Beste dingser jeg så på MWC 2024: Smarte ringer, konsepttelefoner, gjennomsiktige bærbare datamaskiner

0
31
Person som holder opp Xiaomi Mi 14 Ultra med fotograferingssett Kerry Wan/ZDNET

Vi er på siste del av årets Mobile World Congress, med omtrent hver briefing planlagt, presentert keynote og live demo levert. (Obligatorisk, tapas spist.)

Også: De beste MWC-produktene kommer til USA i år

Enten du har fulgt med på det ukelange arrangementet eller bare har fulgt med, se under gardinoppropet mitt over de aller beste dingsene og dingsene på årets Barcelona-messe, fra wearables til bærbare datamaskiner til smarttelefoner, og selvfølgelig mye av konsepter.

Jeg har også listet opp mine hederlige omtaler (og en showstopper-pris) fordi det store volumet av kvalitetsprodukter fra merkevarer over hele verden i år var så forbløffende.

Beste telefon: Honor Magic 6 Pro

Honor Magic 6 Pro Kerry Wan/ZDNET

Av alle telefonene jeg la hendene på denne uken, var det ingen enhet som gjorde større inntrykk enn Honors Magic 6 Pro. Utover flaggskipet Qualcomm Snapdragon-prosessor, 12 GB RAM/512 GB lagringskonfigurasjon, 5 600 mAh batteri og Dynamic Island-lignende “Magic Capsule”-grensesnitt som forvandler bakgrunnsapplikasjoner (timer, musikkspiller, stemmeopptaker, etc.) til hullkameraet , Honor har integrert noen av de mest nyttige AI-funksjonene jeg har sett fra alle telefonprodusenter de siste 12 månedene.

Også: Jeg prøvde en rullbar telefon for første gang, og den gjorde enda min sammenleggbare føles utdatert

“Magic Portal” er blant de fremtredende, og fungerer som en intelligent assistent som anbefaler apper og opplevelser basert på hva du fremhever på skjermen, inkludert Google Maps for når du velger en adresse eller kalenderappen når du velger en kommende hendelse i en tekstsamtale . Motion Sensing Capture er min personlige favoritt, og utnytter AI til å ta stillbilder av motiver i rask bevegelse. Jeg demonstrerte funksjonen med en basketballspiller på MWC, og resultatene var sjokkerende skarpe.

Æderlige omtaler

Xiaomi 14 Ultra: En annen stor aktør på det globale markedet, Xiaomis 14 Ultra er en av få flaggskiptelefoner som omfavner den mindre, men mer komfortable 6,3-tommers skjermstørrelsen, og jeg er her for det. Det nye fotograferingssettet, som gir deg mer manuell kontroll over kameraet, er det beste mobiltilbehøret jeg så på MWC.Energizer Hard Case P28K: 28 000 mAh. Trenger jeg å si mer? Energizers kommende utgivelse er muligens den lengstvarige telefonen i verden, med en forventet varighet på én uke.Porsche Design Honor Magic V2 RSR: Den kanskje dyreste telefonen jeg testet denne uken på MWC var Honor's Magic V2 RSR, som har et industrielt design inspirert av Porsches 911 RSR. Det er også den tynneste sammenleggbare telefonen jeg har brukt til dags dato. 

Beste brukbare: OnePlus Watch 2

OnePlus Watch 2 Matthew Miller/ZDNET

Oppfølgeren til en av de lavest rangerte smartklokkene vi har anmeldt på ZDNET er en innløsningsbue på alle måter, og tilbyr det beste av hva forgjengeren gjorde mens de gjorde unna feilene. Faktisk er batterilevetiden og effektiviteten til den nyeste OnePlus Watch, som min kollega Matthew Miller bemerket i sin anmeldelse denne uken, blant de beste vi har testet, og når så langt som 100 timer med en enkelt lading. 

Dessuten: En annen stor telefonprodusent slutter seg offisielt til smartring-kappløpet, og det er ikke Apple

Det skyldes i stor grad en ny hybrid OS-arkitektur, med OnePlus Watch 2 som utnytter sin ekte- Time Operating System (RTOS) for grunnleggende oppgaver som å telle skritt og spore tid, mens du bytter til Googles Wear OS 4 for mer anstrengende oppgaver. Til $299 er Watch 2 langt fra perfekt; Jeg er enig med Miller i at 47 mm-størrelsen ikke er den mest inkluderende, og fraværet av EKG-avlesning, kvinnehelsesporing og andre funksjoner vil merkes av mer krevende brukere.

Hederlige omtaler

Samsung Galaxy Ring: Muligens den første sanne konkurrenten til Oura-ringen har endelig blitt avduket. Og hvis Samsung kan tilby til og med en brøkdel av Ouras funksjonssett, kan dets eksisterende økosystem og forhøyede design akkurat være nok for markedssuksess.Tecno Pocket Go: Tecnos Pocket Go er en første i sitt slag, en duett av XR-briller og en håndholdt Windows-PC. Sammen har dere en av de mest bærbare måtene å spille (eller få jobb gjort) der plassen er begrenset.

