Photoshop for musikk? Adobe avduker nye AI-verktøy for lyd

0
20
Lyd= Sean Gladwell/Getty Images

Adobes generative AI-verktøy, for eksempel generativ fyll, har forvandlet bilderedigeringsspillet. Nå prøver Adobe å gjøre det samme, men for lyd med en ny AI-lydredigeringsplattform. 

På onsdag avduket Adobe Research Team Project Music GenAI Control, en generativ generativ AI-musikkgenerasjon i tidlig stadium. og redigeringsverktøy som lar brukere generere musikk fra tekstmeldinger, med AI som fungerer som medskaper av musikk. 

Også: De beste AI-bildegeneratorene

Som med andre tekst-til-musikk-generatorer, vil Project Music GenAI Control gjøre det mulig for brukere å skrive inn en enkel tekstmelding som “kraftig rock”, “glad dans”, “intens hip hop” eller en referansemelodi for å få en ny musikk sporutgang i løpet av sekunder. 

Det største høydepunktet i Adobes oppfatning er imidlertid at brukere kan justere sporet for elementer som intensitet, tempo, struktur, repeterende mønstre og mer, direkte i arbeidsflyten, som vist i videoen nedenfor. 

I tillegg kan brukere be plattformen om å sløyfe lyden, tone den ut eller utvide et spor, noe som er spesielt ideelt for videoskapere som ofte sliter med å finne et spor som dekker lengden og behovene til videoen deres.  

“En av de spennende tingene med disse nye verktøyene er at de ikke bare handler om å generere lyd – de tar det til Photoshop-nivået ved å gi reklamer den samme typen dyp kontroll å forme, justere og redigere lyden deres, sier Nicholas Bryan, seniorforsker ved Adobe Research. “Det er en slags pikselnivåkontroll for musikk,”

Også: Jeg prøvde Copilot Notebook: Microsofts nye AI-verktøy tilbyr to nyttige spørsmålsfunksjoner

Adobe Research utvikler fortsatt Project Music GenAI Control i samarbeid med kolleger ved University of California, San Diego, og som et resultat er verktøyet ikke generelt tilgjengelig for publikum ennå. Men hvis du vil prøve et musikkgenereringsverktøy for deg selv, er det noen verktøy du kan teste nå, for eksempel MusicFX av Google og Stable Audio av Stability AI.