De beste dronene i 2024: Ekspert testet og anmeldt

0
20

Droner er fantastiske. Jeg kan kjøpe et flyvende, stabilisert 4K-kamera som sklir ned i lommen min for noen hundre dollar. Dette er en teknologi som var drømmen for noen år siden. Men nå, takket være selskaper som DJI og Autel, har drømmer blitt til virkelighet. 

Også: De beste overvåkingsdronene

Hva er den beste dronen akkurat nå?

Jeg har flydd droner i over et tiår, og i løpet av den tiden har jeg fløyet dusinvis av forskjellige droner i utallige timer. Store droner, små droner og alt i mellom. Jeg har fløyet mange droner! Jeg flyr droner både for fritidsbruk og kommersielt, og jeg har fløyet dem dag og natt på noen av de vakreste stedene over hele verden.

Mitt beste valg for den beste generelle dronen er DJI Mavic 3 Pro på grunn av ultrahøydefinisjonsopptak, utmerket bildefrekvens og langvarig batteri. Denne dronen, i de riktige hendene, kan ta filmisk video og levende bilder med sine tre kameraer. Dens avanserte flysikkerhetsfunksjoner reduserer risikoen for å miste dronen dramatisk, og batterilevetiden gjør at du aldri går glipp av skuddet du er ute etter.

Men jeg har også inkludert andre toppdroner som du kan vurdere basert på ZDNETs forskning og min egen personlige erfaring, varierende i både størrelse, vekt og pris.  

De beste dronene i 2024

DJI Mavic 3 Pro

Beste drone totalt sett

< img src="https://www.zdnet.com/article/" width="640" height="360" fetchpriority="low" alt="Mavic 3 Pro drone" height="0" width="0" title="De beste dronene i 2024: Ekspert testet og gjennomgått" /> Katherine Betteridge/ZDNET

Pros & Ulemper ProsFantastisk kamerasystem Kraftig drone som er stabil i sterk vind God batterilevetid (selv om den ikke er så god som annonsert) Ideles Dyrt En stor drone som ikke er i lommene Krever RC Pro-kontrolleren for den beste opplevelsen Flere detaljer

DJI Mavic 3 Pro tekniske spesifikasjoner: Kamera: 1/1,3-tommers CMOS, 70 mm tilsvarende, 3x optisk zoom, f/2.8, 48 MP og et 1/2-tommers CMOS Tele-kamera 166 mm tilsvarende, 7x optisk zoom, 28x hybridzoom, f/3.4, 12 MP | Video: 4K/60fps | Maksimal flytid: 43 minutter | Sendringsavstand: opptil 15 km

Dette er DJIs flaggskip for forbruker-/prosumerdrone. Den er stor, den er slem, den bråker, den har tre kameraer og er den perfekte dronen for å få jobben gjort. Hvis forholdene lar deg fly en drone, vil Mavic 3 Pro levere.

Les anmeldelsen: DJI Mavic 3 Pro

Mavic 3 Pro har en 1/1,3-tommers CMOS-sensor, 3x optisk zoom, og er i stand til 48MP/12MP-bilder, 4K/60fps-video og støtter den nye D-log M. 

I tillegg støtter vidvinkelkameraet nå også den nye 10-biters D-Log M fargemodus, som lar sensoren fange opptil én milliard farger. Dette gjør ikke bare kameraet bedre til å fange vanskelige scener som soloppganger og solnedganger, men det gjør det også lettere å behandle videoen som er tatt.

Når det gjelder droner som du kan pakke bort og bære i en bag, er dette den mest stabile, mest kapable og kraftigste dronen jeg har fløyet. Ja, som med alle droner krever det litt tilvenning, og det tar tid å forstå styrkene og svakhetene til de tre kameraene. Men når du først mestrer denne dronen, har du en utrolig kraftig plattform for å ta unike foto- og videobilder.

Brukere gjengir også følelsene mine om denne dronen. Over på Amazon ga 84 % av de som vurderte den fem stjerner, med anmeldelser fulle av ros for denne dronens kinoeffekt og kraftige funksjoner.

