel metode for å gjøre det. Men hva om, uansett grunn, den eneste enheten du har til disposisjon er en MacBook eller iMac? Det kan høres ut som en merkelig måte å dele posisjonen din på, men det er alltid godt å vite at alternativet er tilgjengelig. Kanskje mobilbatteriet ditt er tomt og du er koblet til et trådløst nettverk et sted, og du vil fortelle noen hvor du er.

Også: Slik oppdaterer du apper i MacOS: To alternativer< /strong>

Du kan gjøre det, og det er ganske enkelt.

Før vi går inn på hvordan dette gjøres, vil jeg gi et råd.

Vær forsiktig når du deler posisjonen din. I en tid hvor folks identiteter blir stjålet, phishing-angrep er utbredt, og samfunnet for øvrig ikke er akkurat så pålitelig som det en gang var, bør du alltid være veldig forsiktig, ikke bare med hvem du deler posisjonen din med, men hvor og når. Og når du har delt posisjonen din, sørg for å slå av tjenesten når du ikke lenger trenger den. Det bør plasseres nær toppen av listen over “ting du bør huske for å holde deg trygg.” 

Med advarselen ute av veien, la meg vise deg to forskjellige måter å dele posisjonen din på MacOS.

Slik deler du posisjonen din fra “Finn min”

Dette trenger du: For å gjøre dette trenger du en MacOS-enhet (MacBook Pro, MacBook Air eller iMac ) og det er det. Jeg vil på det sterkeste anbefale at du sørger for at enheten er oppdatert fordi du vil ha de nyeste sikkerhetsoppdateringene på systemet ditt (igjen, for sikkerhets skyld). 

1. Åpne Finn min

Klikk på Launchpad-ikonet på dokken og skriv Finn i søkefeltet for å vise ikonet for Finn min. Klikk på det ikonet for å åpne appen.

2. Åpne «Meg»-informasjonspopupen

Når Find My åpnes, vil du se et mål på kartet med «Meg» og byen din nær sentrum. Til høyre for Meg vil du se en sirklet “i”. Klikk på i for å vise “Meg”-popup-vinduet. 

Finn min "meg"-pop-up.

Merlig nok eier jeg ikke engang en iPad, så hvorfor min iMac vises som en iPad, jeg aner ikke.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Også: De beste og nyeste Mac-ene sammenlignet

3. Begynn å dele

Finn Del min posisjon på/av-bryteren og klikk på den for å aktivere delingstjenesten. Når du har gjort det, vil du se adressen din i posisjonsområdet. Eller, hvis du har knyttet den adressen til et sted som Hjem, Arbeid, Skole, Treningsstudio eller en egendefinert etikett, vil den vises.

På dette tidspunktet er posisjonen din delt, og kontaktene dine vil enkelt kunne finne deg. 

Når du ikke lenger trenger å dele posisjonen din, sørg for å slå av tjenesten.

Hvordan dele posisjonen din fra Meldinger

Du kan også dele posisjonen din med en bestemt kontakt i Meldinger. Slik gjør du det.

1. Åpne meldinger

Det første du må gjøre er å åpne Meldinger-appen og finne kontakten du vil dele posisjonen din med.

2. Åpne popup-vinduet Kontaktinformasjon

I øvre høyre hjørne av meldingsvinduet vil du se “i” som er omringet. Klikk på det ikonet for å åpne informasjonspopupen for den kontakten.

Popup-vinduet Kontaktinformasjon i meldinger.

Du kan også sende din nåværende posisjon til kontakten, men ved å bruke Del gir du flere alternativer.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

3. Del posisjonen din

Fra informasjonspopup-vinduet klikker du på Del min posisjon, og fra rullegardinmenyen som vises, velger du tidsrammen for deling (1 time, slutt på dagen eller på ubestemt tid). Dette vil bare dele denne informasjonen med den kontakten.

Rullegardinmenyen Del min plassering.

Jeg vil anbefale å bare bruke de to første alternativene, slik at du kan ha noen antydning av personvern.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Jeg vil anbefale å dele posisjonen din via den andre metoden fordi den begrenser hvem som kan se hvor du er. Hvis du trenger å dele posisjonen din med en gruppe, oppretter du en gruppechat og følger de samme instruksjonene ovenfor.

Også: Hvordan optimalisere lagring på MacOS-enheten din

Vær alltid en viss forsiktighet når du deler posisjonen din. Du vil ikke at en tilfeldig person (eller stalker) skal finne ut hvor du er og deretter dukke opp (tilsynelatende) helt ut av det blå.