Jeg testet de beste Mint-alternativene, og dette er min nye favorittpengeapp

0
24

Richard Drury/Getty Images

ZDNet's Key Takeaways

Jeg sjekket ut Monarch Money, NerdWallet, Rocket Money, Quicken Simplifi og YNAB, og Monarch Money, til $99 i året, er mitt beste valg.  Fordeler: Enkelt å sette opp, med kraftige verktøy for å analysere økonomien din og bygge et budsjett. 
Udemper: Det dyreste personlige økonomiske programmet.< p>Jeg brukte Thanksgiving-uken min på å se på programmer for personlig økonomi, men siden Intuit bestemte seg for å begrave Mint — dets populære og gratis pengesporings- og budsjettprogram – hadde jeg ikke noe valg. Mint skulle slutte å virke 1. januar 2024. Intuit har siden utsatt Mints bortgang til 24. mars 2024, sannsynligvis fordi Mint-kunder har vært trege med å migrere.

Intuit foretrekker det hvis jeg flyttet Mint data til Credit Karma, men jeg kommer ikke til å gjøre det. Mens Credit Karma er flinke til å jobbe med kredittpoengene dine, er det ikke en budsjetteringsapplikasjon. Selv Intuit innrømmer, “Credit Karma tilbyr for øyeblikket ikke budsjettfunksjoner på samme måte som Mint har gjort tidligere.” 

Credit Karma kutter det rett og slett ikke for mine personlige økonomiske behov. Jeg er ikke alene. Mange andre liker heller ikke Credit Karma. 

Også: De beste budsjetteringsappene: Finn Mint-alternativet for deg

Med dyrebar liten tid til å flytte mine år med økonomiske data til en ny tjeneste, måtte jeg finne en passende erstatning. Alles økonomiske behov er forskjellige. I mitt tilfelle trengte jeg et program som kunne håndtere flere bank- og kredittkortkontoer, flere 401Ks og noen aksje- og eiendomsinvesteringer. 

Jeg så etter programvare som gjorde det enkelt å importere data fra flere kilder. Hvis du virkelig vil, kan du fortsatt taste inn dataene dine i et regneark. Og jeg kunne også fortsatt skrive sjekker for hånd. Men jeg har ikke tid, og jeg tviler på at du gjør det heller.

Så jeg så på Monarch Money, NerdWallet, Rocket Money, Quicken Simplifi og YNAB (You Need A Budget). Mitt beste valg? Monarch Money.

Monarch Money gir en økonomisk ramme for nullbasert budsjettering. Med denne tilnærmingen allokerer du hver krone du tjener til utgifter og sparing. Monarch er mer enn bare en budsjetteringsapp. Den gir alt du trenger for å administrere din personlige økonomi. 

Se på Monarch Money

Monarch Money gir et økonomisk rammeverk for nullbasert budsjettering. Med denne tilnærmingen allokerer du hver krone du tjener til utgifter og sparing. Monarch er mer enn bare en budsjetteringsapp. Den gir alt du trenger for å administrere din personlige økonomi. 

Det jeg liker best med Monarch Money

Programmet gjør det enkelt å begynne å koble sammen dine finansielle kontoer, inkludert kredittkort, sparing, lån og investeringer. Den gjør dette ved å bruke Plaid, en sikker tredjepartsplattform, for å få kontakt med finansinstitusjonene dine. Bortsett fra andre programmer — som NerdWallet — som også bruker Plaid, gjør Monarch den beste jobben med å jobbe med bankene og kredittkortene dine. 

Monarch gjør det også enkelt å importere Mint-dataene dine. På den måten vil du ikke miste dataene dine. Hvis du har problemer med å importere den, sjekk Monarch-Mint FAQ. Bare ikke vent for lenge. Når Mint stenger, er dataene dine borte for alltid. 

Også: Studenter kan få $25 flyreiser med et Amazon Prime-medlemskap

Monarch presenterer inntekter og utgifter tydelig, noe som gjør det enkelt å spore gjenværende budsjett. Jeg er ikke en emoji-fan, men bruken av dem her for forbruksunderkategorier er ikke bare sjarmerende, men også funksjonell, noe som muliggjør rask identifikasjon av forskjellige kategorier. 