Se nå på AmazonView nå på Best BuySe nå på Crutchfield flere kjøpsvalg

DJI Mini 4 Pro

Beste drone for spirende profesjonelle

DJI Mini 4 Pro DJI/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Lite og lett Utmerket 4K-kamera Virkelig lett å fly Stille Allround-sensorer Ideleger Dyrt sammenlignet med Mini 3 Valgfri DJI RC smartkontroller øker prisen Blir varm når den er på men not in flight Flere detaljer

DJI Mini 4 Pro tekniske spesifikasjoner: Kamera: 1/1,3-tommers 24 mm vidvinkelkamera | Video: 4K 100fps maks videoopptak | Maksimal flytid: 34 minutter | Sendringsavstand: 20 km

Dette er en oppgradert versjon av Mini 3 Pro, med et redesignet chassis, oppgradert kamera og tillegg av sensorer for å unngå hindringer i alle retninger.

Les anmeldelsen: DJI Mini 3 Pro

Kategorien under 250g er viktig i noen territorier fordi den faller inn i et område hvor det er færre reguleringshodepine. Dette er en stor sak på steder som Europa, mindre så på steder som USA. Det er også en av de mest stillegående dronene jeg har hatt, så hvis du er ute etter å ikke tiltrekke deg oppmerksomhet, er dette dronen for deg.

Når det er sagt, er Mini 4 Pro en veldig kapabel drone som du kan stikke ned i en lomme og ta med deg på eventyr. Det er ikke noe du kan gjøre med Mavic 3 Pro!

Brukeranmeldelser for denne dronen på Amazon og Reddit berømmer dens utmerkede bildekvalitet, hvor lett den er å fly, ytelsen og kvaliteten. Dette er en drone med høy rangering.

Se nå på Amazon

DJI Air 3

Beste mellomtonedrone

DJI Air 3 drone. Katherine Betteridge/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Omnidireksjonelle sensorer for unngåelse av hindringer Doble kameraer Eksepsjonell kamerakvalitet Flott flytid Ideles Ganske stor drone, definitivt ikke noe som passer inn i en lomme Ikke billig Flere detaljer

Tekniske spesifikasjoner for DJI Air 3: Kamera:1/1,3 tommer CMOS, 48 megapiksler, 1-3x digital zoom og 1/1,3 tommer CMOS, 48 megapiksler, 3-9x digital zoom | Video: 4K: 3840 × 2160@24/25/30/48/50/60/100 fps | Maksimal flytid: 46 minutter | Sendringsavstand: 20 km

For de som leter etter en drone på entusiastnivå med prosumer-funksjoner, trenger du ikke se lenger enn til Air 3. 

Hvis du er en nåværende Air 2S-eier og trenger å komme nærmere motivene dine, vil det medium telefotokameraet levere akkurat det på en plattform som ellers vil føles ganske kjent for deg, noe som kan gjøre dette til den perfekte oppgraderingen. Hvis du kommer fra en DJI Mini-drone, vil dette åpne opp en verden av muligheter for deg til å være enda mer kreativ på himmelen.

Les anmeldelsen:  Hands-on med DJI Air 3: Den perfekte allsidige dronen

Omnidireksjonell hindringsføling er en funksjon som kan bidra til å redde dronen din fra skade eller ødeleggelse. Selv om jeg aldri ville stole på disse sensorene, og alltid holde et øye med hvor dronen er og dens omgivelser, er det en super hendig funksjon som gjør det tryggere å fly. 

Reviewers of the Air 3 på Reddit og Amazon kommenterer hvor enkelt dette er å fly og hvor mye trygghet sensorene for unngåelse av hindringer gir operatøren, og berømmer ytelsen, bildekvaliteten og verdien for pengene.

Se nå på Amazon

DJI Mini 3

Beste budsjettdrone

En DJI Mini 3-drone med en kontroller med en skjerm under DJI/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Liten og lett Konkurransedyktig pris Fantastisk kamera Lett å fly IdelesLett konstruksjon gjør det til et dårlig valg under vindfulle forhold Sensorer for å unngå hindringer Flere detaljer

DJI Mini 3 tekniske spesifikasjoner: Kamera: 1/1,3-tommers CMOS, 12 megapiksler | Video: 4K (3840×2160)@24/25/30 fps | Maks flytid: 38 minutter med Intelligent Flight Battery/51 minutter med Intelligent Flight Battery Plus | Sendingsavstand: 10 km

DJI Mini 3 er et flygende, stabilisert 4K/12-megapiksel kamera med en teoretisk rekkevidde på 10 km (langt utover det du noen gang burde ta den), og en nominell flytid på 38 minutter med det medfølgende batteriet.

