ChatGPT kan nå lese svarene sine høyt – her er hvordan du lytter til dem

0
22
ChatGPT vil lese svarene sine høyt for deg Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Har du ikke lyst til å bare lese et svar du mottar fra OpenAIs ChatGPT? Vel, nå kan du lene deg tilbake og lytte til den. Allerede tilgjengelig i mobilappen og rulles ut på nettstedet, vil en funksjon kalt Les høyt gjøre nettopp det – les svaret høyt for deg.

For å prøve dette på mobilenheten din, installer ChatGPT-appen for iOS/iPadOS eller Android hvis du ikke allerede har den. Logg på med kontoen din. Be roboten om å generere noe innhold — en historie, et dikt, en haiku, et essay, en vits — hva enn som kan høres overflødig ut i dine ører.

Også: Slik bruker du ChatGPT< /strong>

Etter at svaret vises, trykker du ned på en del av det. Velg Les høyt fra hurtigmenyen. ChatGPT leser den deretter høyt for deg. Fra en flytende verktøylinje øverst kan du pause og starte lesingen på nytt, hoppe frem eller gå 15 sekunder tilbake, og til og med stoppe den helt.

Du kan også lytte til tidligere svar. Bare trykk på det trelinjede hamburgerikonet øverst til venstre for å få tilgang til dine tidligere samtaler. Trykk på den du vil høre, og trykk på den igjen og velg Les høyt.

Også: De beste AI-chatbotene

Hva om du liker du ikke stemmen som leser svaret? Ikke noe problem. Trykk på hamburgerikonet, velg navnet ditt nederst, og trykk deretter på innstillingene for Voice. Velg blant stemmer som Breeze, Cover, Ember, Juniper og Sky. Bare trykk på stemmen for å høre hvordan den høres ut. Trykk på Bekreft når du finner drømmestemmen.

Høytlesing fungerer enkelt nok i mobilappen. Jeg så det ennå ikke på ChatGPT-nettstedet, så det er sannsynligvis fortsatt i ferd med å rulles ut på nettet.

OpenAI har absolutt vært i forkant av generativ AI. Men andre rivaler har nappet i hælene på jakt etter en del av handlingen. Disse inkluderer Microsoft med Copilot, Google med Gemini, og til og med Anthropic med Claude AI (som har skrytt av sin nye Claude 3-modell). Det betyr at OpenAI må fortsette å innovere med ChatGPT.

Også: Jeg spurte Gemini og GPT-4 om å forklare dyp læring AI, og Gemini vant uten tvil

Jada, en lesefunksjon virker som en mindre forbedring. Noen av personene som svarte på OpenAIs X-innlegg om Read Aloud, beklaget at selskapet ikke annonserte noe mer spennende, som GPT-5 eller tekst-til-video-modellen Sora. Men enhver funksjon som krydrer den generelle opplevelsen kan hjelpe. Og forhåpentligvis får vi oppdateringer om GPT-5, Sora og andre nye elementer i blandingen innen altfor lenge.