Beste bærbare datamaskin: Lenovo ThinkPad T14 Gen 5

Xreal Air 2 Ultra Kerry Wan/ZDNET

Lenovos ThinkPad T-serie har aldri handlet om glitter og glamour, men årets modell har fått bemerkelsesverdige oppgraderinger både eksternt og internt. På utsiden omgir den aluminiumsdekkede Lenovos kommunikasjonsbar, som rommer webkameraet og Windows Hello-sensorer for ansiktsgjenkjenning. Denne designen bidrar til slankere rammer og et praktisk berøringspunkt når du løfter lokket åpent.

Også: Denne Harvard-oppstarten kan snart være ansvarlig for telefonens mest brukte sikkerhetsfunksjon

Mer imponerende er at ThinkPad T14 Gen 5 er utstyrt med Intels Core Ultra-prosessor, opptil 64 GB RAM og 2 TB lagringsplass. Denne modellen er også mer brukerreparerbar enn noen gang, takket være Lenovos samarbeid med iFixit, som har utarbeidet spesielle reparasjonsveiledninger som gjør det mulig for brukere å bytte ut batterier, SSD-er, WWAN og mer når de passer.

Ære. nevner

Dell Latitude 7350 Avtakbar: Merkets for-business, 2-i-1 bærbar PC kan være den mest bemerkelsesverdige utgivelsen for bedriftskunder. Dells Surface Pro-konkurrent har den nyeste Intel Core Ultra-prosessoren, en skjerm med 2,8K oppløsning og alle sikkerhetsfunksjonene du kan forvente fra Latitude-serien.Samsung Galaxy Book4 360: Samsungs ultra-premium endelig kommer den bærbare datamaskinen til USA, med et 360-graders hengsel, en Intel Core Ultra 7, Nvidia GeForce RTX 4070 GPU og en design som er like elegant som fjorårets Book 3 Ultra.

Beste konsept: Lenovo Project Crystal

Lenovo AI PC Transparent laptop Kerry Wan/ZDNET

Konsepter var overalt på MWC, men Lenovos Project Crystal skilte seg ut fra mengden med sin gjennomsiktige mikro LED-skjerm og tastatur. Var dette på noens laptop-of-the-future bingokort? Sannsynligvis ikke, men Lenovo mener at den gjennomsiktige utformingen av skjermen egner seg til et bruksområde som de fleste lesere kanskje er ganske kjent med – multimodal AI-behandling.

Også: Jeg gikk praktisk med Lenovos gjennomsiktige bærbare datamaskin på MWC, og den er overraskende funksjonell

Ved å fange hva som er bak den bærbare datamaskinen med et bakkamera, kan den bærbare datamaskinen presentere digitale overlegg for ekstra kontekst, for eksempel hvilken type plante eller dyreart du ser på. Jeg er ikke helt overbevist om at en bærbar datamaskin er den mest praktiske formfaktoren for slike applikasjoner — Metas Ray-Ban smarte briller eller Rabbits R1 føles mer naturlig — men det er et fascinerende konsept som gjorde MWC desto mer interessant i år.< /p>

Æderlige omtaler

T-Mobile AI-telefonkonsept: Hva om telefonen din faktisk kunne booket deg en Uber i stedet for å hente de siste søkeresultatene når du blir spurt? Det er fremtiden T-Mobile ser for seg med sitt AI Phone-konsept, som erstatter installerte apper med en assistent som forhåpentligvis kan gjøre alt.
Motorola Adaptive Display Concept: Glem å prøve å erstatte smarttelefoner — Motorola ønsker å erstatte smartklokker med sitt Adaptive Display Concept. Jeg testet det bøybare håndsettet tidligere i uken, og tilfredsstillelsen av å forme en platetelefon til et armbånd var noe jeg hele tiden tenkte på (og fortsatt er).

Showstopper: Humane Ai Pin

Humane Ai Pin-demo ved MWC 2024 Kerry Wan/ZDNET

På MWC i år var ingen merke eller produkt mer forstyrrende enn Humane og dens laserstrålende Ai Pin. Jeg vandret forbi Qualcomm- og SK Telecom-standene flere ganger hver dag denne uken, og det var alltid en folkemengde med smarttelefoner og kameraer som pekte på det ene produktet som kanskje vil erstatte akkurat disse enhetene i fremtiden.

< strong>Også: Den mest slående demoen på MWC var fra et merke jeg ikke hadde forventet å se

Humane selger for tiden Ai Pin eksklusivt i USA, noe som gjør at alle trekkraft det er mottatt i Barcelona som mye mer av en erte. Uansett, å demonstrere en gadget som er så polariserende som Ai Pin kan være den beste beslutningen oppstarten har tatt ennå. Her er å håpe at det bærer det momentumet inn i en konkurransedyktig produktlanseringssesong denne våren.