Er Windows Update irriterende? Prøv disse 3 raske måtene å ta tilbake kontrollen

0
19
width= Oscar Wong/Getty Images

En klage på Windows er nær toppen av alles liste: oppdateringer. Det er for mange oppdateringer. De tar for lang tid å installere. Noen ganger mislykkes de på måter som forårsaker ytterligere problemer. Og de dukker alltid opp på det mest uleilige tidspunktet.

Det trenger imidlertid ikke være slik. Du kan overstyre Microsofts tidsplan for å sende oppdateringer til enheten din ved å gjøre tre ting.

Også: Den beste Windows-datamaskinen du kan kjøpe: Dell, Samsung, Lenovo og mer

Jeg skal snart forklare de tre tingene. Først, men litt bakgrunn om problemet.

I alle for tiden støttede versjoner av Windows, utgir Microsoft sikkerhetsrettinger som en del av sine månedlige kvalitetsoppdateringer, den andre tirsdagen i hver måned (populært kjent som Patch Tirsdag). De siste årene har selskapet utvidet omfanget av disse oppdateringene til også å inkludere nye funksjoner.

Månedlige oppdateringer er kumulative; selv på en maskin som har vært ute av drift i flere måneder, trenger du vanligvis bare installere én oppdatering for å utføre Windows-installasjonen. Ved å bruke standard Windows-innstillinger blir disse oppdateringene vanligvis lastet ned og installert innen 24 timer etter utgivelsen på Patch Tuesday.

Også: 11 Windows-pekeflatetriks som hjelper deg med å jobbe raskere og smartere

I de fleste tilfeller krever disse oppdateringene at datamaskinen startes på nytt – og det skjer automatisk, med mindre brukeren griper inn.

Og der er problemet. Som Murphys lov tilsier, kommer den automatiske omstarten alltid på et uheldig tidspunkt. Du kan miste ulagret arbeid, eller du kan finne på å brenne sakte mens du venter på at oppdateringen skal fullføres og gi deg tilbake PC-en, slik at du kan bli med på et Zoom-møte tidlig om morgenen som du allerede er sent ute til.

Selv etter installasjonen er det en liten, men ikke-null risiko for at oppdateringen vil utløse problemer som får PC-en til å krasje eller forstyrre normal drift av en kritisk app.

Så, hva skal jeg gjøre?

For det første kan du justere noen innstillinger for å sikre at du får rettferdig advarsel før en oppdatering planlegges å starte på nytt, som vist i illustrasjonen nedenfor. Du kan også definere dine aktive timer, et daglig vindu på opptil 18 timer der Windows ikke starter på nytt for å installere oppdateringer.

windows-update-advanced-options

Slå på dette alternativet for å få en advarsel når oppdateringer krever omstart.

Skjermbilde av Ed Bott /ZDNET

Men det er i beste fall små fartshumper som ikke løser det underliggende problemet med en potensielt upålitelig oppdatering som installeres automatisk. For å redusere risikoen anbefaler jeg at du setter din egen oppdateringsplan og ber Microsoft om å gå tilbake til den dagen du foretrekker. For å komme i gang må du først sørge for at du har installert alle tilgjengelige oppdateringer (og startet på nytt om nødvendig). Deretter gjør du følgende trinn.

Hvordan sette opp en rask løsning for Windows Update

1. Sett Windows Update på pause i fem uker

Gå til Innstillinger > Windows Update og velg Pause i 5 uker fra Pause oppdateringer menyen. Dette innebygde alternativet er tilgjengelig i alle Windows-utgaver. 

Ikke bekymre deg, du kommer ikke til å stoppe så lenge. Men denne innstillingen sikrer at Windows ikke prøver å laste ned og installere noen oppdateringer før du ber om det.

(Hvis du venter lenger enn fem uker, sier Windows Update “Tiden er ute!” og installerer alle tilgjengelige oppdateringer for å holde deg trygg.)

pause-windows-update-five-weeks

Hvis du velger alternativet for pause i fem uker, kan du håndtere oppdateringsoppgaver etter din egen månedsplan.< /p> Skjermbilde av Ed Bott/ZDNET

2. Velg dagen hver måned du vil installere oppdateringer

La oss si at du vil vente minst to uker etter Patch Tuesday, slik at andre kan få problemer med en oppdatering i stedet for å oppleve disse feilene selv. Smart! Du skal gjøre all oppdateringsaktiviteten den fjerde tirsdagen i måneden.

3. Lag en gjentatt kalenderpåminnelse om å gjøre oppdateringsoppgaver

I kalenderappen du bruker, sett opp en gjentakende månedlig begivenhet den fjerde tirsdagen i hver måned. Illustrasjonen (nedenfor) viser hvordan denne hendelsen ser ut i Google Kalender.

Lagre den påminnelsen og kom tilbake til jobb, komfortabelt at du ikke kommer til å bli plaget før den fjerde tirsdagen i måneden. Når den dagen kommer og du ser påminnelsen, vil du raskt se etter kjente problemer med de siste oppdateringene. Vent deretter på et passende tidspunkt den dagen, eller høyst en dag eller to senere, og utfør den månedens vedlikeholdsoppgaver. Gå til Innstillinger > Windows Update, klikk på Fortsett oppdateringer, og installer alle tilgjengelige oppdateringer. Start på nytt, sjekk på nytt for å sikre at det ikke er noen bortkommen oppdateringer som venter på å bli installert, og trykk deretter Sett oppdateringer på pause i 5 uker-knappen for å starte nedtellingsklokken igjen.

Ditt eneste ansvar hver måned er å være oppmerksom på når den påminnelsen utløses og umiddelbart ta vare på ventende oppdateringer.

Hvis du jobber med en enhet som kjører Windows Pro-utgaven og du er komfortabel med å rote med gruppepolicyinnstillinger , kan du sette opp ting slik at de månedlige kvalitetsoppdateringene automatisk blir utsatt. Men det er ikke nødvendig, og den månedlige kalenderpåminnelsen er alt du egentlig trenger.

windows-update-repeating-event

Bruk din foretrukne kalendertjeneste for å lage en gjentatt påminnelse om å utføre oppdateringsoppgaver.

Skjermbilde av Ed Bott/ZDNET