Secure ShellFish kan være den beste SSH GUI-klienten for MacOS

0
13
sikkerhetslås width = 393 Olemedia/Getty Images

ZDNETs viktigste takeaways

Secure ShellFish er tilgjengelig for installasjon nå fra Apple App Store .Veldig enkel å bruke, inkluderer SSH-nøkkelautentisering, portvideresending og andre funksjoner som garantert vil glede de nye til SSH og de som har brukt det i årevis. Gratisversjonen er begrenset til antall servere som kan legges til og har annonser i terminalen.

Jeg SSH regelmessig til forskjellige Linux-servere og stasjonære datamaskiner. Hvis jeg bare måtte jobbe med én ekstern maskin, ville bruk av den innebygde terminalappen vært en fin løsning. Men når du har mange maskiner på hjemme- eller bedriftsnettverket du må få tilgang til, kan det være en skikkelig jobb å huske alle disse IP-adressene. 

Heldigvis er det mange GUI SSH-klienter for MacOS. Nylig kom jeg over en som veldig raskt har blitt min favoritt. Den aktuelle appen heter Secure ShellFish. Teknisk sett er appnavnet SSH Files eller Secure ShellFish — SSH Files.

Også: 5 tips for å sikre SSH på Linux-serveren eller skrivebordet

Hvis du bruker iOS (og må jobbe med SSH), har du kanskje hørt om navnet. Tilbake i 2022 bestemte utvikleren av den appen seg for å portere den til MacOS som inkluderer enda flere funksjoner.

Secure ShellFish inkluderer funksjoner som:

En innebygd terminal.Tekstvalg.Serverkonfigurasjon.Skystøtte (inkludert digitale havdråper).SSH-nøkkelautentisering (med innebygd nøkkelgenerator).Støtte for 2FA.iCloud nøkkelringstøtte.Temakonfigurasjon.Filnavnbevisste.Snippets (som er i hovedsak kommandoer du kan automatisere).Shell-integrasjon.Portvideresending.Og mer.

Og det er bare gratisversjonen. Pro-versjonen ($15 årlig eller $3 per måned) legger til opplasting fra tjenestemenyen og finner, rask medieavspilling, ubegrensede servere, annonsefri SSH-terminal (selv om jeg ennå ikke har sett noen annonser på gratisversjonen) og grupper . 

Du kan installere Secure ShellFish fra Apple App Store på MacOS-enheten din, og så snart du åpner den, vil du finne den like brukervennlig som en annen app. 

Også: KDE Neon viser at Plasma 6 Linux-distroen er noe helt spesielt

En av funksjonene som jeg setter mer pris på enn noen er SSH Key Authentication-integrasjonen. Du kan enten bruke den innebygde nøkkelgeneratoren eller bruke fra opprettet fra SSH. Jeg foretrekker å bruke det siste alternativet fordi jeg allerede hadde generert mine egne nøkler fra kommandolinjen. Uansett er det ganske enkelt å bruke SSH-nøkkelautentisering med Secure ShellFish.

Secure ShellFish-nøkkeladministrasjonspanelet.

Det er veldig enkelt å lage en ny nøkkel i Secure ShellFish.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Det er enkelt å legge til en server. Du klikker bare på + øverst til høyre i venstre rute og fyller ut nødvendig informasjon. 

Leggingsvinduet til den sikre ShellFish-serveren.

Tjenertilleggsvinduet i Secure ShellFish er svært intuitivt.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

En ting å huske på er at hvis du planlegger å bruke SSH-nøkkelautentisering, må du først enten generere en nøkkel eller konfigurere Secure ShellFish slik at den bruker nøklene som finnes i /Users/USERNAME/.ssh (der BRUKERNAVN er ditt MacOS-brukernavn). 

Når du har en SSH-nøkkel klar, kan du legge den til i konfigurasjonen ved å klikke på SSH-nøkkel og deretter velge hvilken nøkkel du vil ha fra rullegardinmenyen.

Også: Trenger du antivirus på Linux?

Med en server konfigurert klikker du på det lille tastaturikonet til høyre for serverens IP-adresse for å åpne terminalen. Avhengig av hvordan du har konfigurert autentisering, vil du enten bli bedt om et brukerpassord, passordfrasen for nøkkelen eller biometrisk autentisering. Etter vellykket autentisering befinner du deg ved terminalvinduet, hvor du kan gjøre det du måtte gjøre.

Hvis du klikker på tannhjulikonet øverst til høyre i terminalvinduet, Du finner en rullegardinmeny der du kan sette temaer for terminalen, velge eller legge til en kodebit, konfigurere portvideresending og mer.

Secure ShellFish-terminalens popup-meny.

Noen av disse konfigurasjonene (for eksempel Port Forwarding) er ganske avanserte, så du bør sørg for at du vet hva du gjør med dem.

Skjermbilde av Jack Wallen/ZDNET

Secure ShellFish sjekker alle de riktige boksene for en SSH GUI på MacOS. Alle som regelmessig bruker SSH vil finne denne appen et must. Så, hva venter du på? Åpne Apple App Store, installer Secure ShellFish akkurat nå, og begynn å legge til serverne dine.