5.5G utpekt som nettverket for å gi forbedret bedriftstilkobling

0
13
Abstrakt= Yuichiro Chino/Getty Images

5.5G er tippet å tilby bedre kapasiteter som vil tillate teleoperatører å sikre vekstmuligheter i bedriften plass.

Det er viktig fordi forskning tyder på at 5G fortsatt mottar et godt mottak i bedrifter, til tross for at det er standardvalget for å koble til mobiltelefoner og enheter over hele verden.

Også: 5G og edge computing: Hva de er og hvorfor du bør bry deg

5G forventes å stå for 51 % av mobilforbindelsene i 2029, før den når 56 % året etter, ifølge de siste tallene fra GSMA Intelligence. 5G, som begynte kommersialiseringen i 2019, er den raskest voksende mobilteknologien, som oversteg én milliard forbindelser i 2022 og klatret til 1,6 milliarder forbindelser i fjor. Det er anslått å nå 5,5 milliarder innen 2030. Det tok 4G ni år å nå 1,5 milliarder brukere. 

Innføringen av 5G har imidlertid støtt på noen støt og teknologien har ikke klart å få betydelig gjennomslag blant bedrifter. Bransjeaktører tror at denne situasjonen vil endre seg med 5,5G eller 5G-avanserte nettverk, som forventes å se kommersiell utrulling i år. 

Også: 4 måter 5G kan optimalisere jobben og privatlivet ditt på

Til tross for de høyere hastighetene den leverer, har ikke 5G vært i stand til å vise klare fordeler fremfor 4G, skrev Wu Hequan, direktør for Internet Society of Chinas rådgivende komité og China Standardization Expert Committee, i et innlegg på Huawei Technologies. Selv om det har vist seg nyttig for applikasjoner, som maskinsyn og fjernstyring, har ikke 5G gjort et stort innhugg i det industrielle området der applikasjoner blant annet trenger større uplink, lavere latens, høyere sikkerhet, mer deterministiske evner og lavere strømforbruk. 

Nå, i forsøk på å utnytte potensialet bedre, blir 5.5G – eller 5G-avanserte nettverk – vippet som et springbrett før vi går over til 6G, sa Wu. Teknologien tilbyr hastigheter 10 ganger høyere enn 5G, og leverer topp opplinkhastigheter på 1Gbps og nedlinkhastigheter på 10Gbps. Han bemerket at 5.5G også forbedrer tre av 5Gs funksjoner, nemlig forbedret mobilt bredbånd, ultrapålitelig kommunikasjon med lav latens og massiv kommunikasjon av maskintypen. 

“Tilgjengeligheten av 5G-Advanced med 3GPP Release 18 vil være en annen viktig 5G-milepæl i IoT (Internet of Things) levering, og gir katalysatoren for nye 5G-investeringer gjennom 2024 og inn i 2025,” sa GSMA. Foreningens data avslører at mer enn halvparten av operatørene forventer å begynne å distribuere 5G-avanserte løsninger i løpet av året etter kommersiell tilgjengelighet. Adopsjon vil bli drevet av prioriterte brukstilfeller, for eksempel 5G multicast-tjenester og rimelig IoT-støtte.

China Unicom Beijing og Huawei Technologies distribuerte i januar 2024 et pilot 5.5G-nettverk i Beijing, som dekker tre områder som inkluderer Beijing Financial Street og Workers' Stadium. Innledende tester viste topphastigheter på 10 Gbps for nedkobling av nettverket og en kontinuerlig opplevelse på over 5 Gbps, ifølge Huawei. 

GSMA understreket behovet for fortsatte investeringer i infrastruktur, ettersom mobildatatrafikken forventes å firedobles fra nå til 2030. Månedlig global mobildatatrafikk per tilkobling vil også vokse fra 12,8 GB i 2023 til 47,9 GB i 2030.

Den økende bruken av generativ kunstig intelligens (AI) og tilknyttede applikasjoner, som chatbots, vil sannsynligvis føre til vekst i datatrafikk, sa GSMA. 

“5G er på rett vei mot forretningssuksess, ” sa Li Peng, Huaweis senior visepresident og president for IKT-salg og -tjenester, på Mobile World Congress 2024 i Barcelona. “5.5G kommer i kommersiell bruk i 2024, og etter hvert som 5.5G, AI og sky konvergerer, kan operatører frigjøre potensialet til nye applikasjoner og funksjoner.”

Også:&nbsp ;Hva Verizons 5G siste oppgraderingsnyheter faktisk betyr for brukerne

Li oppfordret teleselskapene til å utnytte disse mulighetene ved å fokusere på å øke nettverkene deres og ta i bruk en “flerdimensjonal inntektsgenerering”. Mer enn 20 % av globale 5G-operatører har tatt i bruk hastighetsbaserte prismodeller, inkludert den thailandske operatøren AIS, som nylig introduserte et 5G Boost Mode-tillegg, som lar abonnentene velge forskjellige hastighetsnivåer for best mulig å møte deres bruksmønstre. Prismodellen bidro til å presse operatørens gjennomsnittlige inntekt per bruker opp med 23 %, ifølge Huawei. 

Huawei ønsker å utnytte markedsmuligheter ytterligere og lanserte flere 5.5G-produkter på messen i Barcelona. Disse inkluderer Net5.5G-konvergert WAN og Net5.5G HiSec SASE, som tilbyr “ende-til-ende” IPsec og SRv6 (Segment Routing IPv6) WAN-er og integrert sikkerhetstilgang mellom skyen, nettverket, kanten og endepunktet, sa Huawei.  

Med base i Singapore rapporterte Eileen Yu for ZDNET fra Mobile World Congress 2024 i Barcelona, ​​Spania, på invitasjon fra Huawei Technologies.