En fin Monarch-funksjon er transaksjonssporingen. Trackeren lar deg kategorisere utgifter i brede kategorier, som mat og bespisning; underkategorier, som dagligvarer og restauranter; og spesifikke selgere, som Ingles Market og Five Points Diner. Denne detaljerte oversikten over forbruksvaner er en fremtredende funksjon. Appens automatiske kategorisering er både presis og tilpassbar, slik at brukerne kan angi regler for fremtidige transaksjoner basert på selgeren eller beløpet.

Dessuten: Hvem vil samarbeide med Apple Card nå, og hva betyr denne omveltningen for brukerne?

Monarch importerer også enkelt data fra bankkontoene dine, pensjonsfond, aksjekontoer og Kredittkort. Den gjorde den beste jobben av alle applikasjonene jeg så på ved automatisk import av data fra andre tjenester. 

Jeg liker også at Monarch prioriterer sparing. Du kan sette et økonomisk mål, for eksempel å spare til en boligforskuddsbetaling, og gi det en frist. Appen lager en dedikert spareseksjon på startskjermen. Bidrag til denne delen er bare mulig når utgiftene er lavere enn inntektene.

Det tilpassbare dashbordet gir en oversikt over din økonomiske situasjon, med widgets for å sammenligne månedlige utgifter, se nylige transaksjoner, overvåke investeringer og spore sparemål .

Også: 6 måter å bruke mindre på TV-strømming uten å miste programmene du elsker

En annen fin funksjon er Monarchs rådseksjon. Her staver Monarch ut trinnene du trenger for å administrere pengene dine i det lange løp. Dette inkluderer hvordan du vurderer kontantstrømmen din, hvordan du setter opp eiendomsdokumenter og hva du skal se etter i livsforsikring. 

Applikasjonen støtter også delt budsjettering, noe som gjør den egnet for par eller familier. Det er enkelt å legge til en annen person til budsjettplattformen. Jeg var i stand til å legge til partneren min på dashbordet uten problemer.

Jeg har nå brukt Monarch Money i fire måneder. Med et ord, det er “flott.”  Den gjør alt jeg trenger den for å gjøre og gjør det mye enklere å administrere pengene mine. 

Monarch er bedre enn Mint noen gang var. Mint ville konsekvent ha problemer med å importere data fra flere av kontoene mine. Hver eller annen måned må jeg koble kontoene mine til Mint på nytt. De samme kontoene forblir koblet sammen i Monarch.

Hvordan bruke Monarch Money

Det er enkelt nok å komme i gang med Monarch. Du kobler bare de ulike økonomiene dine – sjekker, sparing, pensjonering og kredittkort- og lånekontoer – til tjenesten. Du kan også inkludere eiendeler som eiendom, kjøretøy og kryptovalutaer for å vurdere din samlede nettoverdi. Når de er konfigurert, vil de automatisk oppdatere fremtidige transaksjoner. 

Når det er gjort, blir du bedt om å definere dine økonomiske mål, for eksempel å spare til en boligforskuddsbetaling eller å betale et studielån, sammen med de ønskede beløpene for hver. Monarch hjelper deg deretter med å sette opp en spesifikk ordrelinje for disse målene, slik at du kan bestemme hvor mye du skal bidra med hver måned.

Også: 3 enkle måter å spare på strømregningen på hjemmekontoret ditt.

Som jeg nevnte tidligere, bruker Monarch den nullbaserte budsjetteringsmetoden for å planlegge utgiftene dine, og oppfordrer deg til å allokere hver krone av inntekten din hver måned. Den foreslår budsjettbeløp for ulike utgiftskategorier basert på dine historiske utgiftsmønstre, og dekker nødvendigheter som dagligvarer og livsstilsvalg som trening. 

Du kan overvåke det budsjetterte beløpet for hver kategori og bytte mellom ditt nåværende forbruk og det gjenværende budsjettet, noe som gir deg mer kontroll over økonomien din.