< p>Standardsettet kommer med DJI RC-N1-kontrolleren uten skjerm (du bruker smarttelefonen), men det er et alternativ for å oppgradere til DJI RC-kontrolleren som har en innebygd skjerm som legger til $140 til prisen.

Det er også et “Fly More Combo”-alternativ som legger til to ekstra 38-minutters intelligente flybatterier, en toveis ladehub, en skulderveske, reservepropeller og noen få andre deler.

< p>Denne dronen får strålende anmeldelser på Amazon for sin brukervennlighet, stabilitet under flyging, respons og kvaliteten på bildene og videoene den tar.

Se nå på AmazonSe nå på Crutchfield flere kjøpsalternativer

Hva er beste dronen?

DJI Mavic 3 Pro er ZDNETs toppvalg for sitt ultra-high definition-opptak, utmerket bildefrekvens og langvarig batteri. Den doble kameraserien er flott for både profesjonelle og nykommere innen flyfotografering, selv om den bratte læringskurven kan være vanskelig for noen nybegynnere. 

< td>

DJI Mavic 3 Pro

< strong>Drone

Pris

Hinder > unngåelse

Kameraoppløsning

$2 999

Omnidireksjonell

5,1K 

DJI Mini 4 Pro

$1159

Omnidireksjonell

4K

DJI Air 3

$1100

Omnidireksjonell

4K-video

DJI Mini 3

$609

Ingen

4K

*Lavest pris i skrivende stund. Vær oppmerksom på at prisene kan variere basert på forhandler og tilgjengelige kampanjer, salg eller rabatter.

Hvilken er den rette dronen for deg?

Enten du er interessert i flyfotografering som en hobby eller en profesjonell fotograf eller videograf som ønsker å legge til noe nytt til listen over tjenester, er droner en fin måte å utvide ferdighetene dine på. For å hjelpe deg med å avgjøre hvilken drone som passer best for deg og din livsstil, brukstilfelle eller hva du har, bør du vurdere følgende:

< td>

DJI Mavic 3 Pro

Velg denne dronen…

Hvis du vil…

Den beste prosumer/consumer drone tilgjengelig. Den har også et vidvinkelkamera som støtter den nye 10-biters D-Log M-fargemodusen, slik at sensoren kan fange opptil én milliard farger.

DJI Mini 4 Pro

En avansert drone som er superbærbar, eller den beste sub-250g dronen som er tilgjengelig. Det er en meget kapabel drone som du kan skli ned i lommen og ta med deg på eventyr.

DJI Air 3

< /td>

En meget dyktig allrounder som er rimeligere enn Mavic 3 Pro. Dette er en drone på entusiastnivå med prosumer-funksjoner

DJI Mini 3

En budsjettdrone som ikke går på akkord med kamerakvaliteten. Den har en nominell flytid på 38 minutter med det medfølgende batteriet.

Faktorer du bør vurdere når du velger en drone

Her er noen faktorer jeg foreslår at du vurderer når du velger en drone:

Formål: Forstå hvorfor du trenger dronen. Ulike droner er utformet for ulike formål, inkludert flyfotografering, videografi, racing, overvåking eller bare rekreasjonsflyging.

Kamerakvalitet: Hvis du er interessert i fotografering eller video, er kvaliteten på innebygd kamera er avgjørende. Se på oppløsningen, bildefrekvensen og om kameraet tilbyr funksjoner som gimbal-stabilisering for jevnere bilder.

Enkel bruk: Tenk på hvor lett dronen er å fly, spesielt hvis du er nybegynner. Mange droner kommer med funksjoner som automatisk start og landing, retur til hjem og unngåelse av hindringer, for å gjøre det tryggere å fly med dronen og  enklere.

