Satellite SOS dukker opp på Pixel-telefoner – hvordan det kan hjelpe deg i en nødssituasjon

0
13
Google Pixel 8 Pro og Pixel 39 June Wan/ZDNET

Har du noen gang vært i en situasjon der du trengte å sende meldinger til noen, men det var ikke noe operatørsignal å finne? Uansett hvor du sto eller hvor høyt du klatret, var det ingen stenger. Ingenting. Hadde det vært en nødsituasjon, hva ville du gjort?

Takket være en ny funksjon som har begynt å rulle ut til Pixel-enheter, kunne en slik situasjon håndteres uten å ta desperate tiltak.

Også: De beste satellitttelefonene

Funksjonen kalles Satellite SOS og har sannsynligvis allerede kommet til Pixel-enheten din, men som en oppføring som ikke gjør noe ennå. Dette tillegget kom sammen med oppdateringen til Adaptive Connectivity Services-appen. Hvis du går til Innstillinger > Sikkerhet & Emergency, du finner Satellite SOS under Emergency SOS. Hvis du trykker på Satellite SOS, tar den deg rett tilbake til Sikkerhet & Nødsituasjon. 

9to5Google brukte en rotet Pixel-enhet og fikk tilgang til Satellite SOS-menyen, som lød: “Med Pixel kan du sende meldinger til nødetatene og dele dine plassering når du ikke kan koble til et mobil- eller Wi-Fi-nettverk."

Dessuten: Jeg vandret med Garmins “ubegrensede batteri” GPS-tracker og det gjorde livet så mye enklere

Når Satellite SOS offisielt har rullet ut, vil du kunne ringe eller sende tekstmeldinger til nødetatene, dele posisjonen din via Google Maps og til og med svare spørsmål om nødssituasjonen. 

Denne nye funksjonen kan være en reaksjon på at Qualcomm stengte ned Snapdragon Satellite (som aldri ble lansert) som ville ha gitt en lignende tjeneste. Dette skjedde i november 2023, så timingen er fornuftig.

Mishaal Rahman (senior bidragsyter til Android Central) la også ut noen skjermbilder av tjenesten på sin X-konto (tidligere Twitter), hvor kilden kom fra dette Telegram-innlegget.

Også: Denne lille satellittkommunikatoren på $300 imponerte meg under et eventyr uten nett

Det er ingen indikasjon på hvilke Pixel-enheter vil bli støttet, men du kan være sikker på at den nyeste (Pixel 8/8 Pro) vil være på listen. Det er heller ingen informasjon om når funksjonen vil rulle ut fullt ut.