Appens primære grensesnitt viser hele budsjettet ditt, inkludert nettoformuen din, nylige transaksjoner, investeringssporing og en sammenligning av gjeldende utgifter mot forrige måned. Det fremhever også fremgangen din mot å spare mål. Dette dashbordet er svært tilpasningsdyktig, slik at du kan skreddersy visning og prioritering av informasjon for å passe dine preferanser.

Monarch støtter også samarbeidsbudsjettering, noe som gjør det ideelt for partnere eller familier å administrere økonomi sammen. Det er enkelt å invitere andre til å bli med i budsjettoversikten via e-post, og det er like enkelt for dem å godta invitasjonen. Skulle behovet oppstå, er det enkelt å fjerne noen fra dashbordet ditt. 

Hva jeg vil endre om Monarch Money

En raritet med Monarch er at den ikke tilbyr tilgang til kredittscore. Jeg får den muligheten via kredittkortene mine, så jeg savner det ikke, men likevel, det hadde vært fint om de hadde tilbudt det. 

Også: Er ​​Temu legitim? Hva du bør vite før du legger inn en bestilling

Monarchs siste prisøkning til $99,99 årlig plasserer den blant de dyrere budsjetteringsappene. I tillegg kan det være utfordrende å navigere i appen i starten, med noen funksjoner – for eksempel å veksle mellom «Faktisk» og «Gjenstående» i utgiftskategorier – som er mindre intuitive og krever litt utforskning for å oppdage.

Generelt sett. , fant jeg at Monarch var verdt pengene. For pengene mine er Monarch det beste pengestyringsprogrammet som er tilgjengelig i dag. 

Det jeg ikke valgte noen av de andre alternativene

Det var ikke noe galt med det andre valg. De var bare ikke riktige for meg. 

NerdWallet er en interessant kombinasjon av en utmerket gratis applikasjon og et veldig informativt nettsted. Den er ideell for alle som er nye til å administrere pengene sine. Men det er ikke meg. Likevel kan du ikke slå prisen. 

Rocket Money har et utmerket grensesnitt, men jeg fant prisene på “betal-hva-du-ønsker”-modellen misvisende. For å få mest mulig ut av det, må du betale den foreslåtte månedlige avgiften på $10. Jeg syntes også det var vanskelig å importere data til den. Den gjør imidlertid en god jobb med å finne og hjelpe deg med å bli kvitt abonnementer og andre skjulte avgifter.

Quicken Simplifi er ikke Quicken. Selv om morselskapet fortsatt tilbyr Quicken, ligner ikke Simplifi det på godt og vondt. Simplifi skiller seg ut for å tilby skreddersydde utgiftsplaner. Du kan oppdatere disse i sanntid for å følge nøye med på utgiftene dine. Men, som Rocket Money, har Simplifi problemer med å importere dataene mine. Hvis kontoene dine fungerer med Simplifi (og med en gratis 30-dagers prøveperiode, vil du ha rikelig mulighet til å se om det er tilfelle), er programmet vel verdt sine årlige kostnader på $47,99.

YNAB, forkortelse for “You Need A Budget”, er en enkel, nullbasert budsjetteringsapp. Det vil hjelpe deg med å planlegge utgiftene dine nøye ved å tildele midler til spesifikke kategorier hver gang du får betalt. Som sådan krever det mer forhåndsarbeid enn de andre applikasjonene. Ja, det kan hjelpe deg med å spore pengene dine, men navnet på spillet er å lære deg hvordan du budsjetterer ved å bruke nullbudsjett-tilnærmingen. For folk som har problemer med å lage og holde seg til et budsjett, YNABs årlige rate på $99 er vel verdt investeringen deres. Men jeg lærte på den harde måten å holde et budsjett på egen hånd. 

Quicken lever fortsatt

Det gamle favorittøkonomiske programmet, Quicken, eksisterer fortsatt, men det er ingen lengre fra Intuit. Mints morselskap, mens de fortsatt tilbyr QuickBooks, solgte Quicken i 2016. Under ny ledelse lever programmet videre. 

