Jeg gikk praktisk med Apples M3 MacBook Air og 3 funksjoner skilte seg ut mest

0
10
Apple MacBook Air M3 Kerry Wan/ZDNET

Apple tok i dag ut av sine nyeste MacBooks, en duett av Air-modeller i 13- og 15-tommers størrelser som er utstyrt med selskapets nyeste M3-prosessor. 

Også: Apple lanserer 13- og 15-tommers MacBook Air med M3-brikke. Her er hva som er nytt

Basert på ZDNETs tidligere testing av Apples redesignede MacBook Air-bærbare datamaskiner og M3-brikken i fjorårets Pro-linje, bør den siste utgivelsen være en suksessoppskrift på nesten alle måter – fra ytelse til batterilevetid til AI-bruk.

Det stemmer. Apple sa “A”-ordet, og det er ikke sjenert for det, som min ettermiddagsdemo av enhetene kan bekrefte. Her er mine tre store takeaways etter å ha tilbrakt en time med den nylig utgitte MacBook Air.

1. Apple er offisielt med i AI PC-løpet

Apple MacBook Air M3 Kerry Wan/ZDNET

Fra demoer av AI-applikasjoner i Blender, Microsoft 365 og FreeChat, til hvordan den M3-utstyrte MacBook Air – med en mer effektiv 16-kjerners nevralmotor (sammen med akseleratorer i GPU/CPU for forbedret maskinlæring på enheten) — kan kjøre forskjellige AI-modeller, gjør Apple det klart at du ikke trenger å gå “Pro” for å operere i dagens AI-drevne verden.

Også: MacBook Pro vs MacBook Air : Slik bestemmer du hvilken bærbar Apple-modell du skal kjøpe

Å utvikle apper på Swift, kjøre store språkmodeller og ta opp, oversette og transkribere samtaler i en medisinsk setting er alle tilfeller der den billigere, vifteløse M3 MacBook Air kan levere mer enn noen gang før. Og modellens ultraportable natur gjør den å foretrekke for studenter, utviklere og brukere som trenger å holde seg mobile.

Apple vil også at du skal vite at den har vært med i AI PC-racet helt siden begynnelsen, med omtrent alle Mac-modeller som nå har nevrale motorer for maskinlæring. Den nye MacBook Air er «den beste forbruker-laptopen for kunstig intelligens», uttaler selskapet i sin mandagspressemelding, men vi må se selv når vi snart setter 13- og 15-tommersmodellene gjennom vrivingen.

2. Jeg kan endelig anbefale Midnight-fargen

Apple MacBook Air M3 Kerry Wan/ZDNET

Bortsett fra AI er det en subtil designendring til de nye MacBook-ene som jeg virkelig graver, og nei, de er ikke lettere enn de allerede er, og de har heller ikke endelig flere porter. Midnight-fargen for M3 MacBooks har nå et “banebrytende anodiseringsforsegling” som reduserer fingeravtrykk – i det minste i teorien. 

Med tanke på hvor lett det var å få flekker og merker på den originale Midnight-fargen på MacBook Air – som fikk lysere fargetoner til å se ut som rockestjerner – er dette en velkommen forandring. Etter å ha famlet med MacBook-ene for en rask 10-minutters fotooperasjon, var fingeravtrykkene merkbare, men ikke så ille som jeg husket på M2 Air. For meg gjør dette at Midnight-varianten kan anbefales igjen.

3. Støtte for to skjermer er en større avtale enn det ser ut til

Apple MacBook Air M3Kerry Wan/ZDNET

Til slutt burde ikke støtte for to skjermer på MacBook Air være en stor sak, men det er det. Det har mindre å gjøre med det faktum at MacBook Air kan kobles til to Studio-skjermer samtidig og mer med hvordan det gjøres. For første gang kan en vanlig bærbar PC i M-serien utvides til to skjermer mens lokket er lukket. Tidligere var det begrenset til modeller med M Pro-, Max- og Ultra-prosessorer. Personlig ser dette oppsettet like rent og minimalt ut som du forventer, spesielt hvis du er på 13-tommers Air.

Alt i alt føles endringene til den nyeste serien av MacBook Air subtile på papiret, men kan vise seg å være svært viktig. Hvis du for øyeblikket bruker en M2 MacBook Air, med mindre arbeidsflyten din er sterkt avhengig av AI-applikasjoner, vil jeg si at du kan nøye deg med det du har en stund til. Hvis du bruker en M1- eller Intel-basert MacBook, vil ujevnheten i ytelse, effektivitet og skjermstørrelse (hvis du vurderer 15-tommersmodellen) gjøre den nye M3-modellen til en verdig oppgradering.