Møt Copilot for Finance, Microsofts nyeste AI-chatbot – her er hvordan du forhåndsviser den

0
19
Nikada/Getty Images

Som en del av sin pågående kampanje for å integrere generativ kunstig intelligens i alt, kunngjorde Microsoft torsdag den offentlige forhåndsvisningen av Copilot for Finance, et verktøy som er ment å hjelpe de på finanskontoret med å utføre oppgaver som å analysere variasjoner i salg, øke hastigheten på innsamlinger og spore opp manglende fakturaer. 

“Sekstito prosent av finanspersonell sier at de sitter fast i slitet med dataregistrering og gjennomgangssykluser,” bemerket Charles Lamanna, Microsofts sjefsdirektør for forretningsapplikasjoner og plattformer, i et blogginnlegg som kunngjorde programvaren. “Copilot for Finance kan hjelpe til med å frigjøre tid for økonomi til å spille en mer strategisk rolle i å levere råd og innsikt til virksomheten ved å strømlinjeforme økonomiske oppgaver, automatisere arbeidsflyter og gi innsikt i arbeidsflyten.”

Også: Microsoft lanserer to nye Copilots, og legger til AI-veiledning for service og salg

Copilot for Finance, bemerket selskapet, håndterer ting som f.eks. avviksanalyse i salg. Programmet dukker opp et naturlig språkoppsummering av hvor faktisk salg kan falle under forventet salg, med en indikasjon på årsaken til avviket. 

Programmet vil “raskt utføre en variansanalyse i Excel ved å bruke naturlig språkforespørsler for å gjennomgå datasett for anomalier, risikoer og uovertrufne verdier,” ifølge blogginnlegget. “Denne typen analyse hjelper finans med å gi strategisk innsikt til bedriftsledere om hvor de møter, overskrider eller kommer kortere enn planlagte økonomiske utfall og hvorfor.”

Ved å bruke foreslåtte forespørsler – for eksempel “hjelp meg å forstå prognose til faktiske variansdata” – programmet kan lages for å trekke data direkte fra ERP- og finanssystemposter og analysere kildene.  

pilot-finance-screenshot-2024-02-29-140243 Microsoft

I en ledsagerblogg, beskriver Microsofts sjef for forretningsapplikasjonsmarkedsføring, Emily He, programmets evner: “[Copilot for Finance kan] strømlinjeforme revisjoner ved å trekke og avstemme data med en enkel forespørsel, revolusjonere innsamlinger ved å automatisere kommunikasjon og betalingsplaner, og akselerere finansiell rapportering ved å oppdage avvik med letthet.”

For eksempel trenger ikke en bedrifts debitorspesialist først å hente data fra et ERP-system og deretter legge dem inn i Excel, skriver He, de kan ganske enkelt spørre ved ledeteksten og Copiloten henter disse dataene. Det kan fremskynde en revisjon av kundefordringer for å finne manglende beløp. 

Den “potensielle tids- og kostnadsbesparelsen er betydelig” ved slike operasjoner, skriver He.

Dessuten: Microsofts GitHub Copilot forfølger den absolutte 'time to value' av AI i programmering

Finance-programmet er den siste delen i Microsofts spredning av generativ AI i det siste året, inkludert Microsoft 365 Copilot for produktivitetspakken og Dynamics 365 Copilot for ressursplanleggingsfunksjoner for bedrifter. Finance Copilot er innebygd i Microsoft 365 slik at den kan fungere med produktivitetsappene i suiten. 

Microsoft tilbyr en Copilot for Finance-demo her, og du kan registrere deg for den offentlige forhåndsvisningen her.

I november avduket Microsoft ytterligere to Copiloter, Copilot for Service og Copilot for Sales.

Microsoft har ikke offentliggjort prisene på Copilot for Finance. “Vi vil dele prisene for Copilot for Finance på GA senere i år,” sa Microsoft til ZDNET i en e-post.