I dag er Quicken en av de mest omfattende personlig økonomiapplikasjonene som er tilgjengelige. Quicken Classic, en skrivebordsbasert programvare supplert med en mobilapp, gir omfattende økonomistyringsverktøy. Denne programvaren rettferdiggjør sine årlige abonnementskostnader ved å tilby et bredt spekter av funksjoner, inkludert grundig kontoadministrasjon, budsjettering, regningshåndtering og investeringssporing.

Også: ChatGPTs neste jobb? Co-pilot for å hjelpe deg med å investere pengene dine bedre

Jeg kan ikke anbefale Quicken for folk flest fordi du må være dypt inn i personlig økonomistyring for å få mest mulig ut av verktøyet. Mens du kan få tilgang til Quicken via en app med Quicken Mobile og via internett med Quicken på nettet, er de fulldrevne versjonene bare tilgjengelige på PC-er. 

Når det er sagt, hvis du har brukt Quicken tidligere, er det fortsatt verdt en titt. Programvaren er tilgjengelig i fire forskjellige versjoner. For å se om det er noe for deg, prøv Quicken Starter for $3,49 i måneden. De mer avanserte versjonene kommer til forskjellige priser: Quicken Deluxe, for privat og småbedriftsøkonomi, koster $5,99 i måneden; Quicken Classic Premier, for investorer, koster $6,99 i måneden; og Quicken Business & Personlig, for avanserte brukere, vil koste deg $9,99 i måneden. Bare Quicken Starter og Classic er tilgjengelig for Mac-brukere. 

Hva er en kredittpoengsum?

Kredittpoengene din er sannsynligvis det viktigste tallet i livet ditt. Det avgjør ikke bare hvor sannsynlig det er at du får kreditt, men også rentene dine, hvor mye du betaler for alt fra kredittkort til leie, og til og med om du får jobb. Pokker, det finnes til og med datingapper som tar hensyn til kredittkortet ditt! 

En kredittscore, også kjent som en FICO-score, er en numerisk indikator, vanligvis fra 300 til 850, som forutsier hvor sannsynlig det er at du betaler tilbake lån og regninger. Denne poengsummen beregnes ved hjelp av data fra kredittkontoene dine. 

Også: Temu vs. Amazon: Hvilken shoppingside passer best for dine kjøpsbehov?

Det er fem hovedkriterier for å bestemme en FICO-kredittscore: betalingshistorikk, gjeldende gjeldsnivå, hyppighet av nye kredittsøknader, lengden på kreditthistorikk og variasjonen av kreditttyper. De to mest kritiske komponentene er betalingshistorikk, som utgjør 35 % av poengsummen, og hvor mye kreditt som er i bruk. Faktorer for betalingshistorikk inkluderer aktualiteten til betalinger, hyppigheten av tapte betalinger, hvor forsinkede betalinger er og hvor nylig tapte betalinger er ute. Å søke om ny kreditt kan redusere poengsummen en kort stund.

Hva er en god kredittscore?

En poengsum på 700 eller mer er en god poengsum, mens 800 og over er utmerket. De fleste har score fra 600 til 750. For å forbedre en kredittscore kan du åpne kontoer som rapporterer til kredittbyråer, holde lave saldoer, betale regninger raskt og begrense nye kontosøknader. 

Det er også viktig å huske at du ikke har en eneste, fast kredittscore. Poengsummen kan variere basert på skåringsmodellen som brukes, datakilden og beregningsdatoen.

Økonomiprogrammer kan hjelpe deg med å bygge opp kredittscore fordi de gir deg informasjonen du trenger for å kontrollere. din økonomi. Uten dem opererer du blind.

Også: Hvordan spare penger på dagligvarer med Amazon Prime

Det er også viktig å huske at du ikke ikke ha en enkelt, fast kredittscore. Poengsummen kan variere basert på skåringsmodellen som brukes, datakilden og beregningsdatoen.

Økonomiprogrammer kan hjelpe deg med å bygge opp kredittscore fordi de gir deg informasjonen du trenger for å kontrollere. din økonomi. Uten dem opererer du blindt.