Apple lanserer 13- og 15-tommers MacBook Air med M3-brikke. Her er hva som er nytt

0
9
Apple MacBook Air-modeller med M3-brikke Apple

< p>Apple har i dag avduket to nye MacBook-modeller: 13- og 15-tommers Air med M3-prosessorer. Begge bærbare datamaskinene ser omtrent like ut som sine forgjengere, med skjermer med hakk innkapslet i unibody-kabinetter i aluminium, den samme fargekvartetten (Midnight, Starlight, Space Grey og Silver), og de nyeste M3-brikkesettene for forbedret ytelse og effektivitet.

Begge modellene vil også koste det samme som deres tidligere versjoner, med 13-tommers MacBook Air som starter på $1,099 og 15-tommers MacBook Air som starter på $1,299. De vil være tilgjengelige for forhåndsbestilling fra og med i dag og kommer offisielt i butikkene 8. mars denne fredagen.

“MacBook Air er vår mest populære og elskede Mac, med flere kunder som velger den fremfor en hvilken som helst annen bærbar datamaskin. Og i dag blir det enda bedre med M3-brikken og nye muligheter,” sa Greg Joswiak, Apples senior visepresident for Worldwide Marketing, i en pressemelding mandag.

Med de nyeste modellene dreier den store overskriften seg om M3-brikken som driver enhetene. Apples 3-nanometer-prosessor har en 8-kjerners CPU og opptil en 10-kjerners GPU, og fungerer med opptil 24 GB enhetlig minne, slik at de oppdaterte MacBook Airs kan være opptil 60 prosent raskere enn M1-motpartene og opptil 13 ganger raskere enn de høyest konfigurerte Intel-baserte Air-modellene, ifølge selskapet.

M3-brikken gir også de nye MacBook-ene støtte for maskinvareakselerert mesh shading og ray tracing, to uvurderlige funksjoner for 3D-grafikk og spilldesign. På AI-fronten inkluderer M3 en 16-kjerners Neural Engine som skal forbedre maskinlæringen på enheten til MacBook Air. Effektivitetsgevinsten kan best utnyttes i tjenester innen videosamtaler, sanntids tale og tekst, oversettelse, tilgjengelighetsfunksjoner og mer.

Når det gjelder resten av spesifikasjonene, har den nye MacBook Airs både Liquid Retina-skjermer med opptil 500 nits lysstyrke, og kan nå utvides til to eksterne skjermer når den bærbare datamaskinen er lukket, en ideell oppgradering for forretningsbrukere, innholdsskapere og andre som er avhengige av flere arbeidsflyter og skjermer. M3 MacBook får også en støt opp til Wi-Fi 6E (fra Wi-Fi 6) for raskere og mer pålitelige nedlastingshastigheter.

Det er verdt å merke seg at Apple fortsatt vil selge 13-tommers MacBook Air (M2), men for $100 mindre enn den opprinnelige prisen. ZDNET kåret modellen til det beste produktet i 2022, og den nye lave prisen gjør den til en enda bedre verdi.