Størrelse og bærbarhet: Hvis du planlegger å reise med dronen, bør du vurdere størrelsen og vekten. De fleste forbrukerdroner er designet for å være bærbare, med sammenleggbare armer for enkel transport, men kan variere i vekt fra under 250 gram til nærmere ett kilogram.

Forskrifter og begrensninger: Vær oppmerksom på lokale lover og forskrifter angående droneflyging i ditt område. Noen steder krever at droner er registrert, og det kan være begrensninger på hvor du kan fly.

Pris: Droner som er oppført her kan variere fra noen få hundre dollar til flere tusen dollar. Bestem budsjettet ditt og hvilke funksjoner som er viktigst for deg innenfor dette budsjettet.

Hvordan valgte vi disse dronene?

Jeg er en lisensiert og forsikret droneoperatør, og i stedet for å bruke litt tid på å gjennomgå disse dronene, har jeg lagt ned mange titalls timer på å fly disse dronene, både for å teste, fly for moro skyld og utføre kommersielt arbeid.&nbsp ;

Kamerakvalitet: Det meste av bruk er å fly en drone for å få litt utgang, enten det er bilder av potensielle skader på et tak, eller kinoeffekter for et videoprosjekt. Kvaliteten på fangsten betyr mye.Enkel å fly: Jeg er en kompetent dronepilot med mye erfaring, og en ting erfaringen har lært meg er å se forskjellen mellom en drone som er trygg og enkel å fly og en den gjør for å gå inn i en vegg, et tre eller av og aldri bli sett igjen! Jeg liker å få noen gode timer med en drone før jeg skriver en anmeldelse eller anbefaler den.Holdbarhet: Jeg har satt disse dronene i gang i mange land rundt om i verden, og flyr dem i kaldt vær, vindvær, og inn i munningen til aktive vulkaner. Jeg vet hva de er i stand til, og disse dronene vil levere kvalitetsbilder og video under selv de tøffeste forhold.Unngåelse av hindringer:I tillegg til å teste kamera- og flyegenskapene, har jeg brukt mye tid på å teste hindringerunngåelsessensorene. Selv om jeg ikke tror at noen droneoperatører bør stole på disse for daglig bruk, er de en praktisk sikkerhetsfunksjon i tilfelle ting skulle gå galt, og som sådan liker jeg å teste disse funksjonene.Batteritid : Er flytidsspesifikasjonene oppgitt av produsentene i nærheten av det du forventer i den virkelige verden?Pris: Jeg vurderte forskjellige DJI-dronemodeller til forskjellige prisklasser som vil være mer budsjettvennlige eller mer avanserte/entusiast, avhengig av ferdighetsnivået ditt og hva du ser etter. 

Er droner enkle å fly?

Ja! Moderne droner er veldig enkle å fly.

Det betyr ikke at det ikke er en læringskurve, og jeg anbefaler på det sterkeste å bruke tid på å lære å fly – velg et stort, vidåpent område som en park eller strand slik at du kan venne deg til det dronen din er i stand til å levere.

Er sensorene på dronene idiotsikre?

Nei. 

Selv om de er flinke og kan gjøre ting som å unngå mennesker og trær og slike ting, kan de bli lurt av ting som grener, kraftledninger og telefonledninger.

Sensorer for unngåelse av hindringer er en sikkerhetsfunksjon, ikke noe du bør stole på hele tiden. 

Kan du fly droner i regnet?

Nei!

Droner er ikke vurdert som vanntette , og regn – og til og med tåke – kan skade den delikate elektronikken i dronen. Selv om du vil se videoer på YouTube av folk som flyr i regn og snø, anbefaler jeg det ikke .

Finnes det alternative droner verdt å vurdere?

Mens DJI er den største navn i forbrukerdroner, er det andre aktører. Et annet merke det er verdt å holde øye med er Autel. Jeg har testet noen av disse dronene fra Autel, og selv om jeg ikke har lagt så mange timer i dem som jeg har gjort med deres DJI-motstykker, er det én modell verdt å vurdere. Dessuten er det noen få andre droner som er verdt å se nærmere på. 

Se på AmazonView på Amazon