Facebook er tilbake, Instagram og tråder er fortsatt nede akkurat nå: Her er hva vi vet

0
16
meta-down-screensot.png Skjermbilde av Alyson Windsor/ZDNET

Var du logget ut av Facebook-, Messenger-, Threads- eller Instagram-kontoen din tirsdag morgen? Du er ikke alene.

Omkring kl. 10 begynte det å dukke opp rapporter om at brukere var fullstendig logget ut av alle Meta-kontoer. Det viste seg raskt at dette var et utbredt problem, og ingen tilsynelatende kunne bruke Meta-kontoen sin.

Nettstedet for overvåking av problemer og avbrudd i sanntid DownDetector viste at nesten 400 000 personer rapporterte Facebook-problemer innen klokken 10:45. Ved 11:45-tiden hadde Facebook kommet tilbake for noen brukere, men Instagram og Threads var fortsatt nede.

Også: Meta sletter Oculus-kontoer og alt i dem: Slik lagrer du dine

Forsøk på å logge på førte til en feil som sa “En ukjent feil har oppstått”," som prøvde å tilbakestille passordet ditt. Til og med tofaktorautentisering ble brutt, med koden som ble sendt, men en melding om å angi den dukket aldri opp.

Meta har ennå ikke sagt noe annet enn et innlegg fra kommunikasjonstalsperson Andy Stone som lyder: ” ;Vi er klar over at folk har problemer med å få tilgang til tjenestene våre. Vi jobber med dette nå." 

Nettstedet www.metastatus.com, som sporer tilstanden til tjenester på tvers av Metas plattform, viste "store forstyrrelser" til verktøy som Ads Manager, Facebook & Instagram Shops og Meta Business Suite, WhatsApp Business API og Messenger API, men indikerte overraskende “ingen kjente problemer” for Messenger, til tross for massive rapporter om det motsatte.

Siden alle nedplattformer bruker Meta for å logge på, er tidlige spekulasjoner at det kan være knyttet til Meta-identitet og tilgangsadministrasjon. Ingen faktiske nettverksfeil eller massive DDoS-angrep er rapportert (ennå). En lignende situasjon skjedde i 2021, forårsaket av en feil konfigurasjonsendring. 

Vi oppdaterer med mer informasjon etter hvert som den blir tilgjengelig.