M3 MacBook Air vs. M2 MacBook Air: Hvilken bærbar Apple bør du kjøpe?

0
11
Apple MacBook Air M3 Kerry Wan/ZDNET

Det var sent i fjor da MacBook Pro fikk M3-brikkeoppgraderingen, og nå er det MacBook Air sin tur. Apple har annonsert en versjon av MacBook Air med sin M3-brikke, som de hevder er opptil 60 prosent raskere enn M1-brikkeversjonen.

Du lurer kanskje på om det er på tide å oppgradere, og svaret her er ikke så klart som det vanligvis kan være. 

Også: Jeg gikk praktisk med Apples M3 MacBook Air og 3 funksjoner skilte seg ut mest

I mange tilfeller med Apple, hvis du eier forrige generasjon, er det ofte ikke verdt en oppgradering, men det er hvis du hopper over en generasjon eller går inn i økosystemet for første gang. Med MacBook Air M3 er det imidlertid noen få store tillegg som kan garantere et sprang fra M2. Og hvis du har en M1 eller eldre, har du enda flere grunner til å oppgradere.

Vil du ha litt hjelp til å bestemme deg? Her er en oversikt over de største forskjellene mellom M3 MacBook Air og M2 MacBook Air, pluss noen viktige grunner til å kjøpe hver enkelt.

Spesifikasjoner

MacBook Air M3

MacBook Air M2

Skjermstørrelse 13-tommers og 15 -tommer 13-tommer og 15-tommer

Chip

M3

M2

CPU og GPU 8-kjerners CPU og 10-kjerners GPU 8-kjerners CPU og 8-kjerners GPU

Enhetlig minne

Opptil 24 GB 

Opptil 24 GB   

Lagring 256 GB SSD kan konfigureres til 512 GB, 1TB eller 2TB   256GB SSD kan konfigureres til 512GB, 1TB eller 2TB

Porter

To Thunderbolt/USB 4  

To Thunderbolt/USB 4

Batteri Opptil 18 timer   Opptil 18 timer   
Kamera 1080p FaceTime HD-kamera   1080p FaceTime HD-kamera  
Pris Fra $1 099  Fra $999

Du bør kjøpe M3 MacBook Air hvis…

Apple MacBook Air M3 Kerry Wan/ZDNET

1. Du vil ha den raskeste tilgjengelige Wi-Fi-støtten

Hvis du opplever at du laster ned mye for jobben eller er en gamer, har MacBook Air med M3 den nye Wi-Fi 6e-standarden som gir mye raskere nedlastingshastigheter og mye lavere ventetid – forutsatt at du har tilgang til en Wi-Fi. -Fi 6e ruter, selvfølgelig. Selv om du kanskje ikke merker stor forskjell for hverdagslige oppgaver, vil du raskt sette pris på oppgraderingen hvis du utfører Wi-Fi-intensive oppgaver der ventetiden kan gjøres eller brytes. 

2. Du bruker mer enn én skjerm

En av de største fordelene med M3, bortsett fra de rent tekniske oppgraderingene, er støtte for to skjermer. Selv om det finnes løsninger for å bruke to skjermer på M2, har de noen ulemper og øker ikke det faktiske antallet skjermutganger som støttes av maskinvaren. 

Også: MacBook Pro (M3 Max) anmeldelse: En bærbar datamaskin i klassen for en AI-drevet alder

M3 MacBook Air vil ha full tilkobling for to eksterne skjermer, så hvis du ofte jobber med mer enn én skjerm, er det absolutt verdt å oppgradere. Det er en liten hake ved at du kun kan bruke to eksterne skjermer mens lokket for bærbar PC er lukket. Så du får ikke den bærbare datamaskinens skjerm og to skjermer; du får bare skjermene.

3. Du vil ha den absolutt beste ytelsen

Den største forskjellen mellom M2- og M3-modellene ligger i brikken som kjører de bærbare datamaskinene. Og hvis du vil ha den aller beste ytelsen, spesielt for AI-applikasjoner (både på skyen og på enheten), se til M3. Det finnes flere versjoner av M3-brikken, og mens Air-bærbare datamaskiner bare kommer med basisversjonen, er det en veldig stor oppgradering i forhold til M1 eller en eldre Intel-drevet Air. 

Hvis du gjør intensivt fungerer som videoredigering eller grafisk design og opplever at den eldre maskinen din faller fast ofte, vil du sannsynligvis legge merke til forskjellen i gjengivelse og oppstartshastighet umiddelbart. Økningen i forhold til M2 er ikke like betydelig, men hvis du er en som vil ha eller trenger den aller beste bærbare tilgjengelig for pengene, er det nok å vurdere.  

Apple MacBook Air M3

Kjøp M3 MacBook Air

Se nå hos Apple

Du bør kjøpe M2 MacBook Air hvis. ..

MacBook Air M2 Cliff Joseph/ZDNET

1. Prisforskjellen på $100 betyr mye

Du får ikke for mange sjanser til å spare penger på Apple-produkter, men du har en her ved å velge M2-versjonen av MacBook Air. Med utgivelsen av M3-versjonen. Apple har senket M2 MacBook Airs startpris til $999, men den prisen vil nesten helt sikkert falle senere på året, og åpner døren for større besparelser. Selv om M2 er litt eldre, er det fortsatt en perfekt bærbar datamaskin som vil fungere bra for de fleste.   

2. Du trenger ikke de nyeste og beste funksjonene

Vil du hovedsakelig bruke den bærbare datamaskinen til nettsurfing, streaming, lytte til musikk eller jobbe eksternt ? I så fall trenger du sannsynligvis ikke kraften – og prislappen – til M3 MacBook Air. For de fleste brukere er M2 en mer enn pålitelig maskin. Det var ZDNETs 2022-produkt av året!

Også: MacBook Air M2-anmeldelse: En av de mest imponerende bærbare datamaskinene som noen gang er laget

3. Du forventer at M3 skal være en større oppgradering

Hvis du forventet et radikalt redesign med den nyeste MacBook, får du det ikke fra M3 Air. Den ser nesten identisk ut med M2, og bortsett fra anodiseringsforseglingen på midnattsfargen som reduserer fingeravtrykk, er ikke selv fargene noe nytt. De virkelige endringene er på innsiden, så hvis du vil ha noe som bare ser ut som det er det siste, vil du ikke få noen fordel av å velge M3 fremfor M2. 

Koble laderen til MacBook Air 15-tommers

Kjøp M2 MacBook Air

Se nå hos Apple

Alternativer å vurdere

Se på eple